-
Problem tylko w tym że żaden adapter nie działa w pełni..... Poza tym większość (jak nie wszystkie) adaptery działają z markowymi radiami. Ewentualnie z chińskimi ale bazującymi na chipsetach blaupunkta lub tym podobnych. Z totalnym chinolem w ogóle może nie działać. Nie ma żadnej gwarancji. A jakimś cudem ta chińska podróbka NC+ w pełni jest kompatybilna i bez dopłat.
-
No dobra ale dalej nie wiem co z moim b&m jakie opcje strace , i czy w ogole bede go dalej mogl obslugiwac jak wiadomo w jedyny sposob z kierownicy.
-
Ale przecież to radio ma wszystkie funkcje B&M więc chyba to nie problem?
-
Koledzy, dzisiaj już udało mi się ostatecznie podłączyć radio (wcześniej były problemy z zasilaniem, niewłaściwe podłączenie na kostce, radio po każdym wyłączeniu zapłonu resetowało się) więc mogę się wypowiedzieć. Oczywoście weźie pod uwagę dakt, że radio mam od tygodnia, nie wiem jak będzie zachowywało się wtrakcjie dalszej eksploatacji. Ale na chwilę obecną mogę powiedzieć: TO RADIO PRACUJE TAK JAK OD POCZATKU POWINNY PRACOWAC NASZE SERYJNE RADYJKA. AutoMapa chodzi bez przeszkód, nie muli, zasięg navi łapie w zasadzie natychmiastowo. Jak Hołek daje wskazówki w AM dźwięk radia przycisza się. Bluetooth chodzi również bezproblemowo, ale tutaj mam zastrzeżenie, że brakuje szybkiej listy numerów (najczęściej używane). Tak jak pisłem wczesniej jakość dźwięku znacząco się polepszyła (zdanie zarówno moje jak i żony) obsługa również jest bezproblemowa przechodzenie pomiedzy różnymi źródłami muzyki (radio, karta sd) przechodzi płynnie i bez problemów.
-
A miesci sie w luke tzn Czy trzeba usunac moduł b&m zeby wsadzic radio? Wiarze sie to z osiowaniem proxy a dla mnie byl by juz z tym problem :)
Troche szkoda mi kastrowac auto z takiego bajeru jak b&m ;)
-
kolego, to radyjko ma w sobie wszytskie funkcje b&m wiec nie ma sensu upierać się tak przy tej funkcji. Radio wchodzi w górną połówkę tej kieszeni na konsoli. jeśli o to ci chodzi
-
I sterowanie z kierownicy dziala Ci bez zadnych dodatkowych modulow ? Kurcze chcialbym zebys zebral mi wszystko w calosc jak nie na forum to priv. Radio pasuje bez zadnych ramek zamiast standardowego radia bez navi? Jak sie ma fabryczne navi to potrzebujemy ramki tak? Jakich dokonywales przerubek w instalacji elektrycznej i mechaniczne, z czego wynikaly.
-
Kolego, wszystkie niezbędne elementy są w zestawie. Nie znam szczegółów technicznych, ale podejrzewam, że centralka (element w zestawie) komunikuje sie z szyną CAN. W efekcie sterowanie z kiery jest calkowicie bezproblemowe. Guzik funkcji wybierania głosowego słuzy teraz jako włączanie i wyłaczanie navi. Wszystkie inne funkcje radia opisałem we wcześniejszych postach
-
Ktos moze chetny jest na grupowe zamowienie tego radyjka?
-
Tego co idealnie pasuje w miejsce zwykłego radia ?