To ważne informacja, chyba poszukam jakichś 19’ bez kombinacji.
Printable View
na naklejce na pudełku było napisane że są wykonane ze stopu A356 a z tego co tak na szybko googlnąłem to akurat mocny stop. oczywiście napisać mogli wszystko, choc z drugiej strony PSW to marka felg należąca do włoskiej firmy i pewnie jakiś wpływ na specyfikację i jakość mieli (mam nadzieję).
- - - Updated - - -
GoodYear UG Performance Gen1 225/45R18 (bez runflat-a).
Felgi kupiłem tu:
https://www.ebay.pl/itm/382523922651?ul_noapp=true
tylko z przesyłką (EUR35) płaciłem cenę netto EUR504 (bez VAT jako wewnątrzwspólnotowa dostawa towarów - VAT w Polsce naliczę/odliczę i wrzucę reszte w koszty).
Gość ma jeszcze czarne i srebrne, pewnie ma też inne wzory, bo PSW robią do różnych alf ciekawe felgi (wklejałem linka parę tygodni temu chyba w tym wątku do ich pdf-a)
- - - Updated - - -
no to raczej musiałbyś szukać tych demontowanych z przodu z Q, czyli 19x8.5" i wziąć takie 4 szt (zakładam że na tyle nie będzie problemu) i one chyba też mają inne ET (29? nie dam sobie głowy uciąć, bo moze myli mi się ze Stelvio Q)
za te 504 Euro netto to u nas byś kupić MSW82 jak by dobrze poszukać..
i produkcja Włochy ... :)
co to tych 19 które nie pasowały do QV - gosć pisał ze kupił repliki - czyli nie oryginały - a to już inna bajka..
repliki nie wiadomo jakie mają parametry...
po pierwsze MSW brutto zaczynają sie od 3200zł, nie o pieniądze jednak chodziło. te PSW podobały mi się bardziej, po pierwsze kolor (wziąłbym MSW gdyby były choćby całkiem srebrne, a nie z czarnym wnętrzem ramion; PSW mają wewnątrz jasny antracyt i mi się to najbardziej podobało), druga rzecz to wzór - w MSW każde oczko jest "zamknięte" wzduż rantu felgi a w PSW "otwarte", a trzecia sprawa to zostałem wprowadzony w błąd przez sprzedawcę - pytałem go i napisał mi że felgi są proodukowane we Włoszech przez włoską firmę. wyszło że chińczyk dopiero po dostawie.
no to dlatego o tym też wspomniałem, jest to jednak jakaś informacja że moze nie być łatwo (skoro te repliki pasują do Veloce/Super na 4 tłoczkowe Brembo). Jak kolega [MENTION=1470]Alfalover[/MENTION] chce to niech zgada się z kimś z okolicy i sobie przymierzy ori felgi od Veloce/Super 18/19- ze swojej strony mogę mu udostępnić swój garaż i ori koniczynki 19" na przymiarke.
615 zł netto mam MSW 82 na stocku
po nowym roku dojdzie jeszcze jedna firma
GMP Italy - na 2019 będzie mieć podobny wzór - ale nie ma jeszcze katalogów widziałem tylko zdjecia z prezentacji.
W mojej TI przód 225/35/19 , a tył 255/35/19, myślałem zd ta sama szerokość będzie
ja tam jestem zadowolony z takiego konfigu na lato - tył lepiej trzyma, do tego lepiej wygląda( ET prawie to samo - różnica 1mm), a felga jednak o cal szersza - fajnie wygląda w porównianiu do 4x8" (225). Choć na przodzie jakiś dystansik by się przydał, problem tylko że ori felgi mają aż 7mm (przynajmniej srebrne koniczynki) podfrezowania w otworze centrującym, zostaje jakieś 6mm centrowania, więc nawet 3mm nie włoży - dziwne to podfrezowanie, felgi ze 159 miały tylko ok 3mm frezowania.
Ja właśnie początkowo planowałem przejść latem na poszerzone z tyłu ale 18tki. Ale teraz patrzę i taki config chyba w ogóle nie występował. W ogóle, dziwne jest to, że wg instrukcji nie ma opcji 19 cal + opony zimowe.
edit:
powyższe "teraz patrzę" oparłem na szybkim wglądzie winstrukcję ale w cenniku są mixed fitment z 18/255/40 z tyłu występuje, dziwne...
Ma ktoś 18tkę z szerokością 255 z tyłu?