Mi się podoba nr. 2 i 3 oba z paskiem od nr 2 :P o ile nasze logo będzie dyskretniejsze ;)
Printable View
Mi się podoba nr. 2 i 3 oba z paskiem od nr 2 :P o ile nasze logo będzie dyskretniejsze ;)
Ja mam żonę, która nie ma swojego konta na forum :P ale gadżety dzielnie zbiera :) tylko, że ona z natury drobna i męski będzie za duży..
Tak od strony technicznej.. warunkiem zniżki 15% i powyższych kosztów modyfikacji tarczy/grawerunku jest zamówienie min 20 sztuk?
Czy jest to kwestia całej operacji.. w sensie, że dla mniejszej ilości im się najzwyczajniej w świecie nie chce lub koszty modyfikacji tarczy/grawerunku są znacznie wyższe niż te 18zł?
Bo jeśli nie są to jakieś duże różnice.. to może byłoby sensowne "mieszane" zamówienie i wtedy niekoniecznie w ilości 20szt z mniejszą zniżką lub nawet jej brakiem? - bo jak wiadomo.. wszystko jest kwestią ceny.. a czy to będzie 250 czy 300zł już nie jest takie istotne.. o ile ktoś jest zdecydowany, że chce posiadać taki zegarek..
Kolego, musimy zamówić minimum 20 szt, najlepiej tego samego modelu, jeśli miały by to być 2 różne modele to najpierw muszę je wysłać do akceptacji ale tu nic nie mogę obiecać. Takie są wymogi jakie dostałem od producenta i nie wnikam w to bardziej :P Przypuszczam że mniejsze zamówienia są dla nich nie opłacalne lub nie chce im się w coś takiego bawić :)
Spoko :P
Ja tak tylko.. bo z natury ciekawski jestem :)
Nie wiem do kogo trzeba w tej sprawie uderzyć więc piszę tutaj..
Proponuję zrobić sondę z tymi 6cioma zegarkami pod hasłem który się najbardziej podoba.. + parę słów wyjaśnienia typu usunięte cyferki i, że w związku z tym przy niektórych różnica między projektem a produktem finalnym może być znacząca.. i prośba żeby głosowały osoby wstępnie zainteresowane kupnem.. (cena wg moich obliczeń waha się zależnie od modelu w granicach 215-230zł zapewne + wysyłka - dla bezpieczeństwa można napisać, że ok 250zł ;]). Potem tylko poczekać parę dni na odzew (tu prośba o wrzucenie linka w grupie na facebook'u) i stanie się jasne czy jest sens dalej rzeźbić czy porwaliśmy się z motyką na słońce :)
tak zrobię że wrzucę tu dziś osobny temat z sondą, może sie da też info ma główną i zobaczymy jaki to da efekt i jakie będzie zainteresowanie. choć proponowałbym sie ograniczyć z wyborem tylko do 4 modeli bo z doświadczenia wiem że im większy tu wybór tym trudniej osiągnąć konsensus :D wybierzcie 4 spośród tych 6 i zagłosujemy na 2 najlepsze
Ciężko mi jest sobie wyobrazić to, że uda się zdecydować na jeden model :/ Ja sam jestem nastawiony na jeden i innego nie będę chciał z pewnością zamówić, tak samo pewnie inne osoby z ich wyborami. Dla timexa widocznie nie istnieje zasada "klient nasz pan", nie rozumiem dlaczego nie zgadzają się na więcej niż jeden model.
Głosuje na nr 2
Na bank wszystko jest kwestią ceny.. dają 15% zniżki.. grawer i modyfikacja tarczy pewnie też ma promocyjną cenę..
Przy większej ilości modeli mieli by więcej zabawy w "dopracowaniu szczegółów" etc.. i pewnie byłaby inna zniżka (albo wcale) i w ogóle zamieszanie :P
Póki co skupmy się na tym co dają..
Jak nie dojdziemy do porozumienia i wybierzemy powiedzmy 3 modele w ilości po X Y Z to możemy spróbować coś wynegocjować.. ale teraz to piszemy patykiem na wodzie..
Mi przyszło do głowy coś innego..
Pierwszy model występuje na stronie Timex'a również z bransoletą, ale pod inną nazwą katalogową.. linki do obydwu są na samym dole na 54 stronie.
Czy to dla Timex'a również inne modele? Koperta jest taka sama i to samo będą z nią musieli zrobić..
I tu się rodzi pytanie moje pytanie.. czy przy pozostałych można by od razu u producenta podmienić na bransoletę (gdyż ponieważ bardziej mnie to urządza niż pasek) i jaka by była różnica w cenie?
I tak wiem, że się czepiam i póki co nikt nie zna na to pytanie odpowiedzi :)
Ja bym zostawił wszystkie 6.. i potem zapytał o 2 najpopularniejsze :P
Kolega powyżej upatrzył sobie jeden - oby ten, który spodoba się większości ;) - ale pewnie będą też tacy, którym spodobają się 2 albo 3 i będą skłonni przychylić się do decyzji większości..
co do pytania czym jest model - chodzi o jednakową tarczę, niektóre zegarki mają 3 wersje kolorystyczne i wtedy każdą z tych wersji można zamówić i traktować jako jeden model. Więc w przypadku pasków będzie to samo. Dwa różne modele są wtedy kiedy różnią się rozmiarami tarczy. Jeśli różnią sie tylko kolorem to wtedy mówimy cały czas o tym samym modelu.
Największe zainteresowania mają dwa zegarki, nr.2 i nr.5, tak więc może to nieco lepiej zobrazuje potencjalny wygląd:
http://imageshack.us/a/img202/372/zegarek1l.jpg
http://imageshack.us/a/img818/7039/zegarek2q.jpg
teraz to już w ogóle mi się podoba ! ;)