-
Jak dla mnie to wybór pomiędzy Uniroyal i Nokian. Na deszcz z delikatną przewagą dla RainSport, aczkolwiek Nokian też daje radę. Sam mam dylemat, z tym że rozmiar 225/50/17 i właśnie na placu boju zostały Nokian zline i Uniroyal. Nokian ma już sporo nabywców i bardzo dobre opinie, Uniroyal to nowość. Jednak myślę, że w deszczu i koleinie Uniroyal poradzi sobie bardzo dobrze, patrząc na poprzedników:-)
-
W sumie najmniej opinii jest o Uniroyalu bo to nowa opona, ale myślę, że gorszej opony od poprzedniej nie zrobili. Choć czytałem że bark opony jest zrobiony z "prezerwatyw" i jeśli faktycznie tak jest, że opona lubi się wygiąć mocno to na koleinach może być niespokojna. Co użytkownik to opinia. Już się tyle tych opinii naczytałem, że nie wiem komu wierzyć dlatego pytam was o poradę :) za Nokianami przemawia to, że były na 4 miejscu w testach na oponeo i bardzo dużo pozytywnych opinii.
-
ja kupiłem Uniroyal Rainsport 3 w rozmiarze 235/45/18 do 8calowych podków, opinii bardzo mało było więc liczę na dobry strzał. Wybrałem oponę ze wzmacnianymi bokami, jeśli ktoś chce zobaczyć zdjęcia opon "na żywo" to dajcie znać. Pozdrawiam
-
A Pirelli P Zero Nero GT w rozmiarze 225/40/18 ? Miał ktoś z takimi do czynienia?
-
Uzywam Pirelli PZero Nero co prawda w innej rozmiarowce ale opona jest swietna. Z tego co wyczytałem i slyszalem Nero GT od zwyklej Nero jest zrobiona z bardziej miekkiej mieszanki może to i poprawia cos w trakcji opony ale zdecydowałem się na zwykla Nero gdyż zalezalo mi tez trochę na wytrzymalosci opony a nie żeby się starla za szybko.
-
Poprzedni właściciel mojej 159 miał nero GT w rozmiarze 235/45/18 i na tylnej osi wyzabkowaly mu. Po sprawdzeniu zawieszenia i przejezdzonej całej zimie nie widzę problemów w alfie wiec albo jeździł autostradowo niezaladowany, albo opony te nie specjalnie spisywały się przy SW.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
-
Mam zwykłe nero 205/45/16 - trzymają się drogi jak przyklejone. Myślę, że GT nie będzie gorsze :)
-
Jeśli styl jazdy umiarkowany to odradzam Potenza Adrenalin. Opona nastawiona na dynamiczną jazdę, mało komfortowa, na mokrym wymaga uwagi bo zamiast wybaczać błędy robi to co jej kierowca każe.
Osobiście brał bym turanze.
Do Federali nie mam przekonania. Zbyt dużo skrajnych opinii.
Toyo znikają w oczach. To bardzo miękkie opony.
Generalnie Nokian, Uniroyal i Bridgestone to moim zdaniem najlepsze z wymienionych przez Ciebie opon.
Polecam Turanzy ;)
-
Spokojni kierowcy powinni raczej zwrócić uwagę na typowo turystyczne Turanzy. koniec cytatu;)
-
Dzięki za odpowiedź. Powiem tak. Mówiąc styl umiarkowany miałem na myśli to że w mieście nie cisnę bo nie mam gdzie, ale często jeżdżę na odcinkach krętych ok.70 km i tutaj już lubię sobie pocisnąć. O Nokianach czytałem dość dużo, uniroyale słyszałem że miękkie (może się ktoś do tego ustosunkować?), może ktoś miał takie bridgestony i podzieli się swoją opinią. Nie ukrywam, że wygląd opony też ma jakieś znaczenie, oczywiście mniejsze niż właściwości :)
Wysłane z mojego LG-E975 za pomocą Tapatalk 4