-
Ze sprzętu ok, teraz zdjęcia wydrukować, dokupić uszczelki pod podstawy i barany (te zielone) i umówić termin instalacji :)
PS
Upewnij się na 200%, że na pewno Gold GT bo one są na prawdę od niedawna dostępne dla instalatorów, chyba końcem sierpni się pojawiły czyli jakieś 2 tygodnie dopiero.
-
Napiszę tylko - Niko jeśli już to może mało popularny (i dlatego się go boją - tylko nie wiem czemu) - ale nie sprawdzony? Ja sam mam go juz trzeci rok. Duża część Poznania i okolic jeździ na tym reduktorze, można poczytać opinie na lpg-forum. Ten Gold GT to sie nawet nie zbliża jakością wykonania. Zobaczcie sami ile kosztuje zestaw naprawczy do golda a ile jeden oring do Niko.
Ps. wymiany sterownika - to chyba nie jest konieczne jeśli dany sterownik obsługuje nowe wtryskiwacze i o ile pasuje on gazownikowi do ponownego ustawienia. Jeśli się chce samemu ustawiać/monitorować ustawienia sterownika gazu np za pomocą smartfona to wtedy wymiana na techa 316/326 lub te qboxy.
-
Zdjęcia już przesyłałem na maila i niby powiedział, że nie będzie problemu z estetycznym założeniem :p Taki uszczelki to gdzie najszybciej dostane? O termin też pytałem. Środa przyszły tydzień ;)
-
ASO lub jesli z neta to np tanifiat
PS
małe po 3 pln u taniego były, a duże po 15 - wszystko original ricambi.
-
uszczelki pod podstawę baranów/wtryskiwaczy są w autosklep24.pl - 15 zł sztuka. pod same barany 11zł/sztuka
-
Próbowałem sam naprawiać i majstrować przy LPG i skończyło się to tak , że serwis auto gaz centrum i jego mechanicy prostowali moje naprawy :( . Więcej się nie odważę tam grzebać a szczególnie przy V6 :) .
-
2 załącznik(i)
Dzisiaj odebrałem Alfę od gazownika. Po podniesieniu maski instalacja założona tak jak oczekiwałem :) Wielkie dzięki koledzy za pomoc, zdjęcia itd :) Poniżej fotki. Teraz nic innego nie pozostało jak cieszyć się z ekonomicznej jazdy :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=178395&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=178396&stc=1
-
Ładnie położona :) Ciekawe czy będzie równie dobrze chodziła co wyglądała :D
-
A gdzie Ci utknęli reduktor i wlew gazu?
-
Wlew oczywiście pod klapką (dokręcany), a reduktor na dole tak jak na fotce, w okolicach puszki z filtrem powietrza :) Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Zrobili po prostu tak jak chciałem :)