A niby jak to ma działać jak nie masz nawigacji, a więc i odbiornika GPS?
Printable View
A niby jak to ma działać jak nie masz nawigacji, a więc i odbiornika GPS?
Nie mm pojęcia... Chyba przez powiązanie aplikacji w telefonie z samochodem... Sam się nad tym zastanawiam.
chyba, że tylko w takim zasięgu jaki ma bluetooth... Ale dzisiaj byłem jakieś 50 metrów od auta....
To inaczej.. Przydatna funkcja jak nie wiesz gdzie jesteś i nie masz nawigacji....
To się powinno raczej nazywać "Znajdź mojego smartfona".
Panowie,
Takie pytanie bo ostatnio przez kilkanaście lat jeździłem dieslami...
Do jakich obrotów bezpiecznie, czyt. Zdrowo dla silnika kręcić Giuliettę...??
na razie w tym dopieszczaniu silnika, kręcę max 3500 obrotów ale ten okres powoli się kończy i chciałbym normalnie jeździć...
Włączę wreszcie tryb dynamic i jak tak stoję na światłach to nie chciałbym żeby inni trzymali mi się tyłka... Benzyna lubi obroty, czy 4000-4500 są w porządku dla turbiny i silnika?
nie mówię tutaj o nagminnym kręceniu do tych obrotów ale nie lubię jak ktoś z tyłu jest niecierpliwy bo sobie spokojnie ruszam...
drugie pytanie, myślałem, że tutaj nie ma koła dwumasowego z którym mam złe doświadczenia.. Czy ktoś już wymieniał w Giulietta tę część. Wiadomo, że benzyna mniej obciąża ten element ale jestem ciekawy..
Dzięki za porady :)
a po co ? looknij przy ilu obr masz max moment i nieco powyżej zmieniaj. pałowanie wyżej nic nie da oprócz hałasu i spalania. dwumas jest ale troszkę innej budowy nisz w dieslach i nie słyszałem o jego usterce. na marginesie koszt zakupu ok 500-600 pln
Dzięki Dareek, jesteś niezastąpiony..
Zauważyłem, że tak od 3000 obrotów moja zaczyna fajnie ciągnąć. Bieg 2,3,4... Na razie próbowałem do 3500 że względu na okres ochronny i myślę, że do 4000 będzie fajnie szła ale na razie nie próbowałem...
Co do koła to chyba też wysprzeglik i sprzęgło trzeba wymienić jak w dieslu a za taki komplet ostatnio płaciłem z wymianą 2600pln... Tak z ciekawości pytam bo i tak traktuję tę część jak eksploatacyjną a niektórzy nie rozumieją, że to się zużywa jak klocki hamulcowe i przy sprzedaży tak jak teraz mojego smaxa pierwsze pytanie kiedy był wymieniany cały zestaw....
Swoją drogą odnośnie hałasu... Fajny tn dźwięk silnika w alfie :)
Napisałem posta w dziale Hyde Park odnośnie odzieży ale zero zainteresowania...
zajebiste bluzy maja w USA ale nie wiem jak z jakością. Może tutaj ktoś zauważy bo do tamtego działu nie każdy zagląda. To taki off topic :)
Obejzyj sobie na YouTube filmiki z przyspieszeniami - najlepiej ze skrzynia automatyczna, aby nie bylo ze kierowca zmienia bieg w zlym momencie .
Zobaczysz ze bieg jest zmieniany na wyzszy "troche" powyzej mocy maksymalnej .
Mozesz tez zrobic sobie eksperyment i przyspiesz raz zmieniajac bieg na wyzszy w zakresie maksymalnego momentu , a drugi raz zmieniaj biegi przy mocy maksymalnej .
Po tych dwoch przyspieszeniach bedziesz znal odpowiedz.
Adam, wiem, że chciałbyś, aby Twoja Julka jeździła wiecznie lecz z tym może być problem. Nie stresuj się co będzie gdyby ... Jak pojeździsz na początku spokojnie (a widzę, że tak robisz), to nawet krótkotrwałe "brutalne" traktowanie w niczym nie powinno zaszkodzić (oczywiście po takiej jeździe daj odetchnąć turbinie - niech się schłodzi na wolnych obrotach). Moja Giulietta wielokrotnie informowała mnie odcięciem paliwa, że przesadzam i nic złego przez 7 lat użytkowania się nie stało. Powiedział bym nawet więcej, co jakiś czas należało by trochę ją przegonić, coby się silnik nie "zamuli". Czekam z niecierpliwością na przebieg pozwalający sprawdzić co potrafi moje auto i chyba w październiku ruszę na południe, aby w trasie lepiej je dotrzeć i móc później skorzystać z maksymalnych osiągów!
W sumie się nie doszukałem, a temat właściwy do pytania.
Jaki polecacie filtr paliwa do Julki 1.6 w dieslu (105km). Przy poprzednim aucie mechanik mi mówił, żeby nie żałować na tym elemencie. Do końca nie wiem, czy to prawda, ale co polecacie?
Pozdro.
Witam, mam okazje kupic Giuliette z silnikiem 1.4 multiar 170KM. Chcialem zapytac czy ten silnik powinien oddawac odglosy typu cyk cyk cyk cyk. Cos jak praca wtryskiwaczy. Auto jest mocne nie daje objawow spadku mocy. A moze ten dziwek jest normalny w tych silnikach? Dziekuje