Zgadza się. Zawsze szukają"dziury w całym" żeby nie wypłacić- a tu maja jak na dłoni
Printable View
Zgadza się. Zawsze szukają"dziury w całym" żeby nie wypłacić- a tu maja jak na dłoni
ale na przeglądzie niema jeszcze obowiązku sprawdzać opon zgodnych z homologacją,
Owszem na przeglÄ…dzie nie. Gorzej jak CiÄ™ sprawdzÄ… po ewentualnym wypadku
Ja nie uznaję kompromisów :) W lecie jeżdzę na 19", a w zimie dla odmiany na niewiele mniejszych 19" ;)
Wraz z zakupionym autem dostałem komplet opon zimowych. Dwie opony przednie Hankook wyrzuciłem na śmietnik z racji bieżnika 3mm. Dwie tylne opony, to "prestiżowe" opony zacnej marki MINERVA rodem z Dalekiego Wschodu o budzącym respekt rozmiarze 255/35/19 - model "ICE Plus". Oponki ze sporym bieżnikiem, więc zostawiłem.
Na przód zakupiłem absolutnie najwyższą półkę - belgijsko-chińskie gumki w rozmiarze 235/40/19 marki IMPERIAL, model SNOWDRAGON UHP ;) Opony gumowe, nie plastikowe. Etykieta unijna C/C/92.
Przeżyję nadchodzącą zimę?
Z OC nie mogą odmówić wypłaty odszkodowania z tego tytułu, co najwyżej z AC.
Ile znacie przypadków, gdy ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania z powodu rozmiaru opony innego niż zalecany przez producenta?
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Najnowszy test autobilda: https://www.auto-swiat.pl/porady/eks...cc=ucs&utm_v=2
Ostatnio wybieram zimowe 17tki do mojej 159, najpierw myślałem o Dębicach, później na prowadzenie w moim rankingu wyszły Nexeny Winguard 2.
Ten test trochę przewrócił mi ranking, opony Apollo zajęły 4 miejsce, praktycznie z Continentalem, Michelin i Goodyearem. A co najlepsze, ceny na poziomie Nexenów.
Apollo przejęło Vredesteina dekadę temu, ale szczerze do wczoraj o nich nie słyszałem. Ze zdjęć bieżnik zbliżony do Vredesteinów (ale nie identyczny), które też biorą udział w teście. Vredesteiny wypadły podobnie, ale minimalnie niżej. Z testu wynikało by, że mieszanka tych opon jest podobna (jeśli nie ta sama).
Teraz pozostaje przetrawić, że na oponie będzie napisane Apollo :confused: a nie jakaś bardziej znana/kojarzona marka i mamy lidera w kwestii cena/jakość? :)
A ja znów kupiłem Dębice. Masakra. Będę bał się z garażu wyjeżdżać :cool:
Na ten test nie patrz. Wyniki dla rozmiaru 225/45/17 nie sÄ… miarodajne dla 225/50/17.
No ja też kupiÅ‚em tylko HP. WczeÅ›niej miaÅ‚em Save Eskimo S3+ i tez baÅ‚em siÄ™ jezdzucí ½í¸‚í ½í¸‚
Załącznik 262485
Ja aktualnie mam Fulda Kristall Control HP2 i jestem zadowolony, szczerze polecam ten model.
Poprzednio w różnych autach miałem Semperit Speed-Grip 2, Yokohama W.drive V905, Kleber Krisalp HP 2, Pirelli SottoZero 2.
Tak, będą się inaczej zachowywać bo "50" są ponad 2cm wyższe od "45" wobec czego bok opony będzie zdecydowanie bardziej pracował. Poza tym jedyne homologowane "17" to 225/50 98W
Mam na myśli porównanie opon w identycznym rozmiarze. Bo że opona o profilu 45 będzie się inaczej zachowywać niż taka o profilu 50 to akurat bardzo możliwe. Konkurencja nie śpi :) A na tych oponach 159 jeżdżę już 3 sezony (ten będzie 4). Teraz kupiłem komplet 205/55 do Astry ;)
Z tamtego testu wywnioskowałem, że opony bardzo dobre na śniegu nie są już bardzo dobre na suchym. Coś za coś.
Opony Dębica Frigo 2 - będą głośne? Bo rozmawiałem z koleżką i on twierdzi, że mogą być głośne. Żebym się zastanowił.
Aż pofatygowałem się, aby znaleźć ich specyfikacje i rzeczywiście wydają się być trochę cichsze.
Ale warto też porównać ceny tzn Kleber KRISALP HP3 oraz Dębica Frigo HP2
- Kleber -> https://www.sklepopon.com/opona-zimo...r15-91-h-88982
- Dębica -> https://www.sklepopon.com/opona-zimo...r15-91-t-88908
To cenowo Dębica wychodzi taniej, nie dużo ale jednak. Na 4 oponach robi się z tego pi razi drzwi 100 zł.
Ktoś jeździ może na Pirelli SottoZero 3, 225/55/17?
Dębica hp2 w auto cars to koszt 187 zl/szt.za 205/55/16. Takie kupiłem teraz, a miałem Save Eskimo w tym samym rozmiarze, a bieżnik jest tam taki sam jak w zwykłym frigo 2. Dla mnie były ok. Teraz jeszcze je zjeżdżam od tamtej zimy i pomimo, że są twarde to nie są jakieś strasznie głośne. Według mnie nie ma sensu dopłacać za 215/55/16 dla samego rozmiaru wg.instrukcji ale jak kto tam uważa.
Miałem 205/55 i dla mnie było za nisko, kółka były za małe i było duże przekłamanie licznika.
Faktem jest, że rozmiar 215/55 jest bez sensu drogi.
Potwierdzam alfa 159 na 16' siedzi nisko zbyt nisko i nie mówię tu o polnych drogach. Sam też miałem 16 i duszą na ramieniu pokonywalem nie które podjazdy i zjazdy z chodnika A czasem i też na prostej drodze. Dla mnie 16 w tym aucie to nieporozumienie. Jak kupiłem auto właśnie na takim zestawie to pierwsze co to kupiłem sprężyny bo przekonany byłem że poprzednie usiadły zbyt nisko. Cóż wydałem kaske i się rozczarowalem. Później felgi poszły na sell . Dostawiajac oponę 235/45/18 Do opony 205/55/16 jest spora różnica.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Trzeba czasem uważac ale według mnie nie ma tragedii
Ja już przejeździłem dwie zimy na 205/55 R16 i tragedii nie ma. Raczej o nic nie przytarłem ale na stromych zjazdach np. w galerii albo do garażu trzeba uważać i przy podjeżdżaniu do krawężnika. Na zwykłej drodze nawet jak były koleiny to nie zdarzyło mi się przytrzeć ale po każdej zimie mówię, że kupie alufelgi 17 na zimę tylko jakoś tak się za to zabieram, że jeszcze nie kupiłem. Teraz w pracy mam trochę stromy zjazd na parking i zobaczymy czy bez przytarcia go pokonam czy nowe felgi trzeba będzie szukać :D W lato jeżdżę na 235/40 R18, która jest nie dużo większa (1,3 cm) i nawet mocno zapakowany nigdy nie miałem problemów żeby przytrzeć.
Na jeździe testowej przed zakupem, poprzedni właściciel nie zdążył mnie uprzedzić, żebym uważał na progach zwalniających - zaczął o tym mówić, po tym jak przejechałem jeden z prędkością 20-25km/h i przetarłem osłoną o próg.
Droga była w bardzo dobrym stanie :)
[MENTION=12645]Czarny_28[/MENTION], ty to masz patenty. Nazar wywalił pierdylard zł na zawias, prawie się doktoryzował z tematu, żeby położyć alfe na glebie, a tu wystarczą 16" na niskim profilu.... :)
Rozumiem, że wyhamowujesz do zera i przetaczasz się przez próg? :)
Nie uważam, żeby 20km/h to była zawrotna prędkość na progu zwalniającym. Oczywiście to zależy jaki to jest próg, niektóre pokonuje wolniej, niektóre szybciej, ale na 225/50 17' czuje mniejsze zagrożenie przetarcia spodem.
205/55r16 wg mnie nie nadają się do 159. Udało mi się jedną zimę przejeździć w tym rozmiarze przycierając prawie o wszystko i już na kolejną zimę zawitały 215/60r16 wiem.. wiem.. że to wg was balon ale średnica koła bardzo zbliżona do dedykowanego rozmiaru jaki mam na lato 235/45r18
Polecam Vredestein extreme vintrac:D
tez jezdzilem na 215/60/16 i byo bardzo dobrze pod wzgl przeswitu. Teraz smigam na calorocznych Michelin Crossclimate 225/50/17 i nie widze potrzeby zmiany na zimowki...
Panowie, na aukcji są opony pirelli sottozero, 2 letnie, 7mm bieżnika tylko, że są delikatnie wyzabkowane. Czy warto się nimi zainteresować. Do alfy 159sw, 215 55 r16