Zainteresuj się Launch Edition, czy jak ona się tam ma nazywać - zazwyczaj są fajnie wyposażone i w dobrej cenie, ale będziesz częścią programu testów na klientach :). Jak nie chcesz się frustrować pierdołami, to lepiej kupić za rok.
Printable View
Zainteresuj się Launch Edition, czy jak ona się tam ma nazywać - zazwyczaj są fajnie wyposażone i w dobrej cenie, ale będziesz częścią programu testów na klientach :). Jak nie chcesz się frustrować pierdołami, to lepiej kupić za rok.
We wrześniu kończy mi się leasing na peugeota 2008. Miałem cichą nadzieję, ze trafię jakąś okazyjną nową stelvio w kwocie ~180tys, ale jak widzę, jak galopują ceny nowych aut, to musze trochę ograniczyć oczekiwania. na razie w TOP 3 moich zainteresowań jest 1. Skoda Octavia RS, 2. Cupra Formentor i 3. Alfa Romeo Tonale.
Trochę się boję, nie tyle Alfy, co nowego modelu, pewnie będzie miała trochę chorób wieku dziecięcego, ale jak na nią patrzę, to taki Peugeot 3008 w innym opakowaniu. Peugeota 3008 nie chce bo tam jest do wyboru 1,2 benzyna, lub .... 1,2 benzyna. w Peugeocie 2008 ten silnik ledwie daje redę, więc w większym aucie będzie słabo.
Ostatnio widziałem na żywo Formentora, mega mi się podoba, jak bym kupował tego typu auto, to nawet bym się chwili nie zastanawiał i brał seata.
Kwestią gustu, ale wewnątrz dla mnie tragedia, plastik fantastik
A trochę smieniajac temat, pewnie koledzy widzieli, ale to byłby sztos. Jakby dać taki silnik 2.0 z hybryda jak w Ghibli chyba 330 koni
Załącznik 282581
- - - Updated - - -
Jeżeli boisz się błędów wieku dziecego w Tonale, to sobie poczytaj jakie jaja są w Octavii 4
na razie jestem na tym przyjemnym etapie, że jeżdżę sobie po salonach i "macam" różne autka. z zewnątrz formentor jest bardzo ok, w środku otoczenie kierowcy też ok, ale sposób zorganizowania środkowego panelu - wszystko z dotykowego tabletu, oczywiście "od czapy" przyklejonego, jakby nie można było tego jakoś w kokpit wkomponować, zero fizycznych przycisków, do zmiany nawiewu trzeba się niemalże doktoryzować... już lepiej jest to zorganizowane w skodzie oktawi. jak sobie wybiorę ze 3 modele co mi leża najbardziej, to jeszcze trzeba będzie na to nałożyć warunki finansowe, więc decyzja będzie wypadkową kilku czynników, nie tylko "zajebistości" w wyglądzie, bo tu alfa, czy to stelvio, czy tonale są o kilka długości przed resztą stawki. jeśli chodzi o poziom cena/silnik, to grupa WV na razie ma przewagę (formentor z 2.0 190KM AT startuje od 150tys, octavia RS 245KM AT od 160tys), ale tu jeszcze chyba nie ma nowych cenników, bo w alfie chyba kogoś mówiąc oględnie poje****, jeśli chodzi o nowy cennik stelvio.
odnośnie fakapów producentów, to teraz chyba nie ma auta, które by coś nie bolało - patrz słynny na cały youtube mercedes za milion.
Podobno wprowadzenie takiej hybrydy oraz wersji Quadrifoglio jest nadal rozważane. Tu jest o tym trochę do poczytania: https://www.clubalfa.it/404309-alfa-...o-non-scartate
Fragment dotyczący hybrydy z silnikiem 2.0 256 KM tłumaczony translatorem: "Ten sam układ napędowy zastosowano również w modelach Maserati z dodatkiem technologii mild hybrid, która przyniosła wzrost mocy do 330 KM i 450 Nm, podczas gdy w Jeep 4xe plug-in hybrid udaje mu się dostarczyć do 380 KM dzięki dodaniu dwóch silników elektrycznych i akumulatora 17 kWh."
Po pierwsze, masz 5-letnią gwarancję, po drugie - te problemy to rzeczy typu cieknąca uszczelka od wycieraczki tylnej, odklejąjąca się listwa czy przecierająca się wiązka kabli (z historii mojej Giulietty) - nic na tyle poważnego, żeby to stanowiło jakiś problem. Silniki nie są zupełnie nowe, więc tutaj się nic nie powinno specjalnie sypać.
- - - Updated - - -
Ja bym nie mógł patrzeć na to logo przed sobą na kierownicy, już abstrahując od reszty samochodu
- - - Updated - - -
Mam nadzieję, że nie piszesz tego porównując platformę Giorgio do MQB :).