Dymienie to główny objaw nieszczelnego dolotu
Printable View
Sorry za offtopa, powiedzcie mi jakim programem i jak dokladnie zmierzyc logi? skad mam wiedziec w jaki kanal wejsc itp? jakas dokladna instrukcja?
www.multiecuscan.net + kabel ELM327
W tematach na dole działu jest sporo informacji:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_156_166_gt/
Do usunięcia, nie zauważyłem tematu w dziale 156, sorry za spam.
Silnik 1.6 mjet 120km 16v @ 152km dpf off egr off + Orlen 2T
Mam pytanie, zrobiłem dwa zestawy logów, plus korekty i odcinek z miejskiej jazdy. Mam wrażenie że autko połyka sporo paliwa chodź na komputerze pokładowym jest co innego. W niedziele czyściłem IPF`em przepływomierz i mapsensor. Czy jesteście mi w stanie powiedzieć czy z silnikiem jest w miarę ok po tych logach? Oraz drugie pytanie czy możliwe że tuner zlikwidował ogranicznik obrotów, podczas robienia logów wskazówka poszła na 5000 czy to normalne ? Podczas normalnej jazdy, przepływomierz wskazuje więcej powietrza niż oczekiwana wartość. Generalnie auto jest żwawe, czasem ma humory na dolnych obrotach przy +30 np niechiał mi wjechać na podjazd parkingu w hipermarkecie ale po Niedzielnym czyszczeniu jakoś się na razie odmuliło.
Za wszelkie info dziękuje
Zrób na 4. nie 3.
Wykonam jak pogoda sie troche poprawi. Skocze na S8, czy dodac jakis parametr jeszcze ? Po za tymi standartowymi ?
Trzeci bieg, to nie za dobry pomysł na logi. Ale z tych co są wydaje się jakby owy tuner zapomniał o korekcje N75 ub zrobił ja w za małym zakresie. Trzeba by zobaczyć, co tam w ECU jest zmienione. Wróć do oryginału i zobacz jak się zachowuje.
Oczywiście, że da się rozszerzyć zakres obrotów silnika.