A ja mam yokohama w.drive. zobaczymy jak się spisze. Wcześniej miałem takiego Chińczyka wanli s1083 i był rewelacyjny :D nie biorę udziału w wyścigach na śniegu itp więc myślę że każda Nowa opona będzie git. Byle nie była nalewka.
Printable View
A ja mam yokohama w.drive. zobaczymy jak się spisze. Wcześniej miałem takiego Chińczyka wanli s1083 i był rewelacyjny :D nie biorę udziału w wyścigach na śniegu itp więc myślę że każda Nowa opona będzie git. Byle nie była nalewka.
to proponuje jeszcze na lato kupic Wanli S1088 i bedziesz wtedy zadowolony jak uslyszysz startujacy samolot przy predkosciach do 70 km/h
No tego że nie czytam instrukcji zarzucić mi nie możesz. Źle popatrzyłem, zasugerowałem się tabelką ze strony 258 instrukcji.
Dodano po 12 minutes:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=149655&stc=1
Czy ja pisałem o letniej oponie? Bo chyba napisałem dość jasno!!
Ja potrzebuję opon na śnieg, bo mieszkam w górach. Do tej pory jeździłem na ordynarnych ale bardzo dobrych w tych warunkach Dębicach Frigo 2.
Wytrzymywały dwie, max 3 zimy,były głośne i miały bardzo kiepskie trzymanie na szybkich zakrętach po asfalcie. Ale na śniegu i błocie pośniegowych były ekstra. W drapaniu się pod górę nie miały wielu rywali. No i znowu potrzebowałem coś kupić. Coś mnie podkusiło, żeby coś zmienić, poszukać.
W grę wchodziły trzy opony. Nowe dębice HP, Vredesteiny Snowtraci 3 i Uniroyale MS Plus 77.
Zaryzykowałem i wybrałem Uniroyale. Mają bardzo ciekawy bieżnik. Do tego świetną prasę. Co ciekawe chwali je nawet w testach ADAC.
http://blog.8opon.pl/2013/10/adac-te...17-i-18560r15/
Były na 4-tym miejscu zaraz za Michelin Alpin 4. A wyprzedziły takie gumy jak, Goodyear, Dunlop, Nokian, Pirelli!
W motorze, w teście tez dostały drugą lokatę. A cena jeszcze nie zabija.
Opony kupiłem. Ciekawe co pokażą na śniegu w górach.
Polecielies mi s1088 a to jest letnia-beznadziejna-głośna opona. A rozmawiamy o zimówkach. Pzdr
Vredestein mogę polecić....miałem na mocnej tylnonapedowce i na śniegu,łodzie makrym i suchym-ocena 5!
Jak opony z biedronki mogą być dobre?? Buhaha :D
Mowa o dębicy :)