wymiana oleju silnikowego
wymiana - filtr oleju
wymiana - alternator
wymiana - termostat
wymiana - wachacz przedni górny prawy
w następnym tygodniu jak dojdzie przesyłka wymiana sprężyn z przodu.
Printable View
wymiana oleju silnikowego
wymiana - filtr oleju
wymiana - alternator
wymiana - termostat
wymiana - wachacz przedni górny prawy
w następnym tygodniu jak dojdzie przesyłka wymiana sprężyn z przodu.
Całkowite sprzątanie wnętrza + odkurzanie bagażnika po otwarciu się gaśnicy :D
Nowy filtr paliwa
Nowe dywaniki na lato, pod kolor siedzeń.
wymiana tłumika drgań na wydechu koszt 160 PLN
- cała zawiecha (oprócz sprężyn i amorków bo są dobre)
- założona osłona pod silnik
- termostat Vernet
- guma na przegub wewnętrzny
- geometria/zbieżność
- i na koniec konkretne mycie z woskowaniem i odkurzaniem
To wszystko w ciągu 10h
Założyłem nową chłodnicę (chociaż stara po naprawie trzymała się lepiej niż mi się wydawało)
Moja otrzymała nowe dywaniki welurowe z haftowanym napisem Alfa Romeo - a niech ma na wiosne.
Ja wczoraj skończyłem regenerację "TELEFONÓW" + strzeliłem ręczną polerkę (TEMPO + wosk) + odkurzanie wnętrza
... mycie i doprowadzenie lakieru do porządku trwało 3h, ale warto było :D (w końcu po 2 mies. od zakupu wygląda tak, jak powinna, a kobitki się oglądają :D)
Wcześniej tylko mycie i wosk w płynie - ale po paście to INNA BAJKA :rolleyes:
Na dniach planuję wymianę:
* ramek na klubowe
* tylnej lewej klamki (coś się wyłamało; typowa przypadłość - z taką już kupiłem)
* przedniej prawej klamki, bo porysowana ;p
* żarówek podświetlenia środkowej konsoli...
Wtedy zbliżę się już prawie do końca... i zacznę bardziej zawzięcie szukać progów ze Sportpacka w kolorze Blue Cosmo (nigdzie nie mogę dostać :cray:)
Wczoraj wyregulowaliśmy z tatą zawory i zamontowaliśmy zamiast przeciwmgielnych diodowe światła (wycięcie blachy i przymocowanie wszystkiego zajęło 2 dni a i tak nie są podłączone:mad:) jak będzie pogoda to zrobie fotki i wrzuce
dzisiaj dokończyłem przeciwmgielne nie chciało mi się szukać czemu nie ma tam prądu wiec podłączyłem bezpośrednio do postojowych a musiałem do ich podłączenia ściągnąć obie lampy ale działają i teraz nic tylko jeździć nie zużywając prądu