Ja jeżdżę podobnie i z Presto UHP2 jestem zadowolony.
Printable View
Ja jeżdżę podobnie i z Presto UHP2 jestem zadowolony.
mam goodyear eagle f1 a3 na razie na jednej osi, ale niebawem kupuję na drugą, świetna opona
dzięki za szybkie odpowiedzi. I goodyear f1 i debica są polecanymi oponami, tyle ze różnica w cenie to prawie 800 zł . Czy przy moim stylu jazdy i przebiegach rocznych brera 5000 km, bo to mój trzeci samochód i dla frajdy, zauważe różnice . I czy jest sensowne dopłacać? Ot odwieczny dylemat cena/ jakosc/potrzeby ☺
Nie zdążysz zjeździć opon zanim się zestarzeją ;)
mialem gy eagle f1 assy3 w chipowanej 159tbi wlasnie w tym rozmiarze. najlepsze opony jakie kiedykolwiek miałem a zawsze kupuje topowe. moglbys jeszcze rozwazyc michelin pilot sport 4 lub 4s, 4 mam w giulietcie, tez bardzo dobre.
na tansze ceny tych z 2018 bym szczegolnie nie liczyl. opony do roku traktowane sa jako noweczki, a wiele hurtowni traktuje i 18 a nawet 24mce jako nowki.
Opony 225/45 na 19 będzie to pasowało do siebie?
Ja mam 19/235/40 - TI.
wlasnie...ciekawe ile takie wielki, cięzkie i szerokie koła zabieraja z mocy?
Panowie pomóżcie, przeczytałem już kilka tematów, kilkadziesiąt stron z tego tematu i dalej wątpliwość.. kupiłem 159sw 2006r 16v z oponami 215/60r16. Myślę już nad oponami na lato I zostały mi jeszcze można powiedzieć nowe opony po alfe 147 205 55r16. Według kalkulatorów to 1cm na średnicy ale jak według Was w praktyce? Czy auto nie pójdzie za bardzo w dół? Pozdrawiam
Liczysz że ktoś napisze, że jest spoko?
Załóż te opony i pojeździj. Nikt nie wie po jakich trasach się poruszasz, może będą wystarczające. Jeśli nie to wtedy podejmiesz decyzję o ich wymianie. Fakt, że będzie na nich nisko i wizualnie 159tka wygląda wtedy dość kiepsko.
205/55/16 są opcjonalne i można je założyć natomiast nigdy nie było 215/60/16 montowanych seryjnie.
Szukam opon na lato, 235/45 R18. Czy ktoś używał opon Sava Intensa UHP? Jeździłem na nich jedno lato w poprzednim aucie i raczej miałem same pozytywne odczucia.
W testach z 2017 roku (http://www.opontest.pl/letnie-autobild-225-50-R17-brzdnadraha, plasują się na 11 miejscu, na ponad 50 opon, mając zbliżony wynik na suchym do opony Continental PremiumContact 6, a na mokrym taki sam wynik jak Dunlop SP Sport MAXX RT2.
Etykieta unijnja:
Hamowanie na mokrym - A
Oszczędność - C
Głośność - 68 dB
Cena za sztukę to jakieś 350 złotych. Wydaje mi się, że ta opona ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości.
Czy znacie jakieś lepsze opony w podobnych pieniądzach?
To nie to samo co Dębice Presto UHP 2?
Właścicielem Dębicy jest Goodyear i Dębica produkuje również Savę.
Ja mam je na 166 3,2. Kiedy kupowałem , małe przebiegi tym autem robiłem , priorytetem było : cicho, w miaaaarę przyzwoicie w testach i tanio. I takie są. jednak po kilku latach, czy gdy zacząłem więcej 166tką jeździć (naprawy 156 co rusz) - nie kupiłbym ich drugi raz do mocnego auta w dodatku FWD gdzie przód się przy ruszaniu unosi i asr co rusz działa, nawet na suchym . Trochę szybko się ta guma jednak starzeje jak na letnie, trochę miękkie (w kwestii czucia i ścianki, nie mieszanki miękkiej - wręcz trochę twarda, zużywać się nie chcą :) ) jak na Alfę.
Myślę że będą lepsze w tej półce cenowej (ostatnio w testach Hankook ładnie wypadał , nie znam aktualnych cen , ale pewnie podobne. Nokian z-line - w testach zmiennie i miał aferę z testami związaną, ale mam je na 156 słabszej ale też Vce i uważam że fajnie do Alfy pasują, te kupiłbym drugi raz zdecydowanie.
Panowie,a moze ktos bylby zainteresowany oponami Bridgestone turanza t001,komplet 2017 ? Opony w rozmiarze 215/50/18,duzo ekonomiczniejsze niz 235/45/18 i bardziej komfortowe. Mam je od nowosci,bierznik 2x.6.5mm i 2x6.2mm.
Poglad na tym ogloszeniu
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...0_18_cali.html
850zl juz z wysylka.
Jeździ ktoś na fuldach sport Control 2 z xl lub bez? Jakie boki ma tą opona ? Twarde czy bardzo miekkie jak bluresponse?
Jeżdzę na letnich Baruum już 3 lata i uważam że są troche głośne. Gumiarz mi polecał na zimę Dębice są podobno 17 calowe.
Wyczytałeś to na jakimś forum? Ja tego nie mogę potwierdzić. Kolejny już sezon i pod względem trakcji na suchym czy mokrym nie mam zastrzeżeń. Mam za to pod kątem zużycia - trzeci sezon użytkowania i opona stała się bardziej twarda i głośna.
W jakimś zachodnim teście zimówek Dębica na suchym dorównała Continentalowi.
Mam frigo i jest tragedia na suchym i mokrym ale w śniegu zachowuje się rewelacyjnie. Może to zależy od modelu??
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
U mnie też Dębica drugi sezon i jak dla mnie super,nawet się tak bardzo nie ścierają jak myślałem,mam nadzieje że jeszcze dwa sezony wytrzymają a później znowu zakupie nowe.
Witam, jako ze moje p7 cinturato zaczynaja przypominac slicki nadszedl czas na zmiane opon. Po przeczytaniu wielu recenzji czas na zmiane opon. Pytanie do Was co bedzie lepszym wyborem Falken fk510, czy Goodyear assy 2? Ceny Falken 135 euro, GY 150 euro.
Falken
Opony porównywalne, wiec ja bym sie kierowal cena
Swoją 159 kupiłem na Goodyear Eagle Assymetric*, później zmieniłem na Falken FK510.
*to pewnie poprzednia wersja tych o które pytasz
Falken jest świetną oponą w każdych warunkach, jedyne moje zastrzeżenie - nie jest aż tak cicha jak deklaruje producent, choć wcale nie jest głośna.
Co do Goodyear'ów, mimo że nie miały dużo bieżnika, za to kilka lat na koncie, to opona zachowywała się bardzo przyzwoicie.
W sumie 60 euro różnicy - to jakieś 260 PLN, na ile? 3 lata?
Których byś nie wybrał będziesz zadowolony.
Edit: Co do GY, teraz z tego co zerknąłem już jest w sprzedaży wersja nr 3 tej opony. Jeśli chodzi o opony, unikałbym leżaków magazynowych. Co piąta jakaś wybulona, albo ciężko wyważyć. Z doświadczenia, lepiej brać świeże.
Ja wybrałem Falkeny trochę lepsze od Goodyear assy, oczywiście posiłkuje się testami z artykułów. Wcześniej miałem Dunlopy rewelka opona tylko strasznie szybko się zużywa no i cena :( dlatego padło teraz na inne.
Wybiore zatem Falkeny, skoro rowniez polecacie, a cena jednak nizsza. GY assy 3 nie wystepuja w tym rozmiarze niestety. Dziwna polityka firmy, dalej produkuja starsze wersje w niektorych .rozmiarach. Moje stare Opony sa zjedzone nieco bardziej od zewnatrz, nie wiem czy ma to zwiazek z moim stylem jazdy ( duzo rond w NL ), czy zbieznosc sie prosi o korekte. Cinturato p7 na tylnej osi wytrzymaly okolo 45 tys. Jednak od kilku tys jazda jest mniej komfortowa, czuc jakby opony zrobily sie nieco kwadratowe, ale po takim przebiegu wymagaks juz wymiany. Zobaczymy jak bedzie z Falkenami.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Zdjecia pogladowe P7 po przebiegu 45 tys. Na pierwszym widac nierowna szerokosc wewnetrznego tunelu opony. Co sadzicie o wiekszym zuzyciu zewnetrznej strony o ktorym wspominalem, zbieznosc do korekty? Pozdrawiam.Załącznik 255287Załącznik 255288Załącznik 255289
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Na to wygląda że kąty zawalone. Masz tam obniżone zawieszenie???
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka