Swego czasu chciałem ja odkupić od krawata ale mnie gość olał
Printable View
Swego czasu chciałem ja odkupić od krawata ale mnie gość olał
Krawat nadal ją posiada.Przynajmniej tak było jeszcze 5 października.
Szkoda ze Krawat się na forum już nie udziela. Kolega szuka ładnej 146 ti koniecznie bez gazu . Jakby ktoś coś wiedział piszcie
Panowie - falowanie obrotów. Nawet włącznie do przygasania.
Wymienione świece, wyczyszczona przepustnica, krokowy.
Zostaje przepływka prawda ?
Co z nią zrobić ? Nowa rozumiem tu http://www.iparts.pl/auto-czesci/prz...49-102806.html :)
Mi pomogły kable
Mi wymiana czujnika położenia przepustnicy
Kable na pewno nie. Od kabli były by strzały.
Jerry1 gdzie kupiłeś i za ile ?
Auto nie chodziło na gazie i przepływka raczej odpada.
Wcześniej byłem przekonany, że to przepływka ale czujnik położenia przepustnicy też pasuje do objawów.
jak i sama cewka, tyle ze wtedy gubi iskre i objawi sie to falowaniem lub gasnieciem
przypadek z zycia wziety, i co ciekawe dopiero jak sie rozgrzało auto
W
Najtańszy zamiennik czujnika na allegro 30pln
Dzięki Jerry1.
-> http://allegro.pl/czujnik-przepustni...764737839.html
Wymienię go i pójdę potem najwyżej śladem cewki/kabli a na koniec przepływki.
Falowanie nie pochodzi od zapłonu to co innego niż wypadanie zapłonu. Tylko i wyłącznie układ dolotowy lub paliwowy tu trzeba szukac przyczyn
Zakupiłem cos do V6 co podobno jest nie do kupienia nawet w ASO
Podpowiem że ludzie bardzo znani a czasem związani z naszym forum ale nie wiem czy mogę napisać kto, bo to bedzie reklama:D
cena 200zł z przesyłką
maja jeszcze fajne rzeczy do naszych silników po dobrych cenach
To może tak znawcy napiszą, co to w ogóle jest ?
No ładne to jest :), tak ładne że nawet jak działa to warto to mieć i na to patrzeć :), a to co Ci kiedyś Andrzej podrzuciłem było złe??
Rozsądne co dwa czujniki to nie jeden, muszę poszperać w gratach i rury od wody między głowice poszukać wraz z całym zestawem ...... :)
Ku..a co za chomiki :)
Jaki koszt czujnika ?
Jest jakiś osobny czujnik od przegrzania silnika?Wczoraj na chwilę zapaliła mi się lampka przegrzania,choć temperatura płynu była około 80*
Mam pytanko odnośnie wygłuszenia obok pedału sprzęgła(podstopnica)
Brakuje mi chyba jakieś części która jest pod dywanikiem tam gdzie zazwyczaj jest podstopnica. Dywanik się kładzie bo nie ma pod nim wygłuszenia lub cześci takiej która wypełnia te wybrzuszenie na podstopnice. Co tam powinno byc?
Andrzej, poczekaj do świąt to dam Ci fotkę bo mam wszystko wybebeszone i od 3 miesięcy nie mogę tego poskładać bo nie ma kiedy:)
Powie ktoś czemu mi pedał sprzęgła pracuje czasem jakby się o coś blokował to jest takie uczucie jakby dywanik go czasem blokował ja stawiam na pompkę sprzęgła , dodam że że sprzęgłem problemów niema tylko ten pedał.
wsadz tam głowę i zobacz jak wygląda mocowanie pompy do pedała , mi się to juz raz rozsypało :)
Witam może i nie w temacie ale mam pytanie. Jakie muszę zakupić śruby do alu felg. Chodzi mi o długość i inne ich parametry.
To zależy jakie masz felgi. Ori felgi idą na takie same śruby co stalówki zaraz podam rozmiar
M12 37mm lub 41mm
wszystko zalezy Andrzejku jaką dawali dojazdówkę :P
bo są dojazdówki takie z centymetrowym deklem i bez , ja się tak naciołem w czerwonej :P
ale wymiary takie jak Andrzej napisał , a do stalek o jakies 9mm krótsze
Tak właśnie patrzyłem że są też śruby 27mm i 31 mm do stalówek
Andrzej, obiecane fotki wojłoków pod nogami.
Załącznik 153445Załącznik 153446
Zastanawiam się czy nie wymienić tego gówna. Moje zamokło trochę kiedyś i tak trzymało wilgoć więc wyjąłem dziś do suszenia ale okazuje się że takie coś można bez problemu kupić i nie jest to drogie.
Wymiana sprzęgła i oleju w skrzyni coraz bliżej.
Czy to jest właściwy uszczelniacz wału do naszych V6 ?
- https://www.motointegrator.autotrade...teco-12015180b
Co jeszcze przy okazji tych planowanych operacji wymienić ?