Napisał
anAlfaBeta
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] Tak, u mnie wgrywali soft infotainmentu tak jak piszesz, z 002.009.04x na 002.009.055, trwało to z 40 minut może, bo zrobili to przy okazji wizyty w serwisie dotyczącej innego problemu. Nie była to ich inicjatywa, sam zapytałem bo miałem problem z rozłączaniem blutacza, więc to ja zapytałem czy przypadkiem nie ma aktualizacji softu (bo wiedziałem, że jest). Okazało się, że jest i ją zrobili. Można to zrobić samemu, gdzieś widziałem instrukcje (nie widziałem jak to robili w ASO bo siedziałem w salonie na kanapie, ale na 90% tak samo, czyli przez wgranie plików na pendrive USB, wkładasz pena w gniazdko pod klimą, resetujesz radio i ono samo wykrywa, że jest aktualizacja - z tego co pamiętam). Aktualizuje się soft, instrukcję, mapy - w tej kolejności. Instrukcji nie trzeba aktualizować jak ktoś ma na nią wywalone, więc można sam soft. Największy problem to dobrać odpowiedni soft do swojego auta (system audio, rodzaj navi itd), ale z tego co pamiętam to "radio" odrzuci aktualizację, jeśli nie pasuje (aktualizacja zaczyna się od weryfikacji plików).
[MENTION=77138]Giorgio[/MENTION] to stary soft masz