A nie tankowałeś w międzyczasie paliwa w Niemczech?
Printable View
A nie tankowałeś w międzyczasie paliwa w Niemczech?
To by było najprostsze rozwiązanie, ale tankowałem jak zwykle FuelSave na Shellu w Poznaniu.
Moje spalanie: autko 1,4 MA 170KM czyli benzyna, koła 17. Zatankowania paliwem PB 95 w Polsce i trasa Kraków Tokaj okolice, Tokaj Kraków -> 817km, 4 osoby, czas przelotu 5:35 i 5:50 a z powrotem bagażnik full :) sporo jazdy po górach. Wyszło 6,6 l/100km !!! a wg dystrybutora 6,9. Jak to fajnie taką trasę obrócić i zatankować pod domem :D - czyli na jednym baku.
Test spalania sprint :)
Wczoraj mialem szybki zjazd do PL.
Trasa Rybnik - Amsterdam srednia predkosc na odcinku 1150km wyniosla 173km/h!!! a srednia spalania tylko 10.1L/100 diesla :)
trasa na tempomacie 190km/h + do max 220, nie schodzilem ponizej 170km/h no chyba ze na robotach drogowych...
przy 200km/h spalanie wynosi okolo 12L/100 w dieslu gdzie jadac benzyniakiem 210km/h spalanie wynosilo okolo 25L/100!!!
No jest sie czym chwalic...
http://www.youtube.com/watch?v=dv3QLi-LG_s
licznikowe 210 wiadomo....punktow jeszcze nie wiem ale to juz mnie bardzo nie interesuje :P musialem byc na czas... a drogi byly puste (prawie, co malo kiedy sie zdarza) wiec mozna bylo spokojnie jechac szybko...
mialem okazje poscigac sie roznymi niemieckimi markami haha :)
ja musze pojechac na hamownie z Julka i sprawdzic jaka ma naprawde moc... scigalem sie z golfem GTD kilka razy...mlody niemiecki fan golfa chcial pokazac co potrafi no i pokazal haha tyle ze wydzialem go w lusterku wstecznym...
fakt ze tryb D w julce daje moc i przelozenia biegow sa piekielnie szybkie 4-5-6 ale ponoc GTD golf ma 184KM wiec o 9 wiecej.
Scigalismy sie kilka razy... raz ja za nim i wtedy musial zjechac bo by mial po zderzaku a myslal ze odejdzie...i raz on zamna wiec niestety nawet nie probowal wyprzedzic bo nie mogl blisko podejsc nawet...to byly bardzo agresywne proby wiec Julka dawala wszystko z siebie :) ale warto bylo sprawdzic sie rowniez z audikami tdi kami haha ale bylo zabawy
Rowniez z jakims rodzajem nowego BMW sie mierzylismi i leciutko ale to leciutko odchodzil... wiec musze sprawdzic jaka mial moc te bmw chyba nowea seria 3 320d z tego co kojarze...
Moje obecne 1.4 MA TCT pali więcej niż poprzedni 2.4 JTD z automatem w Cromie...
U mnie ostatnio SZOK. Spalanie, które ustabilizowało się na poziomie 7,5 litra na setkę po zalaniu Vervą 98 spadło do 7,2 litra! Co oznacza zysk dokładnie jednego litra na 100 km dzięki przegonieniu samochodu i zmianie paliwa. Zmieniam swoje zdanie o 1.4 MA. Jest to naprawdę oszczędny silnik.