Chyba już łatwiej kupić 33 4x4 niż 33 TD ;)
To jedyna 33 TD jaką znalazłem w europie na sprzedaż: https://www.autoscout24.pl/oferty/al...zary-301371727
Printable View
Chyba już łatwiej kupić 33 4x4 niż 33 TD ;)
To jedyna 33 TD jaką znalazłem w europie na sprzedaż: https://www.autoscout24.pl/oferty/al...zary-301371727
Wcale się nie dziwie że jest ich tak mało, kto by chciał 33 z traktorem pod maską ;) przecież to właśnie boxer nadaje takiego charakteru tym autom ;)
Ale czad! Nie kupiłbym w życiu za normalne pieniądze, ale jakby była w Polsce to podjechałbym zobaczyć na żywo tego dziwoląga, posłuchać klekotu i poczuć te wibracje 3cyl diesla! :D Btw. Mam do niej nowy nie zżółknięty zbiorniczek wyrównawczy - jakby ktoś był zainteresowany. :)
Interesująco musi pracować ten diesel ;)
Ciekawe ile sztuk tego było.
Dwa lata temu była w okolicach Kudowy do kupienia za jakąś śmieszną kasę 33 z dieslem VM 3 cylindry turbo.
Kto kupił 33 P4 z Ketrzyna, która była jeszcze w niedzielę w ogłoszeniach? Proszę się pochwalić ;)
Jeśli niestety idzie na graty to chętnie przygarnę fotele, tylną kanapę i boczki drzwi.
Tak, Balerina ale nie nastawiajcie się Panowie zbytnio na części z niej bo sama będzie pewnie potrzebowała trochę części blacharskich. Prawdopodobnie w niedzielę (27-08-2017) dotrze do nowego domu, gdzie najpierw zostanie uruchomiony silnik, którego możliwe że na chwilę zostanie pozbawiona i powoli reszta elementów też będzie wracała do dawnej świetności.
Żeby założyć do 164 lusterka składane elektrycznie trzeba coś przerabiać we wiązce? Bo obecnie mam zwykłe elektryczne lusterka bez składania a kupiłem niedawno składane i chciałbym zamontować.
Ale nie mam wykładziny i konsoli np :P
Jak zdjąć listwy znad przedniego zderzaka w superce? Trzeba zdjąć zderzak, czy one mają jakieś sekretne zapięcie?
W ogóle to mi środkowa potrzebna a i zderzak nielepiony chętnie bym przygarnął.
Premek.. zwróć uwagę że listwy w superkach różnią się ze względu na kolor. Występują przynajmniej 2 odcienie...
W sensie, ze mocowanie jest zależne od kolorów? :)
Moje są po prostu srebrne. Odkochałem się już w ciemnych :)
Panowie jak sprawdzić wyjętą maglownicę czy jest sprawna (nie ma luzów)?
Chodzi mi o tę z tłumikiem z superki.
Czy w tym typie maglownicy da się kasować luzy na listwie?
Panowie, czy ktoś widział przednie halogeny do wersji przedliftowej, bądź ma na zbyciu? Poluję na nie już od jakiegoś czasu i nie pojawia się nic na portalach aukcyjnych. Owszem, są aukcje na ebyau gdzie można kupić nowe, aczkolwiek cena rzędu 600 PLN jak na razie skutecznie mnie odstrasza.
U nas w Ostrawie (wiec nie tak daleko od Ciebie) jest jeden nowiutki kompletny do nabycia - https://www.sbazar.cz/dapevitkovice/...alfa-romeo-164 Cena troche lepsza niz na eBayu (330PLN)
Dzięki za info, ale wyraziłem się mało precyzyjnie...chodziło mi o halogeny przeciwmgielne, montowane w zderzaku. Dostać przednie lampy to nie problem, ale przeciwmgielne do przedlifta to chyba jakiś rarytas.
Wersje poliftowe są młodsze w dodatku było ich zapewne dużo więcej jak przedliftowych także jedyna ekonomicznie sensowna opcja to regeneracja tych halogenów które mamy.
W wersjach poliftowych za to ciężko jest z kupnem ramek halogenów ja przez problem z tym elementem zakupiłem tego na zapas z 3-4 komplety ;)
Te ramki to prawdziwy szmelc.
Mi udało się kupić do przedliftowej QV oryginalne żółte Carello. Likwidacja zapasów w hurtowni na Sycylii.
Wysłane z mojego 6039H przy użyciu Tapatalka
Jeśli chodzi o przeciwmgielne to nie ma co regenerować, szkła potłuczone, odbłyśniki skorodowane. Muszę szukać nowych, bądź używanych w przyzwoitym stanie. Póki co udało mi się upolować jeden, lewy, ale i tak z urwanym jednym zaczepem. Pytanie z innej beczki, czy ktoś z was przerabiał temat wymiany przewodów elastycznych klimatyzacji i zrobił to samodzielnie na dostępnych złączkach zaciskanych lub też mógłby polecić dobry warsztat na śląsku który podjął by się zakucia nowych węży z zaworami już nowego typu?
Czy silnik 1.7 16V z 145/146 pasuje bez żadnych problemów do 33?
Czy występuje kłopot nie wiem. Na pewno silniki boxer z 145/146 mają dużo wyższy kolektor dolotowy. Przepływomierz jest też inny niż w 33 tak samo występują drobne różnice w sterowaniu biegiem jałowym mianowicie rozdzielacz podciśnienia z przepustnic ma 7 nie 6 wyjść, ale to nie jest kłopotem.
Jak wygląda sprawa z kasowaniem luzów maglownicy w AR 164 ?
Gdzie znajduje się śruba regulacyjna i czy to ma sens jeśli występuje luz ?
Hej, sory za offtop, ale chyba najrozsadniej napisać post tutaj.. :) zostało mi parę gratów po 164, może ktoś coś potrzebuje:
2x drzwi prawe z szybami, kolor granatowy (nie znam dokładnie kodu), jednak nadają się one do malowania. Całe, bez rdzy.
Błotnik prawy, kolor czarny (raczej też do malowania)
Lusterko bodajże lewe (muszę sprawdzić w garażu)
listwe chrom przednia (srebrna, lewa strona)
Zderzak przedni, kolor granatowy.
Jak ktoś coś, zapraszam na pw :)
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Panowie, ktoś może wie gdzie zdobyć osłonę cewki? Oryginał to 60576200, albo jakaś uniwersalna wersja? To zostało z mojej...
Załącznik 241036
Ratunku...
Walczę z gotującym się silnikiem (3.0 12v). Podczas remontu/wymiany rozpadła mi się oryginalna chłodnica i założyłem cienki (25mm) zamiennik aluminiowy- gdy tylko stanę to się przegrzewa. Chińskie badziewie, ale moja z racji pękniętego plastiku nie rokowała możliwości jakichkolwiek napraw.
Przyszła mi dzisiaj chłodnica Valeo- opisana jako 34mm, niestety oczywiście cięcia budżetowe przysłały 25mm miedzianą. Czy jeździ ktoś na takiej, nie ma problemów?
Mam już dość tego problemu i chętnie bym to rozwiązał raz na zawsze. :mad:
164 dalej stoi w krzakach. Jechałem dzisiaj koło niej. 3.0 automat.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/03/200.jpg
Przygarne 3.0 12v niskobudżetowe, w miarę możliwości sprawne. Nie potrzebuję wielu elementów charakterystycznych dla 164.
Blisko mnie stoi 164 polift 3.0 automat. Ze 3 lata stoi w krzakach. Dowód zabrany przez policję. Właściciel pracuje w Holandii. Z gazem. Niby chodziła do końca. 3.5?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Raczej zapasowy motor. Jak nie znajdę niczego w cenie na tyle korzystnej żeby mój budżet domowy tego nie odczuł przesadnie mocno to wrzucę 24v które mi zajmuje stojak od kilku lat bez celu. Mam przeczucie że mi skoczył rozrząd i zawory powyginało. Dasz radę wybadać temat czy w ogóle beda chcieli to sprzedać albo rozebrać?
Panie i panowie, zna ktoś może tą Alfę: https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-CID5-IDsHRIR.html ?? Albo ma możliwość obejrzeć i ocenić? Bo ja nawet nie wiem na co patrzeć w V6 i 164, a chętnie bym przygarnął 164 z TB (albo 8v, ale to inna sprawa).
Redaktor Złomnik o AR 33:
https://www.youtube.com/watch?v=OGqIUmuvrls&t=3s
Wskaźnik cisnienia oleju na desce nie działa,mam nowy ale nie mam pojęcia gdzie sie ten znajduje niedzialający
Alfa 164 silnik 2.0 ts
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
znacie może kod koloru paneli zewnętrznych na drzwiach i zderzaków w alfie 164 ?
szukam szukam i nie mogę nigdzie znaleźć