No co? Kiedyś siedzę w garażu a tu jakiś kosmiczny bolid z rykiem pod górę, moją ulicą leci. Wychodzę, patrzę a to Tico bez tłumika... W sumie to 1/2 V6:)
Natomiast dźwięk z głośników ma być tylko w tym najbardziej zajadłym trybie RACE dostępny.
Printable View
Im dłużej na nia patrzę, tym bardziej mi się podoba. Tzn. te filmiki z łapy kręcone, daja fajniejsze pojęcie jak to może wygladać.
A poczatkowo jęczałem, że słabo:)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Afera z VW nie dotyczyła spalania w sensie zapotrzebowania na paliwo tylko czystości spalin. O tym, że nie ma co patrzeć na dane producenta odnośnie spalania wieża wszyscy i tylko najwięksi ignoranci sugerują się tym co producent podaje, ale to jest kwestia normy, która określa w jaki sposób spalanie ma być mierzone
Zwróć uwagę, że nie dotyczy to wszystkich producentów i wszystkich roczników. Generalnie tzw. średnie spalanie jest "z dupy", bo norma do liczenia jest mega dziwna. Ale we wszystkich autach, które mam/miałem, podane w instrukcji spalanie trasa i miasto się mniej więcej sprawdza: czy to Alfa, czy Ford, czy Mazda, czy Opel. Fakt, że wszystkie te auta to benzyny, może w dieslach jest nieco inaczej? I może w VAG też jest nieco inaczej? :D
Wedle informacji od Pana Massimo Romeo (swoją drogą dobre nazwisko, jak na pracownika FCA:)) odnośnie zwykłych wersji Giulii, zamówienia na te modele będą mogli przyjmować w kwietniu. Ale to są zamówienia... Relizacja może wyglądać różnie. Niby będą to auta produkowane w dużo większej liczbie ale będzie też więcej potencjalnych klientów. Jako, że ten salon ma bardzo dobre wyniki sprzedaży (lokalizacja, podatki itd), jest szansa, że będą jednymi z pierwszych sprzedawców tego modelu na równi z dwoma salonami w Szwajcarii i oczywiście we Włoszech.
Jest to nieprawda - zarówno Vki jak i 1,6TS w przypadku Alf palą dokładnie tyle ile podają dane producenta w instrukcji - _w warunkach dla jakich są podane_ .
I oczywiście że w warunkach dla jakiejś normy, jak można by inaczej ten parametr porównywać?
To że coś 'potrafi' spalć X razxy więcej to tu nie ma znaczenia. Mowa o sprawnym wozie w warunkach określonych tą normą.
Więc skoro 156 2,5 ma o ile pamiętam 17 litrów przez producenta podawana (i tyle ma) w mieście, a Giulia 510KM 12,8 to jak najbardziej różnica jest kolosalna, nawet gdyby mieli coś tam naszachraić .
A normy nie ewoluowały z czasem?