chyba lepiej nie bo 6100 10w40 to niczym nie wyróżniający się półsyntetyk.
chyba lepiej nie bo 6100 10w40 to niczym nie wyróżniający się półsyntetyk.
A czym 15w50 by się wyróżniał w stosunku do 10w40 ? Bo zaciekawiłeś mnie pomysłem zalania go 15w50.
No a dlaczego preferujecie półsyntetyczne 10w40 od syntetyka 10 w 60? Syntetyk jest lepszy i kropka :)
A czym w/g Kolegi olej ma się wyróżniać?Bo nie bardzo rozumiem?Specyfikacja zgodna z zaleceniem producenta,opakowanie estetyczne.Czym ma się jeszcze wyróżniać???Osobiście leje od lat i dziesiątek tysięcy w Alfach również niewyróżniający się półsyntetyk AGIP SINT 2000 i mimo że nie wyróżnia się spełnia swoje zadanie na medal(złoty).
przeglądam włoskie fora alfistów i tam nikt nie poleca oleju 15W a klimat mają raczej cieplejszy.Polecają natomiast mało znany u nas BARDAHL XTC 10W40.
Zalałem Millersem CRO 2 razy i po tysiącu km Millersem 10 w 60. Za dobry?
Chyba za dobry, ale z drugiej strony, po 1000km na CRO to powinno już być nieźle dotarte :) BTW gdzie go można szybko dostać?
Ja mam gorszy problem: zamówiłem sobie części w szlifierni (czyli Dziak i Cermotor) razem z oddaniem silnika i chciałem odebrać je razem z silnikiem teraz. I o ile wtedy panewki główne nominalne były (nawet mieli na miejscu ale za długo wisiało zamówienie i odesłali :/) i były dostępne, to teraz wcięło, nie ma... Co ciekawe, dostępne są na pierwszy podwymiar, ale nie pogrzało mnie, żeby dobry wał szlifować. W ASO nie ma, na jutro ma mi się Mogul Bimet oficjalny przedstawiciel dowiedzieć. A mi się pali bo dwa tygodnie do terminu złożenia pracy.
Maicher, może jakieś porady albo numery katalogowe? I ile powinny kosztować, chyba ok. 240zł?