Tłok nie pęknie przez uszczelkę, zatarl by się na panewce bez ciśnienia,
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Tłok nie pęknie przez uszczelkę, zatarl by się na panewce bez ciśnienia,
Jeszcze jedna kwestia jest taka ze z tego co wyczytalem wszystkie 3 auta z awaria byly chipowane w jednym miejscu. Dlatego wcale sie nie dziwie i rozumiem wszystkich ze mozna podejrzewac blad w sztuce.
Teraz tylko kwestia czy cos poleci jeszcze czy to akurat przypadek.
Kazdy kto ma ten silnik chipowany w tym samym miejscu mysle ze chcialby poznac prawde ale w ich interesue jest aby poznali ja szybko. Ja bym juz dal auto do sprawdzenia map w innym warsztacie i zrobienia uszczelki tak na wszelki wypadek.
Mapy mozna sprawdzic uszczelke tez i od raxu wymienic i wtedy sie okaze.
Wiesz to takie wróżenie z fusów. Niedobór oleju na uszczelce trwa mili sekundę podobnie jak w momencie odpalania samochodu zanim podany zostanie olej w normalnych warunkach. I gdyby komputer miał procesor wielordzeniowy ot choćby tak szybki jak w smartfonach to podejrzewam, że nawet by się nie pojawił mimo wadliwej uszczelki.
Po prostu reakcja kompa jest już nieaktualna w momencie zapłonu.
No nie ma sprawy, ale w takim razie to niby z fabryki tak wyjechał i jeszcze sobie nieźle pojezdzil nie dając znaku ze jest luz,to też nie jest objaw jakiejś uszczelki
Macie binarke do pobrania a wy tu pitolicie i szukacie winy gdzies indziej . Plik pewno nie jest od bociana albo komarado (wiadomo czemu) . Omen zrob analize pliku a nie pieprz jak bys musial
A z czego się może wytrzeć panewka w główce korbowodu która jest smarowana olejem? W 2.0 panewka główki korbowodu jest smarowana przez 2 rowki z boku główki. Wcześniej stosowano otwór na szczycie korbowodu.