Jeszcze nie widzieli auta i już sie jarają :P
Printable View
Jeszcze nie widzieli auta i już sie jarają :P
Nie jestem fanem audi czy vw ale akurat a7 dla mnie jest idealna!:-)
Ale to nie temat o niej więc kończymy tą dyskusje :-) ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
4 tłoczki z tyłu... Będzie ostro:)
to ja dołoże coś od siebie... jeśli Giulia to będzie takie ... "och... ach" ... w cenie "ałaaa"... to wypadaloby zrobić coś z siecią serwisową...bo chyba tak ekskluzywne auto nie będzie serwisowane obok fiatów itp przez tych samych serwisantów i w tych samych standardach... jak nawali mi Giulia to dadzą mi zastępcze GP? czy Pande?? czy pochylający się nad silnikiem mechanik osłoni elementy lakierowane czy będzie szorował po aucie tak jak dotyczas? premium to nie tylko wygląd/cena ale i standard obsługi posprzedażowej.... ciekawe jak podejdą do tego tematu... a może serwis będzie odbywał sie w Aso Maserati??? :-P taką mam przedpremierową refleksję.... :-)
Ja myślę, że Alfa Romeo będzie serwisowana w ASO Alfa Romeo... czyli tam gdzie się kupuje AR :)
Taka moja refleksja :)
taaak? to kontynuując refleksję....ile masz samodzielnych salonów/serwisów Alfa Romeo tj bez Fiata i reszty? :) ....czyli wszystko po staremu...
Nie wiem, ale tam gdzie bywałem w salonach AR były normalne salony (owszem, z fiatami itd). Miejsce, żeby usiąść i się kawy napić było... auta zastępcze to wiesz... trzeba brać co jest. W Volvo jak Ci nowa XC90 padnie (400k zł powiedzmy auto warte) to nikt Ci nie da czegoś równorzędnego, tylko dadzą np zwykłe V60 w kombi.
w salonach Fiata w których ja byłem też przeważnie jest miejsce, żeby usiąść i napić się kawy.... ale reszta pozostaje j/w wspomniałem...
serwisowałem auta w 3-4 salonach Fiata i prawie zawsze jako zastępcze otrzymywałem jakiegoś łupa z przebiegiem z telepiącym zawieszeniem itd... przyglądając się pozostałym autom zastępczym, nie widziałem praktycznie nigdy jakiegoś "lepszego" auta...
Prawda? polmozbyty z ich naleciałościami wszelkimi ułłł... Może w takich krajach gdzie salony i ASO są na poziomie jak u nas, będzie zakaz sprzedaży Alfy Romeo ? na pewno to z korzyścią dla wizerunku by było.
W czym macie problem? Jeśli jakość obsługi w ASO AR (lub tam gdzie też alfę serwisują ale sygnowany jest marką Fiat) nie jest na poziomie, można napisać reklamację do FAP zamiast psioczyć tutaj na forum. Zajmie to tyle samo czasu a może da kierownictwu do myślenia...
Sam kiedyś napisałem w sprawie usług świadczonych przez jeden z serwisów w Krakowie i nie dość, że moje zażalenie uznali za zasadne, to jeszcze dostałem rabat 10% na wymianę części eksploatacyjnych.
Jak Giulia zrobi furorę to nawet sfrustrowany sprzedawca w poplamionym krawacie sprzeda ją bez problemu, choć przyznaję, że daleko nam do sieci w innych krajach, gdzie nawet w miejscowościach poniżej 20 tys. mieszkańców mają salony jak trzeba i obsługę z wiedzą i zaangażowaniem.
Podobają mi się te wydechy. Trochę jak w Lexusie IS-F (ale nie aż tak przekombinowane na szczęście).
Co do serwisów. Ja nie narzekam na ASO Alfy. Ważne będzie podejście obsługi, które może dużo nadrobić (patrz fatalna obsługa w VAGu)
Serwisując AR GT dostałem Fiata 500, za A4 dostałem VW Polo, za Panamerę Insignię. Nikt nie da takiego samego auta, wiadomo, ale też nikt nie da Pandy. A najważniejsze, żeby jak najmniej było takich sytuacji ;)
Ostatnia historia z jednego z większych ASO w Polsce - uszkodzony silniczek klimy:
a/ zastępczak - Ypsilon TwinAir, MASAKRA, chociaż mieli jeszcze Jeepy...
b/ przebieg naprawy - wymieniona przednia szyba (!!!), bo pękła w trakcie operacji
c/ przednie wycieraczki przykręcone kompletnie źle - musiałem wracać do serwisu
d/ połamana zaślepka z prawej strony tunelu środkowego - wciśnięta na "słowo honoru", wobec czego wyleciała przy ostrzejszym zakręcie - do wymiany, wolę nie wnikać, co się mogło wydarzyć pod deską
e/ wyjęcie deski wymaga zdjęcia kierownicy, a to z kolei przebicia osłony kolumny - więc samochód dostałem z dziurami w kolumnie kierownicy
W serwisie brak Wi-Fi, brak śmietanki do kawy, kubki tylko plastikowe - można by jeszcze pisać i pisać... :(
Tam nic takiego nie ma :).
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/06/346.jpg
No, dla mnie też się milsi zrobili po tym jak napisałem lata temu. I co z tego, skoro wcześniej marudzili że nie w ich salonie auto kupione dając ewidentnie do zrozumienia że kłody pod nogi w związku z tym będą rzucać? i co z tego skoro w którymś z dwóch ASO podmieniono mi nową oryginalną część na używaną uszkodzoną i przez polutowanie przewodów odpowiednie próbowano to zataić ? to ja się mam jako klient w detektywa bawić tracić masę czasu na nieskuteczne "naprawy" i pisma pisać itd itp ? W ogóle że takie coś miało miejsce! Przecież to praktyka właśnie polmozbytów i wszechwładnych panów 'mistrzów' tam. A nie wspomnę o notorycznych powrotach po "naprawach' na naprawienie tego co źle poskłądali itp ( np krzywo przykręcona kierownica, ech...) Zdanie mam i nie ja jeden o sieci polmozbyt/fiat/AR w naszym kraju, może się i zmieniło tam coś, sprawdzać mi się nie chce. Może kolejne pokolenia tego nie doświadczą. Ale spokojnie, zanim Giulia do sprzedaży faktycznej wejdzie jeszcze się pokolenia zmienią ;)
Tak, ale to jest długoterminowy plan... dopiero jeden model wychodzi a ma być kilka. To jest do zrobienia bez problemów.
Zrobić dobre auta, szersza gama i rynek USA. Założe się, że jeśli nie będzie żadnych kryzysów i firma nabierze rozpędu to pół miliona rocznie nie będzie stanowić problemu.
To dobrze! Dzięki, nie widziałem tego GIF-a :-)
ps. cena od 150k PLN to początek - wiem o tym, ale nie zarabiam 4k EUR, jak koledzy konsultanci z wawy na kontrakcie, tylko robię z korpo w Ciemnogrodzie i jeśli kiedyś na "coś" odłożę, to na pewno na nic droższego (obym się mylił) :P
Nie tylko w takich salonach się zdarzają wpadki. Pomyśl sobie, że wymieniasz klocki w Porsche, wyjeżdżasz z ASO i po paruset kilometrach od wyjechania, gdzie akurat jesteś w trasie zapala się kontrolka od hamulców...
Okazuje się, że ASO źle założyło klocki przez co uszkodzili zarówno klocki, jak i tarcze!
A w Audi natomiast przy przeglądzie okresowym drzwi mi porysowali...
Nie ma co generalizować, chociaż jak wspomniałem cały VAG jest u mnie na straconej pozycji.
A więc jednak nazwa ->>> GIULIA<<<-
http://www.omniauto.it/magazine/3117...trato-brevetto
A gdzie przód? ;)
Przód jutro, nie było by niespodzianki :)
Czyżby dokładnie ten egzemplarz który dzisiaj przykryty jeździł? ^^
Napis giulia taką czcionką? ??
Pierwsze spojrzenie na tył - świetny.
Po dłuższym oglądaniu dochodzę do wniosku, że zakończenie świateł na klapie mogłoby być ładniejsze. I ten napis 'Giulia' jakiś tandetny.
Gdzie tablica? Na klapie czy zderzaku?
Światła trochę jak Kia Optima, ale dobrze jest! ;)
czyli na 100% już wiemy jak wygląda Giulia,mi się podoba,ciekawy jak z przodem
Jesli real foto to mi pasi:))
Uki, a skąd te zdjęcia w ogóle?
Taka jakaś ... zwykła ? :-/
zwykła?a czego tu sie spodziewać jak teraz wszystkie samochody takie same są?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170724&stc=1fake czy autentyk?
Ale Onet Zaszalał :). Jak zwykle chcą być lepsi ale chyba im nie wyszło. chcą być szybsi od Alfy :). Pseudo Portal
http://moto.onet.pl/aktualnosci/alfa...motosem_dsa_mp
jak dla mnie zaje...scie wygląda :)czekam na foty przodu
Zdjęcie Super ciekawe jak przód :) ale wydaje się że cudo
Nie, nie wierzę żeby dali takie klamki... to byłaby jakaś totalna masakra :(