Panowie obserwuje ten wątek prawie od początku jego istnienia. Zawsze starałem się zamieszczać merytorycznie związane informacje z modelem auta dla którego wątek ten powstał. Niestety z przykrością musze stwierdzić, że od dawna przestał on spełniać swoją rolę. Chyba powinniśmy go nazwać "co dalej z marką AR". Może jednak warto by pokusić się o dwa oddzielne tematy "giulia" oraz np. "co dalej z ...... "
Z ciekawostek, subskrybuje również podforum Gulietty i co najciekawsze znalazłem kopie naszego wątku o Giuli. Sytuacja się dokładnie powtarza. Pierwsze zapowiedzi alfy 149 to 2007 rok. Wprowadzenie modelu 2010. Tez miał być przełomem dla marki. Miała (Giulietta) wygenerować sprzedaż na poziomie 500 tys. aut. Jak bylo/jest każdy widzi. Przychylam się do zdania, że marka upada nie z braku pomysłów / rozwiązań technicznych a braku szerokiej gamy modelowej. Obserwuje rozwój marek koreańskich (kia, hyundai) i zyczylbym sobie takiego tempa i ekspansji po stronie FCA. Co do samej Giulii, technicznie moim zdaniem to świetne auto ale inni nie stoją w miejscu. Audi już w 2014 prezentowało a3 sedan sport concept o mocy pow. 500 KM. BMW z serią 4 za chwile pokaże nowe modele. Alfa mogłaby coś ugrać z rynku ale jest spóźniona o dobry rok. Zdaje sobie sprawę, że dla Was moje zdanie to nic nowego ale jestem z marką od 2000 roku, nadal jestem zwolennikiem ich wizji motoryzacji , w tym roku kupiłem żonie Giuliette ale sedana dla mnie nadal nie ma. Kombi i SUV-A tez nie. Inne marki wcale nie mają dużo gorszej techniki i oferują wybór. Czarno to wszystko widzę.