Spróbować trzeba... Czytałem u chłopaków z forum GM, że w vectrach z m32 niektórzy również "podjeżdżali" sami do tematu. Ewentualnie jak się nie uda, to podrzucę komuś kumatemu z okolicy wyjętą i rozebraną skrzynię...
Printable View
Spróbować trzeba... Czytałem u chłopaków z forum GM, że w vectrach z m32 niektórzy również "podjeżdżali" sami do tematu. Ewentualnie jak się nie uda, to podrzucę komuś kumatemu z okolicy wyjętą i rozebraną skrzynię...
tu tez jest pieknie opisane jak zmienic,i to bez wyjmowania skrzyni
Zapytałem ile by kosztowała wymiana łożysk w skrzyni z gwarancją 2 letnią i dostałem taką wycenę. Wiec raczej nie jest to cennik. Pewnie olali temat i tyle bo 4500 zł to kosmos za tą robotę, rozumiem nikt darmo robił nie będzie i to w Warszawie ale jakieś granice rozsądku powinny być zachowane. Mnie rozbawiło że np. za zmywacz płaci klient a nie jest to koszt ich robocizny. U ciebie cena 1300 zł realna łożyska i olej to jakieś połowa całej kwoty którą zapłaciłeś. U mnie całe szczęście wymiana oleju pomogła a znajomi mi powiedzieli że jestem przewrażliwiony pod względem dźwięku. Jechałem 2,4 z f40 i chodziła bardzo podobnie. Jedynie jak jest zimne auto po nocy to 2 haczy ale to raczej regulacja linek niż skrzynia.
Ktoś poleci warsztat we Wrocławiu co ogarnia remont tych skrzyń?
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
jak się chce zrobić porządnie to lepiej wyjąć, ale to prawda ze na aucie się da robi tak chyba Pampik :D
gdzieś chyba na stronie 40 pokazywałem jak robiłem swoja skrzynie :P
Jestem z wawy , ale jak chcesz , to możesz dostarczyć skrzynie , to będę w stanie zrobić :P chociaż jak patrze to jesteś z Iławy , wiec szybciej kogoś sam znajdziesz w okolicy :P
Trzeba pamiętać o tym ze jest tam sporo elementów gdzie liczy się pasowanie, rozmawiałem kiedyś z gościem który na codzien robi m32 na ten temat i opowiadał mi ze ma sporo napraw po '' możne spróbuje sam'' , gdzie jakis bieg nie wchodził , lub wyskakiwał :P (nie tylko regulacja linek na to możne wpłynąć )
Osobiście jestem zdania ze jak ktoś ma pojecie i świadomość oraz możliwości to warto próbować :D
Znacie firmę która ma doświadczenie w regenerowaniu naszych skrzyń biegów oczywiście w manualu M32?
Jestem z dziury więc czy wyślę w góry czy nad morze to bez różnicy. Chodzi mi o to aby było dobrze zrobione. A jak to cenowo wygląda oczywiście chodzi mi o regenerację?
Cena wysoka często bierze sie niestety z tego ze ludzie jeżdżą do konca a potem pik i dziura w obudowie jak ma się szczęście to spawanie i dystansowanie pod lozysko a jak nie to zakup nowej obudowy a wiec łożyska plus obudowa plus zarobek osoby ktora to robi = wysoka cena
Jesli chodzi o serwis to mozna ich polecic :
https://www.youtube.com/channel/UClF...ejYbBbYVvdyuZw
po filmie widzę ze robią dobrze , mimo ze mam jakiś dostęp do serwisówki m32 i znam ja , to mogę stwierdzić ze lekkie rozbieżności są :P ale to są drobne niuanse na które ja lubię zwracać uwagę :D jeśli robią to tak jak na filmie to można śmiało polecic :P a swoja droga , napewno za tanio nie robią :D