Wskazana po dziadowskich olejach z normą C3.
Co ile wymieniałeś olej C3 ?
Co ile planujesz wymieniać teraz ?
Printable View
Wskazana po dziadowskich olejach z normą C3.
Co ile wymieniałeś olej C3 ?
Co ile planujesz wymieniać teraz ?
Ja tak samo co jakieś 30 tys wymieniam.
Jak pomyślę o zakupie 159 2.4 i o tych wymianach oleju/filtra co 30 000 km ("bo tak producent w książce napisał") to aż mną trzęsie ...
Pytanie dotyczyło filtra paliwa a nie oleju.
To przepraszam, nie doczytałem.
Z tego, że dużo jeżdżę, to wymieniam olej co 2-3 max miesiące. Jest to mniej więcej co 12-15 tyś. Olej leje, tylko i wyłącznie MOTUL 5w30 xClean'a. Mam konkretnego mechanika, który bardzo poleca Valvoline Max Life, nie wiem, nie lałem, nie wypowiadam się.
I X-Clean i Max Life to bardzo średnie, niczym nie wyróżniające się oleje półsyntetyczne jakich dziesiątki na rynku.
Nie wymieniałem wcześniej ;) po sprowadzeniu wymieniał mi Tomek_KRK :) teraz zbliżam się do magicznej granicy 10kkm i zaczynam myśleć o wymianie. Na pewno nie będę NIGDY przekraczał 15kkm między wymianami, a tak średnio pewnie będzie wychodziło około 12kkm. Czyli rozumiem płukanka musi być tak? Filtr paliwa nie wiem czy wymieniać teraz na lato czy może na zimę... Jeżdżę raczej na markowych paliwach - Diesel Gold, Verva - dziś pierwszy raz zalałem "niewzbogacaną" SupreDiesel (Statoil). Żadne tankowanie "oszczędności" z niewiadomo skąd nie wchodzi w grę ;)