-
Koledzy, mam pytanie. Coś mi się wydaje, że w moim 1.9 JTDm przycina EGR (leciutkie szarpanie w okolicach 1,8k - 2,1 k obrotów) i pasowałoby mi go wyczyścić i zaślepić. Gdzie w Tarnowie najlepiej zrobić coś takiego ?
A przy okazji pozdrawiam Szczepana, którego dziś widziałem na Krakowskiej, jak prowadził Chrunchipsowóz :)
-
Wystarczy to zrobić mechanicznie czy trzeba też programowo?
A i co z tą niedzielą? Bo jak ma nas być 3 to nie wiem czy jest sens przyjeżdżać.
-
EGR z reguły da się wyczyścić z syfu i zaślepić taką specjalną blaszką z 4 otworkami, która zmniejsza przepływ. Żeby go zaślepić całkowicie - blaszką bez dziurek, konieczna jest ingerencja programowa. Nie trzeba jednak go zaślepiać całkowicie - większość wkłada tę blaszkę z dziurkami. Czasem jednak trzeba wymienić EGR gdyż pada w nim elektromagnes. Myślałem, że znacie kogoś w Tarnowie kto mi to zrobi dobrze i pewnie.
Co do spotu, ja odpadam bo w niedziele wyjeżdżam do Lubomierza na cały dzień.
-
Panowie to co z tą niedzielą?? ze spocikiem ??
-
wszyscy miewamy gorsze dni ;)
-
Nie wiem o co chodzi z tym imponowaniem ale przy takim zainteresowaniu chyba po prostu spróbujemy się spotkać w innym może pasującym większej ilości osób terminie.
Mariusz, co do EGRa zbadam temat i dam Ci znać.
-
Panowie ja z miłą chęcią bym przyjechał ale niestety jak narazie mam głowice w mojej pięknej ściągnięta i szukam tłoka tak że może za tydzień jakiś spocik ??? Może się wyrobie i będzie więcej chętnych niż 3 osoby ?
-
-
-
ogólnie bo coś słabo w temacie sie dzieje