To kwestia faktów, nie zdania. Lift zewnętrzny głównie na tym polegał, że poszerzono błotniki przednie i tylne właśnie.
Printable View
To kwestia faktów, nie zdania. Lift zewnętrzny głównie na tym polegał, że poszerzono błotniki przednie i tylne właśnie.
Czyli nadkola od polifta do przedlifta nie podejdą. Artih szukam listew progowych do mojej V6 . Nie wiesz gdzie kupić nowe??
Ktoś może wrzucić fotkę silnika V6 bez sprężarki klimatyzacji zrobione z góry żeby złapać zgranie paska od pompy wspomagania z kołem pasowym?
U wielkie dzięki Jerry napisz mi jeszcze czy to jest pasek klinowy czy wielorowkowy bo jakoś nie mogę się dopatrzeć a jesli jest wielorowkowy to czy ma rolkę napinającą.
Tak patrzę na foty i czy mi się wydaje że pompa wspomagania jest w miejscu sprężarki klimy?
Wielorowkowy.4pk875 contitecha.Napinacza nie ma.
Dokładnie w miejscu sprężarki klimy pompa się znajduje.
Panowie wiecie gdzie kupić nową chłodnicę i dobrej firmy do V6? Dzisiaj V6 polatała po wsi . Zdjęcie na odnowionych felgach i z nowymi oponami w dziale nasze belle:)
Przerabiałem ostatnio, ogólnie ciężki temat przynajmniej w Olsztynie, inter cars ma tylko "Termotec-a" miałem w ręku tragedii nie ma. No ale valeo to valeo.
Uderz do sklepu który specjalizuje sie w chlodnicach, na bank będą mieli kilka
ja mam jakas podrubke w swojej i juz 2 rok leci i nie nazekam
Szukam Valeo , ale jak nie znajdę założę coś innego
Ku...wa co z tymi świecami ???
Żaden mój klucz 21 nie wszedł, więc udając głupiego (i sprytnego) podjechałem na wymianę do mechanika obok.
Latali z kluczami 20 minut i też wszystkie za grube - kazali przyjechać w poniedziałek jak przetoczą klucz :(
Hehe pewnie gumki(uszczelnienia gniazd) stawiały opór.Wkładając tam standardowy klucz jest właśnie taki problem.Jak masz ori to wpada jak ciepłe gów..o w śnieg:D
Ja mam oryginalny klucz od fabrycznego kompletu . Zresztą mam cały fabryczny zestaw do V6 :) Klucz do świec oryginalny jest łamany . Zresztą jak będę w domu mogę wam zrobić zdjęcie oryginalnego fabrycznego kompletu jak chcecie.
A skąd macie te oryginalne klucze ?
Z zestawu z bagażnika ? Mam kompletny więc nie mówcie, że tam siedzi a ja nie mam jak wymienić świec :(
Tak zestaw masz w bagażniku . Poszukaj dobrze jeśli masz cały komplet:)
Bo makaroniarze to spryciarze, malo tego wk...jący spryciarze. Nakrętki od przegubów w piastach tez są takie ze trzeba cienkoscienna nasadke.
Dobra, klucz znaleziony, miałem czas żeby wymienić przednie trzy świece - w poniedziałek reszta.
U mnie ten komplet (czego brakuje ?) wygląda tak:
Który to klucz do świec?
Z dziwnych rzeczy w 155 to jeszcze bagnet oleju w skrzyni
Ten łamany.
Brakuje śrubokrętów i kombinerek z tego co pamiętam. Jak ci poszły świece lekko?
U mnie bez problemu wziąłem nasadke do świeć ze zwykłego kompletu kluczy nasadowych i odkręciłem świece.
Zakupiłem tylna poduszkę silnika, mam też łozysko przedniego koła, końcówki drążka i teraz powożę trochę w bagazniku żeby sie przyzwyczaiły do auta i kiedys zabiorę się do wymiany
Każda inaczej. Ogólnie poddały się dość dobrze.
Najdłużej męczyłem się z pierwszą bo i oryginalny klucz nie chciał wejść ... przyczyną okazał się kawałek gumy, który blokował wejście klucza przy świecy.
Wydłubywałem go ze 20 minut.
No niestety ... a już zdążyłem makaronów zwyzywać za patent z otworem na świece :o
Wymiana świec w v-ce d... nie urywa, ale trochę cierpliwości i wszystko da się zrobić, jakieś 6lat temu oddałem mechanikowi stwierdził że są pozapiekane i poukręca więc trzeba do fachowca żeby rozwiercili :):), a baranowi po prostu klinował się klucz o ściankę głowicy, przez takie kwiatki robię wszystko sam :).
A tak poza tym chciałem się pożegnać, Alfę sprzedałem choć cholernie żałuję, pojechała w pt. do Wrocławia, jest duża szansa że w dobre ręce co jest najważniejsze, jednocześnie proszę nie usuwać mojego konta
bo będę tu wracał, ehh gdyby makarony robiły coś 4x4 w 5 lub 6cyl z turbo to zostałbym przy włoskich maszynach, chociażby taka kappa 2.0 20vt jakby miała 4x4 :). Sorry za małego off-a
Michu u mnie świece były zapieczone tak że pierwszy raz bałem się że nie dam rady ich wykręcić , ale dało się . Tylko nafta i czas pomogły. Co teraz planujesz po 155 v6 , a może już kupiłeś??
Andrzej myślałem nad kappa, rozważałem 164,166- ale cholernie chciałem sprawdzić coś z 4x4 i 5cyl rzedowe z turbo, przedni napęd zaczął mi się nudzić szczególnie na śliskim, wstyd się przyznać ale te warunki 4x4 5cyl. TB spełnia tylko Audi s6 2.2 i Volvo v70 Wszystko z lat 90 innych fur nie uznaję no i przeklniecie mnie :D kupiłem http://www.adrenalinemotorsport.pl/g...ozorny-sleeper
Alfa To nie jest nie ma tego klimatu, nie ma tego prowadzenia, nie ma tego czucia układu kierowniczego no i tego czegoś :D ale przyczepność jest hmmm skręca kark :). Do włoskich fur wrócę pewnie następnym razem najchętniej Maseratti Quatroporte IVgen ale puki co zbyt biedny jestem, jedno łączy 2.5v6 Busso z 2.2t audi obydwa są legendarne i po części tym też się kierowałem. Mam nadzieję, że choć trochę ktoś mnie zrozumie, włoskie nadal szanuję i bronię przy każdej dyskusji nt motoryzacji. Jakby 155 miała v6 i 4x4 nic bym nie szukał, 4cyl to nie dla mnie ....
164Q4 się kłania Wielka fura dobra trakcja 4x4 no i silnik V6
Michu, gratulacje, bardzo dobry wybór, kupiłeś tą konkretną sztukę?
Andrzeju 164 Q4 do codziennej jazdy i z gazem raczej już nie pasuje, bo po prostu takiego auta jest szkoda. Co do Audi . Silnik 2,2 fajny i przy odpowiednim traktowaniu wytrzymały . Masz rację że auto to nie ma klimatu Alfy . Oby dobrze służyło u ciebie :)
Kasztelan tak ta konkretna 3m-ce w moich łapach- jeździłem na przemian Alfą i tym czymś i powiem tak pod względem doznań Alfa z v6 wciąga nosem Audi mimo gorszych osiągów.
Andrzej ja 3lata gdzieś myślałem na co zmienić no ale 164q4 spłonąłbym na stosie gdybym na co dzień tym jeździł.
A z ciekawostek silniczki od klimatronika są te same tylko u nas 12V Boscha a tam 7.8V i w alfie nigdy nie zaglądałem a tam pierwsze co :D
Długo na co dzień był 164 Q4 nie pojeździł. Chłopcy w białych kapturach krzyczący White Power już by temu zaradzili. Jako niewierny spalony był został i oczyszczony na wieki:)
Taka Noc Oczyszczenia choć to marny film :D. Niestety garażu nie mam a specjalnie wynajmować żeby Alfa tam latami stała-kumulacja kosztów, więc postanowiłem sprzedać, chociaż serce mniej boli, nie mogłem patrzeć jak stoi pod chmurką.
Panowie co się dzieje z V6 którą miał Tomi . Podobno kupił ją Krawat.