-
Nie będę udawał, że jestem jakimś gościem z wielką i praktyką jako mechanik, bo tak nie jest. Ale wahacze trw to jedna z czterech rzeczy, która zepsuła mi przyjemność posiadania 159 (kolejne to regenerowany kolektor ssący, rdza i problemy z głowicą). To co piszę o wahaczach opieram o to co przeczytałem tutaj i usłyszałem w warsztacie – zerknij na posty numer #200 i #206 w tym wątku. Tam wprost mechanik z dużą praktyczną wiedzą pisze co i jak. Ja nie zamierzam ponownie odkrywać ameryki i TRW/Lemforder w 159 dla mnie jest złomem i nic tego nie zmieni.
-
Tak jak pisałem,dopóki sam się nie przejadę na lemforderze to nie uwierze;-) Póki co jestem zadowolony.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie, a testował ktoś VEMA? Ja co prawda mam wymienione ori, ale u sprzedawcy italtechnik zauważyłem, i to nie są przypadkiem te oryginalne?
-
Nie kupujcie vemy, lemforderow i trw bez loga ricambi. Na tym ten temat powinien zostać zamknięty zanim ktoś nie daj Boże przeczyta ze lemfordery są ok i straci niepotrzebnie pieniądze.
-
Dla mnie lemforder jest ok i będę dalej go kupował!!!
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
-
Twój przebieg, te 12tys to ja robię w 4mc, a z autem obchodze się jak z jajkiem. Tutaj jak wygląda tuleja lemfordera po 15 tys km. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/08/339.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/08/340.jpg
-
Zły montaż. Wahacz trzeba dokręcać w takiej pozycji w jakiej pracuje. Niestety wielu mechaników o tym nie wie.
-
W dobrej był montowany ;]
Druga tuleja także twierdzi ze dobrze był zamontowany
-
To trafiłeś na lipny towar. ja widziałem lemfordera po 30kkm i wygladał jak nówka.
Może kupiłeś podróbę bo i takie lemy widziałem.
-
Tylko nie Vemy, moje nie wyjechały nawet z warsztatu po założeniu i jazda na nich to były ciągłe stuki i zgrzyty nawet po zwykłej kostce przy supermarketach, oryginały załatwiły sprawę i jest błoga cisza :) , przy okazji jednego rozbierania wskoczyły Eibach'y pro kit i jest miodzio. Teraz jeszcze mam pytanie, robić geometrię po wymianie górnych wachaczy? Po pierwszej wymianie na Vemy robiłem bo i tak miałem robić, a teraz to nie wiem...