Marek w razie jak zapodasz jakąś mikodę + klocek,to napisz jak to działa.
Ja przed zlotem będę zmieniał,ale może coś grubszego zapodam jak kaska będzie:D
Marek w razie jak zapodasz jakąś mikodę + klocek,to napisz jak to działa.
Ja przed zlotem będę zmieniał,ale może coś grubszego zapodam jak kaska będzie:D
Mój mechanik poleca tarcze RoadHouse a klocki to już chyba co kto lubi, twarde, miękkie.
A zmieniaj zmieniaj, :o
Funia już nie twoja, teraz ja mam radoche :D
mocy jest wystarczająco, denerwuje mnię trochę przejazd przez garby, jednak wadzi. Więc chcę przespawać a przy okazji wywalić kata, pewnie pójdzie przelotówka.
- - - Updated - - -
Co do rozmiaru to Paweł oddał alu z takim rozmiarem. W sumie jest dobrze, kapeć nie za wąski i wygląda nieźle (a nawet dobrze) :cool:
no i cena sporo niższa. Za komplecik dałem 740zł nówki sztuki z 2013r produkcji :D.
Jeśli chodzi o awarie to proszę was nie zapeszajcie. Jak już wcześniej pisałem Paweł zadbał o wszystko i niech narazie tak zostanie. Fuńka jeździ aż miło.
A co do nazwy FUNIA to już wymysł mojej lubej :girl_wacko:. Na początku była awantura co ja do domu przyprowadziłem :mad:, a teraz teksty w stylu: TYKOO SPRÓBUJ JĄ SPRZEDAĆ :butcher:.
A może dodam jeszcze fotę z wizerunkiem moich dwóch skarbów:
Załącznik 94271
Dizś nasza Diablica zrobiła pierwsze kilometry:D w tym roku:o
Po zimie wszystko działa jak trzeba,przyjemność z jazdy bezcenna:P po majówce zakładamy białe speedline:rolleyes:
Witam, chciałem zapytać czy ktoś nie wie może gdzie mogę kupić tłumik środkowy do alfy w jakiejś rozsądnej cenie? Znalazłem do 8v (za niezłe pieniądze, nowy 141 zł)niestety nie trafiłem na 16v szukałem zarówno wśród nowych jak i używanych niestety niczego nie ma. Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za odpowiedź:)
W końcu stanęło na tarczach Brembo i klockach TRW. Tarcze znalazłem na Allegro: 248 zł za komplet i niedaleko ode mnie bo w Błoniu. Sprzedający zaproponował mi przez telefon jakieś klocki z grupy TRW za 113 zł ale jak w sobotę byłem odebrać to okazało się, że ma tylko oryginalne TRW za 147 zł. W sumie wyszło 395 zł ale opuścił mi 15 zł i zapłaciłem 380 co uważam za dobrą cenę. ;)
Przy okazji założyłem czerwone Jamexy ze starej Alfy. Obniżenie przodu o 45 mm robi naprawdę pozytywne wrażenie choć na krawężniki trzeba będzie uważać, by nie zdjąć zderzaka.
Ile się przy tej robocie nakląłem to tylko ja wiem, bo kilka śrub (piasty i McPherson) zamiast się odkręcić to się urwało a gwintownika pod ręką nie było :( Ale pomimo przeszkód udało się to wszystko poskładać (gwintownik pożyczyłem od sąsiada) i mam czym jutro jechać do pracy ;)
Za tydzień pora zabrać się za tyl: do wymiany amortyzatory i sprężyny. Z tyłu będzie -30 mm ;)
A ja w sobotę wrzuciłem oponki o profilu 205/40/15 i na pierwszym progu zwalniającym zostawiłem wydech, się franca za niska zrobiła...a tak ogólnie to w tym maju jak nie sraczka to przemarsz wojsk, 3 maja grad mi załatwił na cacy 156ke, trzy dni póżniej spotkanie na parkingu z Vectrą i dzrwi oraz prawy błotnik do lakierowania w 155ce, bo pani z Vectry drzwi sobie za szeroko otworzyła no i na dobicie wydech w sobotę....chyba je obie sprzedam bo ręce mi już opoadają.
A ja założyłem białe speedline i zalałem motula:D
Śmigam i uśmiechem na ryju:Pha,ha