Ale masz super tdiki które "się nie psują" no i "prestiż" ;-P.
Printable View
Ja zawsze piszę, że prestiż mogą mieć samochody RWD :) (no chyba, że Citroen C6). FWD to taki oszukany prestiż.
Och słabej wiary jesteście :)
Aczkolwiek rozumiem Waszą irytację...
Tak na marginesie- wiemy, że trwają prace nad Giulią i 6C... ale czy ktoś coś słyszał konkretnego nt. SUV? I innych modeli (następcy 166 np?).
Bo ja szczerze mowiac nie...
No możemy sobie kpić (ja też nie lubię tych czterech czy ile to ma kółek i także mam wątpliwości z rozróżnieniem modeli niektórych), ale jednak co by nie mówić, paletę wozów mają szeroką, od A1 po R8 (plus masę wersji wyposażenia) od silniczków i wersji super-cywilnych po udział w sporcie samochodowym. Wielu z nas by sobie życzyło takiej palety w Alfie. To samo lub lepiej - BMW.
Ale żeby Alfa choć tyle oferowała co Mazda aktualnie (jedynie z mocniejszymi silnikami) to już by było nie lada osiągnięcie. A tak to odchodzą kolejni klienci.
Szerokość oferty - owszem, natomiast takie R8 jest produkowane od 2006 i nikt jakoś nie pieje, że "stary model"...
Ale co to szkodzi że "stary" ? Niechby Alfa miała pół takiego R8. Niechby rozwijała _konsekwentnie_ jakiś model/koncepcję.
Wspomniane audi oferuje od lat coś pokroju RS z osiągami poniżej 5s do setki - jak daleko była i jest Alfa. I nie w pojedynczych egzemplarzach bo RSów całkiem sporo jeździ.
Ale nie będzie miała, bo do tego trzeba zaplecza ludzi, technologii, rozwijanej stopniowo drogą ewolucji, badań własnych pozyskiwanych z masowej sprzedaży (vide BMW i8). Rozwoju wizerunku marki - zaistnienia w świadomości ludzi (kia PICANTO (!) ma puchar, golf ma puchar, subaru , mitsu evo , masa marek kojarzonych ze sportem istnieją w świadomości przez swą obecność w tym sporcie, nawet VW, a Alfa CO ?).
A nie hop siup, nagle znikąd sztab inżynierów wyskoczy i zbuduje znienacka całą gamę modeli wracających do korzeni Alfy, od popularnych żeby sprzedać te 400tysięcy jak i wysmakowanych zabawek dla chętnych na nie.
Ja bardzo nad tym boleje, żeby nie było że szkopom kibicuję, ale nie możemy mieć klapek na oczach i nie dostrzegać tego upadku, bo ktoś gdzieś, coś naobiecywał.
Tak jeszcze w temacie 4C... otoz Spider... spójrzcie na zdjęcia... zwracam uwagę na radio. Moim zdaniem to już jest przesada lekka :/ Jak w moim starym Seacie :D
Drogi @AirAjti - Ty chcesz słuchać radia czy silnika, na torze słuchanie radia to profanacja, w lansie po Monte Carlo liczy się też co innego więc po co radio.
Tak, bo to auto kupuje się tylko i wyłącznie do jazdy na tor... a dźwięk 1.75TBi ma najlepszy dźwięk ze wszystkich znanych mi silników... ;)
Poza tym nie chodzi jak ono gra, tylko jak wygląda. W każdej chwili mogę iść do MediaExpert i kupić coś podobnego za 200zł. Nie przystoi po prostu Alfie, znanej z wysmakowanego designu, takiego chłamu...