Może kwestia ramion/docisku, bo u mnie Negotti praktycznie natychmiast zaczynają zostawiać ślady i mazać. Zobaczymy na wycieraczkach innej firmy, może to być wada mechanizmu...
Printable View
Może kwestia ramion/docisku, bo u mnie Negotti praktycznie natychmiast zaczynają zostawiać ślady i mazać. Zobaczymy na wycieraczkach innej firmy, może to być wada mechanizmu...
Przedstawiem wam mój sposób na dobre i niedrogie wycieraczki. Market tesco, sprzedaje wycieraczki firmy alca, które szczerze każdemu polecam. Kupujemy wycieraczki bezstelażowe o odpowiedniej długości, następnie szukamy na półce obok adapterów do naszego typu ramion. Pasuje wszystko w 100%. Na wycieraczkach przejeździłem całą zimę i jeżdżę do dziś, na tą chwilę brak większych objawów zużycia. Jedyna wada- powyżej 140 nie są dociskane z odpowiednią siłą. Cena za kpl ok 60zł. Pozdrawiam
Dobre są miałem kiedys w 156 ale widzę że już nie takie tanie jak kiedyś
LG G4 + Tapatalk
Ja też próbowałem różnych nie markowych i jak piszą poprzednicy dość szybko padają najlepsze są dla mnie bosch i te mogę polecić min. rok wytrzymałość.
Używał ktoś z was hybryd?? mają podobno zdecydowanie lepszy docisk więc nie skaczą po szybie jak te bezszkieletowe.
http://allegro.pl/wycieraczki-hybryd...344939132.html
Wygląda to okropnie... Ja polecam Boscha, można kupić przez internet w cenie 100 zł za komplet i nie ma żadnych problemów. Warto wybrać te tylko do 159, wtedy są bez adapterów i zaczepy mają sporo mniejsze niż inne.
Ja kupiłem hybrydy motgum do GT. Niestety nie mogę polecić :( Prawa hałasowała od nowości. Pomogło jej obrócenie o 180 stopni ale tylko na chwilę. Teraz Lewa też już hałasuje. Biorąc pod uwagę, że przez pół roku pracowały może w kilkanaście dni z deszczem jest to bardzo słaby wynik.
Teraz kupiłem same gumki alca i założę najpierw do tych motgumów, jeśli to nie poskutkuje mam jeszcze komplet zużytych boscha i najwyżej tam założę nowe gumki.
Dobre opinie mają heyner hybrid i ogólnie wyroby firmy alca.
Ja nie polecam Alca, po pierwsze dosyć szybko zaczynają smużyć, a po drugie te wycieraczki w miarę zbierają do 90-100 km/h, powyżej dzieje się cyrk na szybie, wycieraczki się trzęsą i kompletnie nie zbierają wody, więc chociażby jazda w deszczu po drodze ekspresowej/autostradzie z prędkością 120 km/h jest bardzo niekomfortowa i wręcz niebezpieczna. Nie mówiąc o ogromnych adapterach, co po prostu brzydko na szybie wygląda (od wewnątrz).
No to kupie zwykłe motgumy bezszkieletowe.
Polecam Bosch aerotwin, mam już prawie 2 lata i wszystko jest ok
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk