Witam czy ktoś poleca jakiś warsztat lub magika do usunięcia DPF programowo z okolic Leszna ?
Printable View
Witam czy ktoś poleca jakiś warsztat lub magika do usunięcia DPF programowo z okolic Leszna ?
ako ,iż temat jest ciągle na czasie a była tu wzmianka na temat mojej firmy ( ŁG serwis ) pozwolę sobie niesmiało wszystkich zainteresowanych usługą usuniecia problemu z DPF poinformować o zmianie siedziby i zaprosić do swojej nowej "tuningowej stoczni " przy ul. Myśliwskiej 30 .
Nowy obiekt o pow. 650 m2 i kubaturze 6500 m3 bedzie wyposażony w posadzkę bezpyłową , wygodne biuro , oraz tradycyjnie masę oryginalnego sprzętu , softu i fachowych elektroników i mechaników.
Dodam ,że na chwilę obecną jako jedyni posiadamy 3 hamownie . MAHA , oraz dwie inercje - do wolnossaków i motocykli, w planach mając zakup również MAHA LPS 3000 w opcji 4x4 .
W lipcu planowana jest przeprowadzka , natomiast pod dotychczasowym adresem ( Półłanki 30 ) będzie od lipca funkcjonował warsztat samoobsługowy , gdzie ze swoim szwagrem mechanikiem będziecie mogli korzystać z dobrze wyposazonych stanowisk i samemu naprawiać swoje samochody.
Na nasze usługi udzielamy 3 letniej pisemnej gwarancji. Opinie w internecie są w łatwy sposób do sprawdzenia.
Serdecznie zapraszam
Marcin Ładyga
Dobry wieczór forumowiczom,
Czy miał ktoś do czynienia z polskimi zamiennikami DPF od JMJ? Na przykład taki oto http://e-tlumiki.pl/filtry-dpf-fap/1...a3-92005-.html ? Co sądzicie?
W porównaniu do oryginału cena o wiele normalniejsza, a w porównaniu do mandatów za brak filtra (np.: Francja 7000 EUR) daje do myślenia.
a co ci sie stało z dpf że musisz wymieniać ?
Czyli teraz jak masz sprawny termostat to wywala błąd dpf-u?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Tak, dalej wywalało błąd, nawet po przegonieniu autostradą żeby się dobrze wypalił. Auto pojechało na usunięcie klap do Cinsoftu i p. Marcin powiedział, że DPF jest nie do uratowania, więc już go nie mam, ale teraz zaczynam myśleć o założeniu z powrotem.
Ostatecznie to filtr, każdy filtr prędzej czy później się zużyje, w Brerze było to po 270k, w 159 przy 150k, wszystko zależy od eksploatacji.
a to ciekawostka, myślałem że jeśli się ma filtr suchy to w zasadzie takie rzeczy się nie zdarzają
Usuwał ktoś dpf fizycznie i programowo w alfie 159 w firmie V-tech w Łowiczu i może się wypowiedzieć?Lub polecić kogoś w Łodzkim co zrobi to tak jak należy?
Dziś odwiedziny u Cinka i po DPF zostały wspomnienia.I o dziwo według wskazań kompa Alfie zmniejszył się apetyt na paliwo.
Ja mam inne pytanie:
-czy programowe wyłączenie dpfa wystarczy czy lepiej usunąć "puchę" mechanicznie i przez kompa? czy nie ma to różnicy?