Możliwe, że miałeś kolektor wymieniony. Albo już nie masz klap :) Tak czy inaczej - nie ma co się zastanawiać, to szalenie istotna rzecz w tym silniku.
Printable View
Jestem właśnie po usunięciu klap i wbrew moim obawom wszystko jest ok.Silnik pracuje równiutko na wolnych ,wkręca się dobrze w obroty...super:D Jechałem do mechanika tylko na czyszczenie kolektora ale jak go wyjął to się okazało ,że jedna z klap ma strasznie duży luz i dlatego je wywaliłem.
Pablo ile dałeś i czy programowo też ci usuwali?
Wysłane z mojego onetouch EVO7 przy użyciu Tapatalka
Jeśli zostawisz podłaczony silnik sterujący klapami to nie trzeba programowo nic robić
No to ile taka nieprzyjemność kosztuje . Bo tam jest jakieś spawanie czy coś, nie?
Wysłane z mojego onetouch EVO7 przy użyciu Tapatalka
To zależy. W przypadku kolektora plastikowego wystarczy wyłamać klapki i po wyczyszczeniu z powrotem do kupy składać. W aluminiowym należy uszczelnić dziury po ośkach. Najlepszym wyjściem wg mnie jest zakup uszczelnionego kolektora aluminiowego i przekładka z jednoczesnym wyprogramowaniem sterownika klap oraz zaworu EGR.
Bez ingerencji w soft cenowo taka operacja wynosi zazwyczaj 400-600 zł (często sugerują, aby wymienić pasek rozrządu, jeśli był zdejmowany). Wiadomo, jak zrobisz więcej rzeczy w pakiecie to wyjdzie taniej.
Podobno pastikowy kolektor też potrafi puszczać na uszczelnieniach osi. Warto w jakiś sposób zaślepić te otwory.
najlepszym wyjściem według mnie jest wykręcenie kolektora we własnym zakresie, choć do tego potrzebne jest odpowiednie zaplecze narzędziowe i trochę zdolności manualnych, znalezienie w okolicy kogoś kto się zajmuje spawaniem alu i za 70 zł w moim przypadku zaspawanie klap mamy załatwione. Następny krok to wizyta u wielkiego elektronika np. @sdero -polecam!!! za naprawdę atrakcyjną cenę część programową całej operacji mamy załatwioną.
Nie każdy ma kolektor aluminiowy.