to może jednak były właściciel dowiedział się ile trzeba by wydać i pogonił alfę ? :P
Printable View
Jestem nowy więc z góry sorki za pytanie, które zadam. Wiem juz że dobre alfy są na autka.pl, a jakie zdanie macie na temat Częstochowy i superalfa.pl? Bardzo ładnie wygląda np ta
http://superalfa.otomoto.pl/alfa-rom...C31425709.html
Czy jest to komis godny polecenia, ktoś z was kupił tam auto?
Tomek - pogogluj o SA - było na forum kilka tematów - jedne na tak inne na nie
sam oceń i sprawdzaj auto i już
Superalfa to lepsze cwaniaki, wiec nie nastawialbym sie na zakup bez wizji lokalnej, zwlaszcza ze bylo mowione juz tutaj wiele razy ze trudno przetrzepac ich auta bo wspolpracuja z lokalnym aso i nawet qba ze swoja dziupla rozklada rece :P
- - - Updated - - -
standardowa procedura, kazdy przecietny uzytkownik ktorego alfa trafia po przerwie w serwisowaniu do ASO, dostaje ataku serca na widok wyceny ;)
Nie stawiałbym syperalfy na równi z innymi komisami. Oni jednak trzymają wysoki poziom, nie biorą do siebie złomu, doprowadzają auto do użytku, usuwają usterki, wady. Mieli kilka wpadek, to fakt, ale tutaj na forum pojawiły się dosłownie jednostkowe przypadki – i to raczej osób chcących kupić 5 letnie auto w stanie lepszym niż nowe z salonu. Takie są moje wnioski z tych kilku dyskusji, które toczyły się tutaj wiele lat temu. Generalnie większość (myślę, że spokojnie 90-95%) była zadowolona z zakupów u tych Panów. Trzeba jednak pamiętać, że w Częstochowie znają się chyba ze wszystkimi osobami zajmującymi się Fiatem i Alfą, więc oględziny tylko we własnym zakresie.
Jahu,
To nie tak ze jestem jakos uprzedzony do superalfy. Raz tam tylko dzwonilem i Pan ktory odebral byl handlarzem ze tak powiem pelna morda ;) U Tomka-krk bylem ze tak powiem en koguto ;) nie powolywalem sie na forum, tylko sobie lazilem i ogladalem. Nikt mnie nie przeganial, chcialem zobaczyc to pokazywali, nie marudzili. Bardziej mi sie podobalo. Ale tutaj wszyscy go chwala wiec co bede dalej pisal ;)
- - - Updated - - -
Mialem nie wklejac linkow bo allegro potrafi kazdy obslugiwac, ale tutaj pojawila sie cenowa okazja, do tego komplet opon (nie pisze w jakim stanie), do tego rejejstracja w PL juz zrobiona i kolor jedynie sluszny. Gdzie jest haczyk ?, czyzby tez byla w ASO na wycenie napraw ? ;)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C32067463.html
Haczyk możę być jak najbardziej w kwesti vana 2-osobowego. W Dani są drogie auta i podatki. A vany handlarze sciągają przeróbka na osobowe i jest gitesik. W grudniu kolega chciał kupić s-maxa koło Radomska 2009r, wszystko fajnie piknie przez telefon, weryfikacja Vin i okazuje sie 2008r i że wcześniej był to Van i zakończyła się rozmowa.
To każdy może łatwo przetłumaczyć. Jak byś sobie zadał trochę więcej trudu to zobaczył byś, że są tam pozycje, które wskazują na to, że taka usługa/wymiana już się odbyła...
- - - Updated - - -
Właściciel miał wszelakie naprawy z bardzo dużymi upustami i niektóre rzeczy wymieniał bardziej profilaktycznie... W temacie o alfie Łukasza jest napisane kim był (zresztą na skanie też to widnieje).
Osoby poważnie zainteresowane jej zakupem mogą dostać dokładniejszą historię napraw łącznie z fakturami na mail'a. Ja potwierdzam, że sprzęgło było tam wymieniane i to powinno wystarczyć.