Ale Lemforder to chyba nie taki znowu najtańszy zamiennik?
Printable View
Regeneracja ma sens jak w tym oryginalnym wahaczu wymienisz te wszystkie elementy również na oryginalne i zapłacisz powiedzmy połowę ceny nowego oryginalnego wahacza :) Wówczas masz nówka ori wahacz ze starym brudnym korpusem, ale wiadomo to poza estetycznymi względami nie ma znaczenia.
- - - Updated - - -
Lemforder nie jest jakiś tam "Krzak" ale opinie też są różne na jego temat :)
Tuleje TRW ,które zakładasz mają jakieś oznaczenie, czy tylko są w opakowaniu TRW ? W sprzedaży są całe wahacze TRW i te w woreczku z napisami TRW kosztują połowę ceny tych TRW które mają wybite odlane oznaczenia na korpusie. Także kwestia teraz gdzie kupujesz te tuleje i czy są to faktycznie tuleje TRW :confused:
Dotarł dzisiaj z fiat-autoparts wahacz. Wygląda na to,że oryginał z aktualnymi numerami. Załączam fotki.
Załącznik 196532Załącznik 196533Załącznik 196534Załącznik 196535Załącznik 196536Załącznik 196537
Mój wyglądał identycznie.
Widzę, że Tobie też dziady nakrętki do sworznia nie dały? :D
Nie dali nakrętki. Przy górnych też nie dali. Myślisz, że może być jakiś problem?
Problem? Niee...po prostu zawsze jest :P
Uważaj tylko przy kupowaniu nakrętki na gwint. Ja kupiłem przez pomyłkę z drobnym gwintem i się zdziwiłem jak rozebrałem samochód :)
Tylko czy jest niezbędne żeby była nowa? Przy górnych też nie było i kumpel mechanik, który wymieniał mi wahacze też nie był tym zachwycony ale założył stare i powiedział, że będzie ok. Przejechałem już na jednym z 10 tyś. i jest ok.