Ja pamietam jak wlalem 2 miesiące temu AR6400 do baku na stacji, tak capilo w kolo auta, do dzisiaj jak tankuje i otwieram korek to ten smrod z baku wylatuje. Mam nadzieje ze chociaz troszke zadzialal ten srodek, bo roznic nie odczulem
Printable View
Ja pamietam jak wlalem 2 miesiące temu AR6400 do baku na stacji, tak capilo w kolo auta, do dzisiaj jak tankuje i otwieram korek to ten smrod z baku wylatuje. Mam nadzieje ze chociaz troszke zadzialal ten srodek, bo roznic nie odczulem
Do swojego baku leje RAVENOL. Alfa mniej kopci pomimo braku ekologii.
Dobrze jest do tego środka dodać coś na poprawę smarowania wtrysków bo bardzo wysusza on wtryskiwacze. Najlepiej w trakcie i potem po aby przesmarować. Radzę też wymienić przed zabiegiem filtr paliwa na nowy (wymiana po też się może okazać konieczna). Generalnie o wiele bardziej polecam aR6400D-max, który jest wprawdzie dużo droższy ale nic nie trzeba dolewać jest skuteczniejszy i jak dla mnie bezpieczniejszy bo z diesel spulungiem miałem raz niedobre doświadczenia i jak się okazało po zgłębieniu tematu nie ja jedyny. Jak wymienisz filtr i dodasz coś na poprawę smarności to wszystko powinno być ok.
Jak się ma sprawa takich dodatków smarująco-czyszczacych w przypadku zupelnie nowego auta ?
Sent from my Mi Mix 2 using Tapatalk
Ja bym lał płukankę przy każdej wymianie oleju co 8-10k km. Chyba że nie masz zamiaru długo nim jeździć.
Ale w tym wątku chodzi mi raczej o dodatki do ON
Sent from my Mi Mix 2 using Tapatalk
Pany i Panewki
Czy ktoś z Was zetknął się może z takim czymś co dolewa się do oleju przy LPG.
Czy to coś daje?
Gdzie to kupić?
W "Internetach" nie ma z dużo info na ten temat...
Załącznik 249970Załącznik 249971
nowy dodatek od Amsoil do Diesla, AMSOIL Diesel All-In-One ADB
W skrócie, czyści,smaruje,podnosci liczbe cetanowa i antyzel.
Podobny bardzo do AR6900. Zakupilem na testy.
MOA to dodatek do oleju silnikowego z dużą dawką wapnia. Podnosi TBN, ochronę antykorozyjną i myje ale także podnosi poziom popiołów SAPS.
Wg mnie AR9100 ma szersze spektrum działania i obniża tarcie i zużycie silnika dodatkowo.