No to kolejna z "niespodzianek" w 159 usunięta;-) Ważna informacja dla potencjalnego kupującego. Oby przełożyło się to na zainteresowanie.
Pozdrawiam
Printable View
No to kolejna z "niespodzianek" w 159 usunięta;-) Ważna informacja dla potencjalnego kupującego. Oby przełożyło się to na zainteresowanie.
Pozdrawiam
LukeMazur jedna sprzedal, a druga nie slyszalem zeby byla na sprzedaz
Aaa no widzisz, ja jednak za często w Bieszczady nie zaglądam więc nie wiedziałem. Pamiętam, że stała niedawno.
Dzięki Czarny za czujność;-)
Dzięki Panowie za wyrażenie swojego zdania;)
Marti , nad a4 też się zastanawiam, ale 159 mnie zachwyciła swoim wyglądem, zaje... mnie kusi.
Pampik posiadasz fajny egzemplarz, szkoda że nie jest to SW. Powiadasz, że 1.9 szału nie ma? ale do najgorszych nie należy, co?
Z pewnością na zachód pojadę po zakup auta, w Polsce straciłem zaufanie do sprzedawców.
sam silnik 1.9 jest mocarny. To jest stara dobra konstrukcja. Problemy stwarza osprzęt silnika który został zamontowany aby spełniał normy euro IV.
rozszerzając : zła konstrukcja EGRu przez co występuje specyficzne szarpnięcie w okolicach 2 tyś obr.
DPF - to jest teraz w każdym dieslu i ja go u sibie zostawiłem i nie uważam żeby był problematyczny
klapy wirowe - przez działania EGRu i wprowadzanie spalin do kolektora częśc się osadza na ścianach blokując klapki i zrywanie co skutkuje przedostaniem sie do komory spalania jej elementów i poważnej awarii.
skrzynia m32 - jest to konstrukcja OPLA. poczytaj - http://www.skrzynie.com.pl/m32-wady-skrzyni.html
to są elementy które musisz ogarnąć po zakupie w przypadku silnika 1.9 JTDm.
W moim uporałem się praktycznie z wszystkimi EGR zaślepiony / klapki wyrzucone i wyczyszczony kolektor + kanały w głowicy / chip na 180 koni / i teraz ogarniam te łożyska.
Jakbyś był zainteresowany to mogę CI wysłac inne zdjęcia samochodu i pomiary z hamowni + wykaz wymienionych części.
Najgorsze jest to po kupnie 2.4 tez bede musiał zroić porządek z kolektorem i EGRem ale zrobie to sam więc dla mnie to nie taki duży wydatek jakby miał to oddać do mechanika.
- - - Updated - - -
s
Z tego co wyczytałem to silnikach w 8V i 16V jest ta sama skrzynia biegów, czy z racji mniejszej mocy w 8V wytrzymują trochę dłużej? Jak najlepiej zdiagnozować usterkę skrzyni przy zakupie? (oprócz demontażu :))
Jesli nie szumi zaden z biegow, nie rusza sie galka po wrzuceniu biegu to nie zgiagnozujesz w zaden sposob. Jesli szumi, lub rusza sie galka - odpusc sobie to auto. Jestem wlasnie po wizycie w http://www.skrzynie.com.pl/ cena naprawy mojej bedzie od 1350 do 4000+ zl. fajnie...