stocek info z KA ja tez myślałem ze to QD a tam ludzie mówię że to bardziej sealant niż QD , moim zdaniem BSD wet'a nie podbija
Printable View
stocek info z KA ja tez myślałem ze to QD a tam ludzie mówię że to bardziej sealant niż QD , moim zdaniem BSD wet'a nie podbija
To, że jest to produkt Sonaxa, a nie firmy ą ę, nie oznacza, że od razu musi być średniej jakości;) Damian, z samej nazwy specyfiku wynika, że jest to detailer a nie sealant, zresztą tu jest bardzo obszerny wątek na ten temat. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=13193
Jak dla mnie to nie zbyt QD no ale ...
U mnie na natty's blue podbija spokojnie. Pytanie czy używałeś BSD i na czym, czy opierasz się na KA?
Niby QD, ale jak popatrzymy na trwałość i kropelkowanie to jednak bliżej mu do wosku syntetycznego w sprayu niż do typowego QD. Z tym podbijaniem looku też jest różnie. Wystarczy przeanalizować podany wyżej temat z KA wiara do BSD dolewa co sie da z wyższej półki aby poprawić look i poślizg lakieru po aplikacji. Miałem kupować banke sonaxa ale właśnie po czytaniu tego tematu odpuściłem. Po co miałem kupować BSD żeby mieszać z finalle? Wiec zostałem przy samym Finalle. Dopiero jak się pojawi jakiś QD który będzie bez problemu usunie ślady kropel po twardej wodzie wtedy biorę w ciemno. Jak na razie nic sobie z nimi nie radzi.
Chodzi o tak twarda wodę, ze śladów po nie nie usunie nawet następne mycie. Radzi sobie tylko z nimi tylko polerka lub ostatnio przetestowałem ocet kuchenny. Jeszcze nie słyszałem o QD który by dał rade.
Nie wiem, czy nie za duzo wymagasz od QD.
Wżarte zacieki od twardej wody faktycznie strasznie ciężko usunąć. Też na drugim aucie będę octem lada dzień próbował to skasować.
Widzę też tutaj dyskusję o Sonaxie BSD. Wg mnie średnio podbija look, połysku wielkiego nie daje. Trwałość i kropelki jednak ma nie do pobicia jeśli chodzi o QD. I tak jak ktoś wyżej napisał z racji swoich właściwości też bardziej bym to zaszufladkował jako sealant spray - looku nie podbija jakoś rewelacyjnie, słabo radzi sobie z waterspotami, ale za to leży kilka tygodni i ładnie kropelkuje. Ja mam jeszcze jego sporo, ale zamierzam go używać na sezon jesienno-zimowy, bo na takie warunki jest idealny.