a robocizna pi razy drzwi w jakich widełkach?
Printable View
a robocizna pi razy drzwi w jakich widełkach?
Nie umiem odpowiedzieć, ale to zależy czy u Mietka czy w ASO oraz czy w 'Pszczynie' czy w Warszawie
[emoji6]
Mam rozumieć że nie trzeba wymienić całego modułu tylko wkleić wykrecone tuleje.Czy to jest taka doraźna naprawa czy a stałe to pomaga?
Jest to problem tulei to na stałe jak problem jest z elektrozaworem wymienisz całe MA
Panowie, (ja nowy) jestem chory na Alfe od kilku lat. Auta się zmieniały, potrzeby też, były mini, toyoty, ople, mercedesy.
Właśnie planuję porzucić swoje W221 na coś mniejszego.
Przymierzałem się do Stelvio i przy okazji zrobiłem rundkę Gulią i się zakochałem. Tym bardziej że dużo jeżdżę Ducati Monsterem i co roku jestem we Włoszech.
Niemniej analiza z rodziną doprowadziła mnie do wniosku że potrzebuję auta małego na tyle aby rodzina 4 osobowa razem mogła gdzieś pojechać od czasu do czasu. I padło na Giuliette.
Jako że nie jestem alfistą proszę o doradę czy tę oto WARTO: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-1-7tbi-240km-automat-lopatki-skora-xenon-panorama-salonpl-ID6zR7ww.html#fb4e113140
Bedę wdzięczny za pomoc.
Dobrze jak by ktoś z aso wypowiedział sie o historii auta u nich jeśli chodzi o zdjęcia wygląda ładnie :)
Jeśli się nie mylę były w nich jako problem główny coś z turbina więc warto ją jakoś sprawdzić ale najlepiej niech się wypowiedziec ktoś z tym silnikiem :)
problem z turbiną bierze się ze zbyt długich interwałów między wymianami oleju. Przez to osadza się nagar na przewodach olejowych przy turbo, które się przytykają. Koszt wymiany przewodów to grosze, więc jak ktoś wymieniał olej co 30tys km to warto byłoby je profilaktycznie wymienić.
Ja musiałem przez to regenerować turbo przy 140tys kkm.
Hej, ostatnio widziałem, że ktoś tutaj rozszyfrowywał nr VIN samochodów z ogłoszeń. Czy mógłbym prosić o sprawdzenie następującego nr? ZAR94000007161041 Z góry dziękuje za wsparcie. :)
Dokładnie chodzi o to autko:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...olx#xtor=SEC-8
Pozdrawiam
Piotr
Witam,
czy w ogóle warto szukać używanej Julki w turbo benzynie 1.4 (bez MultiAir) mając budżet 30-32k? Przeglądając pobieżnie allegro są takie oferty, ale być może bedą to same ulepy w tej cenie?
Ogólnie byłem zdecydowany na Megane III 1.4 tce ale ostatnie doniesienia o nagminnym pękaniu uszczelki pod głowicą (a później całego bloku silnika) trochę mnie odrzuciły więc znowu ciągnie mnie do wymarzonej Giulietty, ale czuję że budżet za mały... :)
przykładowa aukcja: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-z-2010-r-kupiony-z-salonu-serwisowany-w-aso-ID6zRktM.html
Trochę ponad budżet ale polski salon i bardzo niski przebieg.
Pozdrawiam.
Polski salon to może jednak nie będzie ulep, za to pewnie średnio dbany, jak to niestety u nas w kraju... Czyli serwis w ASO tylko na przeglądach w okresie gwarancji, olej co 30 tyś, do wymiany wszystko co eksploatacyjne... Ok, straszę niepotrzebnie :) po zdjęciach nikt nie wywróży, jedź, sprawdź, weź na warsztat niech mechanik obejrzy z każdej strony, przejedź się, wsłuchaj w odgłosy (o to akurat nietrudno, auto jest tak świetnie wyciszone, że wszystko słychać), bierz historię z ASO i jeśli ok to kupuj.
PS. Zajrzałem na przebieg - rzeczywiście silnik ledwie dotarty :).
A jak masz wątpliwości poczekaj(jeśli możesz) 3-4 mies. Coś dozbieraj i szukaj po forum :)
P. S
To też nie przepis na sukces ale szanse ciut spadają :)
Prawda jest taka, że teraz jestem w trakcie zbierania, myślę ze nie chce wychodzić poza 32k a na wakacje chce już mieć nowe autko (w starym złomku ubezpieczenie mam do września). Czyli raczej się nie nastawiać? Wracam więc chyba do poszukiwań meganki, bravo :)
Bravo ma moja 2ga połówka - super auto i coj do niektórych plastików bravo 2009 bije na głowę Julke przedlift. Auto bardzo fajne a w tym budżecie znajdziesz fajnie wyposażone, może nawet te 150KM :) sam myślałem o bravo i 159 a skończyło się Julka [emoji3]
Tak, Bravo to fajne autko, i rzeczywiście podobno za 25k można wyciągnąć fajnie wyposażoną... ale co z tego jak na ten moment na rynku nie ma takich dostępnych? :D Same bieda wersje, mówię oczywiście o moim rejonie poszukiwań. Może za 2 miesiące pojawią się nowe ogłoszenia.
Swego czasu tez ineresowalem się Bravo, ale chodziło mi o ostatnie roczniki 2010 i 2011 i silnik 120 KM. Ofert było bardzo mało. Postanowiłem dozbierać i kupiłem Julkę.
Witam forumowiczów ;)
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-170km-bezwypadkowa-dna-tempomat-faktura-vat23-ID6zwk3X.html?utm_source=refferals&utm_medium=traf fic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
ZAR94000007069083
Ktoś coś może wie?
Witam, proszę o rozkodowanie vin ZAR94000007226835, wg eper wychodzi wersja veloce, na błotnikach nad kierunkami brak tych napisów. czy wychodziły wersje bez tych napisów.
podobno krajowka, bezwypadek, serwisowana jakby można było to sprawdzić, to mogłaby być moja pierwsza Alfa.
Pozdrawiam
Myślałem że to polskie jest :|
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-polski-salon-serwis-aso-tempomat-bixenony-skretne-wideorejestrator-ID6zRbMU.html?utm_source=refferals&utm_medium=traf fic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
Ta wygląda na taką o którą gość dbał chyba, prawda?
Swoją drogą jak to jest z tym bluetoothem w julkach, można puszczać tym muzykę czy tylko rozmowy tel?
Muzyka z USB a z telefonu tylko rozmowy. Z telefonu muzyka słuchasz za pośrednictwem Yatour - niby zmirniarki
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-lpg-170km-bezwypadkowy-z-polskiego-salonu-serwisowana-ID6zROaK.html#9c89d87cf2
Kurde, gdyby to był rocznik 2011 i cena ciut niższa :/
Jak myślicie, ogłoszenie wygląda ok? Felgi widzę w tragicznym stanie albo mi się wydaje, Niedaleko mam i prawdopodobnie wybiorę się obejrzeć.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-kupiony-w-polskim-salonie-pierwszy-wlasciciel-garazowany-zadbany-ID6zOk7w.html#9c89d87cf2 Ta w podobnej cenie, tylko bez lpg i słabszy silnik :\
Ehh, a zaczynałem z budżetem 35k z pokupnym serwisem, a tu widzę że tak z 10k trzeba by dołożyć :(
http://allegro.pl/alfa-gulietta-1-4-...3.html#thumb/8
Hej, czy według Was to auto ma oryginalne końcówki wydechu? Wydaje mi się, że jakoś tak dziwnie odstają ;)
widziałem poprzednie zdjęcia tej alfy, miała podwójne końcówki na każdym wylocie, wyglądało to okrutnie, wiec gościu chyba je podmienił.
- - - Updated - - -
Ponawiam prośbę o sprawdzenie histori serwisowej ZAR94000007226835
pozdrawiam
Witam, wpadła mi w oko, co sądzicie?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#0481fb6c81
Powiem jedno - te fotele wyglądają masakrycznie. Rzeczywiście taką kolorystykę można było dołożyć w wyposażeniu? Straszne...
[MENTION=78367]Tajo[/MENTION]
Myślę, że nie masz szans na 35k z serwisem pokupnym.
Przy takiej kwocie zakupu (ok 35k) licz się niestety, że parę rzeczy trzeba będzie zrobić i nie mówię tu o rozrządzie + płynach.
Dodatkowo hasło "salon Polska" automatycznie zwiększa cenę sprzedaży o 10k średnio :), ponad to kupowanie Giulietty zrobiło się modne i to chyba jedyne auto na rynku, które trzyma ceny - w tej samej można spokojnie polować na auto wyższej klasy jak B8 czy W204 :).
Czego oczywiście nie polecam, bo jak przyjdzie do sprzedaży naszej Giulietty to chcę, aby ceny były równie wysokie jak teraz - po 2 latach można sprzedać używkę z praktycznie zerową stratą :).
Samochód sprzedawany przez dealera z Wrocławia - 26.10.2015 - I przegląd, z własnymi materiałami klienta, miał wtedy przebieg: 26000 km
Tyle historii :)
- - - Updated - - -
Samochód sprzedawany przez dealera z Wrocławia - 26.10.2015 - I przegląd, z własnymi materiałami klienta, miał wtedy przebieg: 26000 km
Tyle historii :)
baton, wielkie dzięki, jakbym zakupił alfę to ktoś w okolicach Cieszyna ogarnie to mechanicznie?
tomi150, nie ma problemu. Ja do tej pory miałem Abartha, Alfa od miesiąca, więc jeszcze nie było okazji jej nigdzie serwisować, kupiona z ASO po wymianie rozrządu i oleju (przebieg 51tyś), więc póki co nie interesowałem się serwisem ;)
Wydech zmieniany, wersja 120 koni nie ma podwójnego wydechu. W ogóle facet trochę głupot pisze, klima jest manualna a nie automatyczna jednostrefowa, żeby miała reflektory skrętne to muszą być ksenony z AFS, a nie widać w zderzaku spryskiwaczy. No i jeśli to rocznik 2014, to powinna być poliftowa a to jest przedlift.
Witam :)
Ktoś coś widzi niepokojącego na zdjęciach z poniższego ogłoszenia?
Dziś jadę ją sprawdzić komputerem bo z wyglądu- dla mnie laika w giuliettach jest ok...
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zRnlG.html
Jak jedziesz z kompem to przelicz czas działania auta (pamięci ee prom jak się nie mylę) na km, żeby się nie okazało że ktoś jeździł autem 600km/h albo 2km/h
Witam wszystkich. Czy widział ktoś może na żywo tę poniższą? Te drobne rysy mi nie przeszkadzają, ważniejsze żeby nie była składana z trzech. Cena wydaje się być OK, więc zakładając budżet 50k da radę jeszcze MA wymienić chociaż podejrzewam, że najpierw zabrałbym się sam za regenerację. :)
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-salon-polska-ksenony-czerwona-skora-moc-170-km-tempomat-itd-zamiana-ID6zNYVL.html
Ponoć w nowszych problem z MA nie występuje, tak tu piszą :)
To raczej nie drobne rysy tylko już otarcia i to parę elementów ale cena ciekawa więc...
No i kupiłem. 1.4 MA 2011. W komputerze znalazłem tylko jakieś stare mało znaczące błędy w klimie- dało się je skasować nie wróciły. W sterowniku silnika brak błędów od MA, więc może podziała..
Przebieg wdg mes-a taki jak na zegarach+ średnia prędkość obliczana za radą Domin-a z całego życia auta 54km/h. Wygląda ok, nie działa tylko pompowanie odcinka lędźwiowego kierowcy (słychać pompkę ale nie pompuje). Pierwsze wrażenia jak najbardziej ok. :)
Juhass gratuluje! Jakbyś chciał pozbyć się felg, daj znać ;)
Baton, a ja dziękuję za wszelką pomoc związaną z VIN- ami. Co do felg- jest taka opcja. Dla mnie są super- jednak autem na codzień będzie powozić żona. 18 cali i niski profil- może być ciężko ich nie uszkodzić. Najwyżej przejdę na 17 jeżeli trzeba będzie. Mam jeszcze zimowe 16 z alufelgami plus dojazdówkę+ pełny zestaw narzędzi (nie rozszabrowany) :)
Jakby padła decyzja o przejściu na mniejsze, proszę pamiętaj o mnie. Chyba podejdą pod zaciski brembo :) musiałbym jeszcze być pewien na 100%