Glownie to zalezy mi na polysku i ochronie.
Co ile taki zabieg powtarzać.
I jak do tego stosowac black light od CG (zalecano mi co 3miesiace)
Printable View
Ja pełna dekontaminacje robię na wiosnę, ale parkuje pod dachem, jeżdżę po dobrych drogach i zasadniczo nie parkuje pod drzewami. Potem jadę menzerna 4000 na żółtym fleksi, cleaner, wosk hitemp 1000k bo trwały i 3-4 miesiące spokoju na miękko. A nawet i pól roku. Mycie na dwa wiadra co tydzień i tyle. Najbardziej błyszczące auto na parkingu, korekta oczywiście była robiona bardzo dokładna rok temu.
Black Light to AIO i wątpię aby wytrzymało 3 miesiące. Produkty AIO jak poleżą na aucie miesiąc to jest dobrze. Ogólnie jak ma byc i połysk i ochrona to lepiej zamiast AIO zastosować osobno glaze dla wyglądu i wosk do zabezpieczenia.
Tak jak mówiłem, wstawiam fotki z wczorajszych prac
Użyte rzeczy
APC 1:3 Nielsena Cyclone
Mycie na 2w Nigrinem(używam go przed pracami przy aucie , kosztował śmieszne pieniądze ale fajnie mi się nim myje, do mycia po woskowaniu jest co innego )+Rękawica Nigrina,osuszanie ręcznikiem K2
Usuwanie rysek - ktoś nwm kto , możliwe że tata , ale ktoś pod marketem ,oparł się albo przejechał reką po zakurzonym aucie gdzie był piasek i narobił rysy na błotniki , ale Megsem UC+tricolor ładnie udało się je usunąć
Lakier:AIO AF Tripple , (na maskę i błotnik dla zamaskowania odprysków czarny SONAX) i na koniec Dodo Juice Blue Velvet
Felgi:PB Wheel Sealant
Opony:W5 Tyre Care (daje rade) ,lecz zamówiony już Endurance
Plastiki : Koch Chemie Nano Magic Plast Care(plastik podszybia i lusterka oraz tylne klamki ,ładnie odżyły)
Szyby : Jakiś środek od mamy
Wnętrze : PB Natural Look + waniliowy zapach
Zaczynamy
Rysy które ktoś zrobił
Załącznik 103088Załącznik 103090Załącznik 103091
Po spolerowaniu UC
Załącznik 103092Załącznik 103093Załącznik 103094
Mam tylko 50/50 po użyciu AF Tripple(po lewej jak się patrzy) i to jeszcze takie gówniane ale łapcie
Załącznik 103095Załącznik 103096Załącznik 103097Załącznik 103098
Lusterka takie na szybko 50/50 i podszybie które też super odżyło
Załącznik 103099Załącznik 103101Załącznik 103102
No i ogólny Look po zabiegu
Załącznik 103100Załącznik 103103Załącznik 103104Załącznik 103105Załącznik 103106Załącznik 103107Załącznik 103108Załącznik 103109Załącznik 103110Załącznik 103111Załącznik 103112Załącznik 103113
Wiadomo auto przed korektą więc wielkich ''ochachów '' nie ma , lecz jak na swój wiek po smalcowaniu fajnie wygląda wet jak dla mnie też bardzo fajny , zdjęcia robione tel więc nie oddadzą rzeczywistości , ale jest git
Damian156JTD - fajnie Bella odżyła ;) Dość fajnie ten Tripple przyciemnia. Widzę, że ładne ziarno ma ten lakier po fotkach po przejeździe UC ;) Po polerce będzie kozacko się prezentował.
warsztatpusz tak jak ktoś powiedział - Black Light to AIO. Idąc tym tropem wolałbym Autobrite Cherry Glaze ew. Poorboy`s Black Hole + Finish Kare 1000P HI.
eRBe też wlascie sobie pomyślałem że jak po UC ręcznie tak ładnie wychodzi ziarno to po korekcie będzie miazga
Co do Trippla powiem tak jest fajnie ,ale pi tym co sie o nim naczytalem myślałem że bd wielkie WOW ,ale tak nie było,teraz kupię SRP chyba i coś sprzedam albo cherry albo Trippla bo 3 AIO to za dużo
Teraz zamówiłem trochę Carbona , jak zejdzie DJ to położę go , co do korekty to dały czas poluje na maszynę bo chce DA dorwać
Jeszcze odnośnie prania ręczników i aplikatorów właśnie wyprałem wszystko co miałem uwalone po wczorajszym pucowaniu i któryś niebieski ręcznik puscił farbe i wszystko mam zafarbowane ne niebiesko ;) Albo Fluffy albo MF crystaldetail. Prane w białym jeleniu i wypłukane z dodatkiem octu.