Wymieniłem łącznik stabilizatora i jak na razie nie widać nie słychać żadnych przeciw wskazań do jazdy :) mam nadzieję, że już limit usterek został wyczerpany i będę szczęśliwym użytkownikiem AR 155 :)
Printable View
Wymieniłem łącznik stabilizatora i jak na razie nie widać nie słychać żadnych przeciw wskazań do jazdy :) mam nadzieję, że już limit usterek został wyczerpany i będę szczęśliwym użytkownikiem AR 155 :)
Wymieniłem przewody i świece :)
Dojrzałem do decyzji wymiany fabrycznego radia. Wybór padł na Clariona CZ101R z czerwonym podświetleniem. Chodziło mi głównie o MP3, ale jakość dźwięku wzrosła mimo pozostawienia fabrycznych głośników. Bałem się że czarne radio zbrzydzi całą środkową konsolę. Wygląda jednak całkiem fajnie, a po ciemku to już zupełnie czadowo.:)
Ja moją Alfę przejrzałem przed trasą jaka ja czeka 1 XI a mam kawałek do pokonania... dolałem płyn do wspomagania, spryskiwaczy, olej uzupełniony, no i jeszcze lekki ubytek pojawił się w układzie chłodzenia, ale został wyrównany.... jeszcze w poniedziałek sprawdzić stan ciśnienia w oponach i można śmiało ruszać w trasę.....
A ja grubiej :D skrzynia aut bo ciekł olej z niej okazało się że ktoś odwrotnie nabił uszczelniacz na wałek :D więc
- wymiana wszystkich uszczelniaczy
- rozebranie skrzyni w mak bo się pociła na łączeniu i złożenie jej od nowa :D
- wypłukałem ją :D i zalałem tutella zeta 2 75w80
wymiana piasty tył bo łożysko zrobiło papa :D
wymiana dwuch olanek rury wydechowej pomiędzy 2 ostatnimi tłumnikami też pmachały papa :)
zabezpieczenie 2 kadkoli przód wyczyszczone zapuszczone profile pęzakiem i na zewnatrz farba podkładowa i masa aluminiowa.
Wymiana jednego przewodu elastycznego do hamulca przód
Zakupienie panewek korbowodowych glico i czekam z wymianą ich jak bede zmieniał olej.
Założenie zimowych kapci 235/45 r17 conti.
Modyfikowałeś jakoś nadkola, żeby nie obcierało? U mnie 225/45R17 nie obciera, ale jak na tył siądą 3 dorosłe osoby to jest na styk.
A z przygotowań do zimy pozostały jedynie łączniki stabilizatora. A poza tym ostatnio Alfa dostała naklejki QV:
http://www.forum.alfaholicy.org/
Pozdr.,
L.
ja juz nie mam 156. teraz smigam gtv i nie obcieraja z tylu sa dystanse.
Odśnieżyłem alfe :P
Zmieniłem koła na zimowe i w końcu zamontowałem podstawę podnośnika której brakowało on początku jak kopiłem alfę :) jeszcze kilka drobnych plastików mam do dokupienia ale to drobnostki :)