Wygląda na to, że overboost sobie, a doładowanie sobie. W "janek1-cisnienie" widać jak overboost nie może sobie poradzić z ustabilizowaniem doładowania. Ciśnienie wolno wstaje. Pewno gruszki porządnie nie ustawili podczas regeneracji.
Printable View
Wygląda na to, że overboost sobie, a doładowanie sobie. W "janek1-cisnienie" widać jak overboost nie może sobie poradzić z ustabilizowaniem doładowania. Ciśnienie wolno wstaje. Pewno gruszki porządnie nie ustawili podczas regeneracji.
Dorzucam logi korekt na rozgrzanym silniku, ciśnienia doładowania z overboostem, ciśnienia paliwa z dawką ogólną. Niestety logi mas powietrza z EGRem poszły w piach bo darmowy MES się zamknął i dałem radę zrobić tylko z jazdy po mieście – może będzie coś z nich widać
Załącznik 134390
No i elegancko. Taka współpraca to mi się podoba :)
Ciśnienie na listwie bardzo dobre.
Ciśnienie doładowania to zależy czy chcesz się bawić, może zostać ale można też pomyśleć nad poprawkami. Sprawdziłbym sztangę.
Najgorzej w tym wszystkim wyglądają wtryski 3-4. Albo lanie polepszaczy i obserwowanie czy coś się zmienia, albo wyciąganie i zabawy.
Tego 3-ciego koryguje reszta. Zapewne po jego regeneracji reszta się poprawi.
Witam ponownie.dzisiaj wreszcie mialem chwile i wymienilem uszczelnienie na regulatorze cisnienia. I dalej to samo. Zastanawia mnie fakt ze jak sie wcisnie gaz do deski przy obr 1000 to jak dochodzi do 2tys to cisnienie paliwa jest ok 500 barow niżsZe niż powinno byc. I wyskakuje błąd. Ale jak sie nie wcisnie gazu do podlogi tylko tak powiedzmy na ok 75% to powiedzmy ze różnica jest ok 100 barow i auto jedzie powiedzmy normalnie. Jak tak auto przyspiesza i wcisne przy ok 3000 obr gaz do deski to cisnienie rzeczywiste jest ok 1250 barow i tak az do 4000 tys. Czy to jest wina pompy wysokiego cisnienia? Dodam ze auto jest po chipie i w zasadzie problemy z cisnieniem paliwa pojawily sie po ok 500 kilometrach od chipa. W piątek jede wymieniac rozrząd i nie wiem czy wymieniac tez pompe wys cisnienia, czy szukac jeszcze gdzie indziej przyczyny. Poradzcie cos prosze.
Pierwsze trzeba wrócić do oryginalnego softu, a potem diagnozować.
Może być to problem z pompą - a nawet najbardziej prawdopodobne. Wrócenie do serii może spowodować ustąpienie problemu i wydłużyć okres przed wymianą.
witam. Jestem już po operacji wymiany rozrządu oraz pompy wtryskowej. Objawy które opisywałem wcześniej (te z ciśnieniem paliwa) ustąpiły. teraz jest wszystko w porządku. Jeszcze można wymienić przepływke, ale to już w innym terminie. Najważniejsze że już nie ma trybu awaryjnego oraz autko ciągnie tak jak powinno. Do tego poszły jeszcze nowe tarcze i klocki na przód (TRW). Cała operacja kosztowała kilka ładnych złotych. W załączniku logi. Dziękuję i pozdrawiam
Z przepływką jest wszystko w porządku.
coś tylko turbo przeładowuje. Jak zrobi się bardziej sprzyjająca pogoda to go trochę przegonie żeby pajęczyny w sprężarce przepalić.