Odkurzanie, czyszczenie skór, polerka :)
I listwy obok grila srebrne bye bye :)
Printable View
Odkurzanie, czyszczenie skór, polerka :)
I listwy obok grila srebrne bye bye :)
Pomalowałem tłumik ;)
Wymienilem klocki hamulcowe z tylu.
Ja wyruszam zaraz napoić moją Bellę pod korek, bo jutro do Międzyzdrojów cisnę :D
A ja najpierw umyłem, a później wypucowałem jakąś pastą do polerowania :)
Ale jestem zawiedziony bo przejechałem kilka km i jest już cała w kurzu.. ;/
Po umyciu zauważyłem że mam niebieskie auto :D:D
Dziś wymieniłem kluczyk - ale to chyba bardziej dla mnie bo już mi się znudził kluczyk sklejony taśmą czy opięty trytytką. No i odszedł problem ze znikomym zasięgiem działania pilota. Do tej pory musiałem stać przy drzwiach kierowcy żeby cokolwiek zdziałać. I to wszystko małym kosztem w porównaniu do dorabiania w ASO ;)
Alfica dziś dostała nowe kółka z letnimi oponkami,potem było mycie.Jutro nowe znaczki na buzię i sexy pupę będą zakładane,oryginalne!a co tam,musi pięknie wyglądać!
ja dzisiaj w mojej belli wymieniłem przednie tarcze hamulcowe:) już nie ma wibracji podczas hamowania przy dużej prędkości.
A ja dodałem brakującą uszczelkę pod drzwiami kierowcy ( aso=68zł) , wymieniłem filtr kabinowy, umyłem. oraz zażegnałem skrzypiącego pedału sprzęgła
dokladnie umyłem maleńką, oraz wyczyściłem środeczek.
Górna rura od intercoolera udawała, że jest cała. Zrobiłem mały custom z nierdzewki 57mm i kolanek silikonowych. Spisuje się dobrze i tak samo wygląda.
Załącznik 21807
bella poodkurzana w środku oraz założone aluski z nowymi letnimi gumami :P pozdro
Zrobiłem dzisiaj eksploatację, czyli wymiana:
- akumulatora
- oleju (Selenia Racing 10W60)
- płynu chłodzącego
- płynu hamulcowego
- płynu wspomagania
- olejów skrzyni biegów
- filtry - oleju, paliwa, kabiny, powietrza
plus ogólne sprawdzenie co i jak.
Pozdrawiam :P
tylko wymianka oleju i filtra oleju
i wymianka filtra kabinowego
Wczoraj alfa dostała nowy zawór EGR (stary niestety umarł, czyszczenie mu nie pomogło). Dzisiaj natomiast jedziem na kąpiel :D
Ja wczoraj poprosiłam mojego męża i alfik był gruntownie myty i polerowany :) Ależ się teraz pięknie błyszczy:dance3:
wymienilem gumy na 17stki i zrobielm geometrie ;)
Zalozona kierownica z "guzikami",17 letnie model toora jak z TI,ale 5x100 ale juz za chwile beda oryginaly z TI,poskladany zderzak po przytuleniu koteczka,umyta,odkurzona.czeka jeszcze geometria i sprawdzenie luzow bo 2000km po wymianie wachaczy znowu cos pi....
Kotek spi:)
Założyłem oponki Continental PremiumContact na aluski i zainstalowałem welurowe dywaniki ;)
Umyte, teflon połozony cacy jest !!!
Co dziś zrobiłem dla swojej Belli? Byłem w aptece i postawiłem swój ukochany bolid na sporym parkingu pod hipermarketem, ustawiłem się obok Corollki, rocznikowo może 2000 może 2001 roku. Wracając podziwiałem jak ten brudny, niedopieszczony po zimie samochód świetnie wyglądał na tle znacznie młodszej lecz przeciętnej urody Japonki. Czasami wystarczy chwila, jeden mały uśmiech naszego auta na tle innego pojazdu by uwierzyć, iż nasza znajomość mogłaby trwać wieki. Pozdrawiam
Odprysk na zderzaku nieco zamaskowany (chociaż i tak mnie wnerwia, bo wiem gdzie jest) poza tym Bella wymyta porządnie na myjni oraz wypucowana w środku :D no i zalana pod korem oczywiście.
założyłem jej dzis letnie pantofelki , wyjmujac przy okazji dwa zeszłoroczne gwożdzie
Zakończyłem walkę z oponami,wkońcu nic nie obciera!!Diabełek wypolerowany,odkurzony,wyczyszczony,gotowy do sezonu!!!!
Jako, że moja bella goła w środku(środek u tapicera) to ją dokładnie odkurzyłem odświeżyłem zPLAKowałem porządnie umyłem szybki wewnątrz po dwa razy aby śladów nie było, urwałem uchwyt na piwo:/ wstawiłem nowy zapach ambipura AntiTabaco, umyłem z zewnątrz karoserię i zamówiłem sobie Nowiuskie felgi Enzo 101 Dark:). Jutro wolne więc będzie polerka plus podwójne mycie szyb od zewnątrz no i jak dobrze pójdzie to odświeżenie plastików na zewnątrz
Zawiozłem do Doktora Seligi na "leguralny przegląd" ;)
To pewnikiem spotkałeś Konradzie Gtv srebrną u niego??
A juści :) Szkoda, że taka krzywda ją spotkała :(
Dzisiaj z rana zostały założone oponki letnie a później Alfa została umyta ;)
Juz letnie? Właśnie sie zastanawiam kiedy zmienić, myslisz że juz jest czas dobry?
Ja w sobotę oddałem autko do tapicera i pięknie obszył kierownicę i gajgę zmiany biegów czarną skórką z czarną nitką, bo moja kierka juz nie była taka jak powinna...wyszło świetnie i to bez zdejmowania kiery i gałki...
W środę na przegląd idzie 145tka, wymianka oleju Magnatec + filterek powietrza i dogłebny przegląd pozimowy:)
Lubie te swoje autka:)
Ja w sobotę oddałem autko do tapicera i pięknie obszył kierownicę i gajgę zmiany biegów czarną skórką z czarną nitką, bo moja kierka juz nie była taka jak powinna...wyszło świetnie i to bez zdejmowania kiery i gałki...
Lubie te swoje autka:)[/QUOTE]
a jak cenowo wyszło Tobie obszycie??
zmieniłem obuwie na letnie ,wymyłem - jutro woski.. czeka na sobotni spot w Piotrkowie ma byc ponad 60 autek i policyjne 159 ... będzie się działo... ;-)
Założone letnie opony na alufelgach, nowa-kompletna półoś (lewa) firmy Metelli.
Nowy wydech od kata do końca.
Zakładacie już letnie gumy ?
Ja mam zamiar jutro + spray na zaciski
Ręczne mycie + wosk, odkurzanie, plakowanie i mycie szyb wewnątrz, błota z mojego auta było więcej w myjni jak z wszystkich aut z dzisiejszego dnia xD nooo ale teraz w końcu auto wygląda normalnie :D a z oponami to wolę poczekać bo ponoć w czwartek ma z powrotem sypać śnieg u nas...