Zrobiłeś aux w seryjnym radiu kosztem cd? gdzie wyprowadziłeś kabel?
Printable View
Zrobiłeś aux w seryjnym radiu kosztem cd? gdzie wyprowadziłeś kabel?
Nie kosztem CD ;) a kosztem zmieniarki, której niestety w 156 nie uświadczyłem ;)
Kabel wyprowadzony pod kierownica, przez puszke bezpieczników do podszybia, gdzie jest umocowany do uchwytu na navi - tam juz tel z dotykiem ;)
Jednak jest to wersja tymczasowa - gdyż w planach jest podłaczenie pod to odtwarzacza wraz z pilotem, tak aby ulatwić obsługe - chociaż obecnie telefon z dotykiem i wybieraniem głosowym ekstra daje sobie rady ;)
Ja dzisiaj zacząłem pozbywać się "drewna" z wnętrza :P Konsola pomalowana na srebro
Załącznik 81236
Odkurzona, zatankowana, Folia na kierunki i halogeny teraz delikatnie ciemny front mi się podoba. Wymienione wszystkie spalone żarówki wewnątrz i dodane podświetlanie schowków, czego bardzo brakowało w 146.
Pierwszy krok to wymuszenie zmieniarki w radio.
Ustawiasz tuner. Radio wyłączasz. Przytrzymujesz SRC i uruchamiasz radio przyciskiem ON - kiedy sie zapali puszczasz on, kiedy pojawi się tuner lub czestotliwość puszczasz src - powinno wyświetlić sie changer.
jeżeli wszystko działa - wyciągasz radio i w niebieską kostkę wpinasz się przewodami Lewy Kanał, Prawy Kanał i mase. Piny 18.19 i 17 o ile dobrze kojarze. (schemat masz na radiu) Ja do przewodu mam podłączone wyjście chincz i dalej już minijack.
- - - Updated - - -
Jeżeli nie uda się wymusić zmieniarki - trzeba zmostkowac pin 13 i 14 - data out/in lub busout/in
Zaszalałem. Kupiłem mej bestii termos Behra. Jak szalec to szaleć:)
Ja wczoraj odkurzyłem i naplakowałem wnętrze,myć nie było sensu bo ciągle pada.