Jeszcze Champion się przewija, ale nie mam doświadczenia z nimi.
Printable View
Jeszcze Champion się przewija, ale nie mam doświadczenia z nimi.
Ja mam Championy już około roku czyli jakieś 25 tys. km. I o dziwo nadal są ok. Wcześniej miałem Boscha, Motgumy i Oximo wszystkie nadawały się po 3 miesiącach do:to_pick_ones_nose::reddy:
Nie czytasz instrukcji :) na opakowaniu było napisane: przed użyciem wyp..... żeby się nie wk........ Też nie przeczytałem i po kilku dniach aż zadzwoniło w koszu. Nie polecam
Tak nawiasem ja regularnie stosuję płynną wycieraczkę. Można bez wycieraczek śmigać powyżej 60kmh - sprawdzone.
Pojedźcie sobie do Carrefoura czy tam Tesco i kupcie wycieraczki Alca. Po katordze z MotGumami założyłem te i okazało się, że szyba może byś sucha a wycieranie odbywa się bezgłośnie... i tak już z pół roku :) Od razu kupiłem drugi zestaw żonie do samochodu i też sprawdziły się znakomicie :)
Zauważyłem, że co człowiek to opinia. Ja od dłuższego czasu kupuje najtańsze płaskie jakie wpadną mi w sklepie w rękę. Każda wytrzyma to najmniej te pół roku. Wcześniej miałem ori Valeo i Boscha wytrzymały max rok, a kosztowały 4 razy tyle co te marketowe. Ostatnio z ciekawości po umyciu auta jak czyściłem elementy gumowe specjalnym środkiem do opon i uszczelek przetarłem tez pióra wycieraczek jak się okazało po tej operacji zbierały jak nówki z pudełka.
P.S Ktoś pytał o tylną wycieraczkę. Kupiłem ostatnio taką z allegro za dwie dychy i działa bez problemu.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5734377067
Nie kupujcie Negotti.
Żonie do Opla kupiłem Bosch i sprawują się bardzo dobrze, ale do Alfy boję się takie montować :D Może kupię tą Alca jeśli będzie w Tesco.
Miałem Alca w 156 i muszę przyznać, że wytrzymały mi na niej dłużej niż BOSCH. Miały niestety taką wadę, że od około 140 km/h zaczynały strasznie skakać po szybie.
ostatnio zmieniłem na Magneti Marelli i od 3 miesięcy jest gitara, ale przy ostatnich Motgumach też tak mówiłem, ale wytrzymały tylko jakieś 3 miechy
Od paru tygodni ma w Alfie i Fiacie wycieraczki Visee. Kupiłem je po namowie znajomego. Na obecną chwilę to chyba najlepsze wycieraczki które miałem. Są o wiele lepsze niż Motgumy czy Alca - a których także będę wyrażał się pozytywnie.
Ja kupiłem drugi komplet Negotti i od dwóch miesięcy na razie są ok. W poprzednim komplecie po pół roku wycieraczka kierowcy zostawiała smugę na wysokości zapięcia, dlatego zdecydowałem się na zmianę. Dla mnie najważniejsze, że są ciche i nie hałasują/skaczą nawet przy prędkościach autostradowych. Te 50zł co pół roku jest spokojnie do zniesienia a przynajmniej są zawsze świeże pióra :)