Grzesiek możesz jaśniej i podpowiedz jak zrobić wydech
Printable View
Andrzeju zmierz sobie powierzchnię okna w przepływce klapowej a potem policz powierzchnię listka przepustnicy, zobaczysz jak klapa ogranicza przepływ dolotu. Co do wydechu na pewno polecam zrobić równej długości rury od kolektorów-głowic do zejścia w Y-pipe, świetnie brzmi V6 wtedy i pięknie pracuje w górnej części obrotów, jak dojdziesz do tematu wydechu przypominaj się, podpowiem co będę widział.
hej sorki pomyliam sie dokadnie koni jest 220km. i 320 momentu.Auto kupilismy od goscia z Kielc ktory sie scigal. mial go tylko do scigania . Silnik zostal profesjonalnie zakuty w niemieckiej firmie,zmienione zostaly kolektory ssace od 3,2 gta pompa paliwa Wallbro , wtrzski ale niepisze jakie.zamontowane jest ospojlerowanie firmy ZENDER, zawiesszenie gwintowane KONI uklad wydehowy 3 cale przelotowy.a i 2kw naglosnienia JBL w bagarzniku.
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/145_...#ixzz1jAyVQxMb
Jak to dodaje 60KM to ja jestem ojciec Rydzyk, mocno przerysowane te dane techniczne silnika :D
Mówiąc o pozbyciu się klapy myślałem o wrzuceniu pod maskę Ecumastera, wtedy zrobisz konwersję MAF->MAP i wywalisz przepływomierz całkiem, przy okazji będziesz mógł sobie podstroić auto [paliwo-zapłon] i wydrzeć pare dodatkowych KM. W przepływce klapowej klapa porusza wskazówką od potencjometru.
Mysle, że mi w tym pomożesz lub wskażesz gdzie to mogę zrobić
http://www.ecumaster.com/download/DE...-%20Manual.pdf
sam tego na pewno nie skumam
W stolicy jest masę chłopaków ogarniających takie tematu wieczorkiem po pracy zawodowej, znajdzie się kogoś.
To co pisała dziewczyna z tego tematu można pomiędzy bajki włożyć. Ta alfa była do sprzedania ze 3 miesiące temu koło Tarnobrzega za 5 albo 6 tys., byłem, oglądałem, jeździłem... Odpychała się gorzej niż moja, zamontowany lpg mieszalnikowy, z racji że był wybuch i urwało klapkę przepływki zamontowana była przepływka od 2.0 ts, silnik przy odpalaniu falował. Mocy to on nawet nominalnej nie miał.
Ja dalej w temacie rozrządu, z tego co się dowiedziałem rolka rozrządu jest osiągalna z Dayco 215zł tylko termin odległy dopiero na luty, informacja raczej sprawdzona bo bezpośrednio od producenta. A cd tych KM to jak w końcu jest z tymi kolektorami o większej średnicy dają coś bez robienia reszty??
tak tak w zeszlym troku też była osiągalna....ale nei zebrało sie 500 zamowien w EU i :> przelozyli na ten rok. modlmy sie;)