Z czystym sumieniem mogę polecieć Valeo Silencio X-TRM.
Printable View
Z czystym sumieniem mogę polecieć Valeo Silencio X-TRM.
mnie standardowe Motgumy zawiodły, teraz używam Magneti Marelli i jak na razie nie narzekam
Dziwi mnie fakt ze Motogumy działaja dosyć dobrze po obroceniu. Adapter to umozliwia. Bardziej sensownie wydawało mi się zamontowanie za pierwszym razem.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Po przejrzeniu tego tematu dochodzę do wniosku, że wycieraczki to loteria. Jednemu świetnie działają najtańsze z marketu a innemu dopiero wypasione za grubą kasę. Ja do motgumów podchodziłem 2 razy i w obu przypadkach nie byłem zadowolony.
miałam valeo w 147mce, bardzo dobre :)
w tej belli kupiłam za 80zł, niby takie dobre miały być, ale z czasem zaczęły rysować mi szybę (teraz razi mnie to strasznie w oczy :( ) i poszły do kosza, kupiłam jakieś takie za 40zł za komplet i są super, bardzo ładnie i dokładnie zbierają wodę, zobaczymy w zime jak z nimi będzie
U mnie tym razem wylądowało Valeo, wytrzymało już ze dwa deszczowe dni, więc dwa razy dłużej niż poprzednie wycieraczki Negotti dwa komplety i jeszcze jakieś (nie pamiętam marki) za 40zł/szt.:D
Miałem valeo first - gówno, motgum - gówno, heyner - gówno. Teraz od kilku dni mam Bosh aerotwin, te dedykowane do 159. Są ciche, nie skaczą jednak zaczałem już obserwować, że zostawiają mikro smugi, a to raczej nie jest dobry prognostyk na przyszłość.... a kupowałem na UCANDO, wiec raczej nie podróbki.
Ja zaczynam podejrzewać, że to jest problem samego mechanizmu wycieraczek, tzn. ramion i docisku pióra do szyby. Nie podobna żeby po 3 dniach wycieraczka jedna druga trzecia piąta zaczynała zostawiać 10cm ślad na samym środku. Ktoś wcześniej też sugerował kwestię docisku. U mnie w pierwszej kolejności wycieraczka zaczyna mazać na powrocie. Po tygodniu od założenia i ledwo co używania pióro nie stoi na szybie tylko leży na boku jak stare i zużyte. Stąd mój wniosek że tam coś nie gra, tak jakby docisk był za mocny.
Albo to płyn z Biedronki zjada gumę :D
Zapewne problem jest z siłą i kierunkiem docisku. Jeśli ramie dociska słabiej niż szkielet wycieraczki to nie zbiera dobrze na środku. Jeśli mocniej to guma nie jest prawidłowo ustawiona na szybie i może skakać itd. Jeśli ramie wycieraczki naciska pod niewłaściwym kątem to może nie zbierać na rogach itp itd. Pewnie dlatego tak trudno dobrać wycieraczki bo w każdym aucie ramiona dociskają z odrobinę inną siłą i jednemu pasują dane wycieraczki a u innego się one zupełnie nie sprawdzają. Trzeba metodą prób i błędów znaleźć optymalny zestaw dla siebie.
No ja niestety 2x przejechałem sie na aero twin i właśnie na smużeniu więc lipa, valeo first - lipa. Mając w d.... estetykę miałem nadzieje że hybrydowe będą ok a tu się okazuje że też lipa.