To, może wystarczy tylko tę "tandetną naklejkę" przykleić :-)
Printable View
To, może wystarczy tylko tę "tandetną naklejkę" przykleić :-)
Co Ty wypisujesz? Przecież masz tryb auto czyli z czujnikiem zmierzchu. Jeździsz ciągle na "auto" czyli z dziennymi i na mijania się samo przełącza. A jak chcesz pojeździć bez świateł w ogóle to wyłączasz na off.
- - - Updated - - -
Naklejkę to łatwo "spreparować" :) a na kloszach nie ma żadnego oznaczenia. Na żadnym. Tak więc nikt się nie doczepi do tego że nie było fabrycznie jeżeli taka opcja się pojawiała w późniejszych modelach.
Air, nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie podniesienie maski i odłączenie jednego bezpiecznika nie stanowi najmniejszego problemu, nawet na granicy :-)
Nie uważasz, że szukasz "dziury w całym" - nikt tu, przecież, nikogo nie namawia do takiego rozwiązania - chcesz, zakładasz - nie chcesz, nie zakladasz ;-)
Trybu AUTO nie kazdy ma, zreszta co to ma do rzeczy? Dziala tak jak przelaczanie z 0 na "on" tylko dzieje sie to automatycznie.
Nie powiedzialbym, ze szukam dziury w calym- po prostu trwa dyskusja, a przerabianie auta w sposob nielegalny uwazam za ryzykowny. To jest moje zdanie.
Podnoszenie maski na granicy mozna raz na ruski rok rzeczywiscie przezyc... jak za starych niedobrych czasow gdy szukali papierosow :)
Rownie dobrze, po zalozeniu duzych dystansow na kola mozna sobie przeciez w kazdej chwili odkrecic kola i wyjac tak, zeby opona nie wystawala poza obrys auta.
... albo zrywanie folii z przednich bocznych szyb, bo policja wykaze, ze jest za mala przepuszczalnosc swiatla... albo wozenie tlumika w bagazniku w razie jakby policjant stwierdzil, ze ten zamontowany jest za glosny. Przykladow mozna mnozyc- ja oczywiscie przerysowuje.
Wiadomo- kazdy zrobi jak uwaza. W sumie lepsze to niz chinskie LEDy ktorych w ogole nie widac, a niby sa legalne bo maja homologacje.
Air - krótkie pytanie - masz DPFa?
Z tym podnoszeniem maski idziesz w totalną abstrakcję, jeśli Cię to miałoby w jakikolwiek sposób "męczyć", to w ciągu 5 minut, pierwszy lepszy elektryk zrobi Ci włącznik w kabinie - szukasz, szukasz ;)
I, to jest argument, z którym dyskutować nie zamierzam ;)
hmmm...<mysli> przyznaję sie od razu, że poprzednich 54, może 53 stron nie czytałem, ale ja włączam sobie po prostu światła pozycyjne i włączam przeciwmgłowe z przodu, tak jak to mają np skody ;)
A zgodnie z prawem, samochód który nie posiada fabrycznych świateł do jazdy dziennej winien mieć włączone światła pozycyjne z tyłu.
Gwidonio- uwazam, ze podnoszenie maski jest uwlaczajace :P Nie po to kupujemy nowoczesne auta, zeby podnosic maske jak chcemy cos przelaczyc :) Guziora wiadomo, ze mozna sobie zrobic w kabinie.
Ale tak jak pisalem- kazdy zrobi jak chce i nie bede tego krytykowac. Po prostu mowie, ze wszystkie Wasze rozwiazania do tej pory sa nielegalne i kazdy Wasz argument z latwoscia podwazam. No chyba, ze jest jakis kruczek prawny lub po prostu przepis ktory pozwala uzywac trybu skandynawskiego w Polsce.
Taka ciekawostka- czytalem gdzies, ze np BMW moze jezdzic w trybie skandynawskim poniewaz jest to opcja w bodykomputerze, a auto zostalo z takim komputerem homologowane. Moim zdaniem jest to naciagane, ale ma troche sens.
Mam DPF'a.