-
O ile się nie mylę dziura w dolocie oznaczała by jakieś dziwne odgłosy przy przyspieszaniu....
Oto logi, które tak na szybko zgrałem http://hostuje.net/file.php?id=0dbc9...e049546a6fb97f
Proszę o pomoc, analizę. Dodam, że nie ma jakiegoś kolosalnego spalania, ani też nie czuję żeby auto było mułowate (choć też nie mam porównania), lecz z tego co mi wiadomo przy uszk. przepływomierzu osiągi drastyczne spadają.
-
1 załącznik(i)
-
-
Sorki. Teraz spróbuj.
Dodano po 12 minutes:
Kurde. Folder alfa 147
-
Ogólnie logi kiepskie. Do poprawienia.
Obroty, Dawka, zmierzone ciśnienie doładowania, oczekiwane ciśnienie doładowania, overboost, zmierzona masa powietrza
Od 1500 obrotów do 4500 na 4. biegu z gazem w podłodze.
Żadnych korekt i czasów wtrysku.
Śmierdzi mi tu przepływką i turbem.
-
Overboost?
Rura giętka turbo-cooler(nie ta najniżej) ?
Dodano po 3 minutes:
Po zmianie biegu 3/4 i gaz słychać jakby powietrze uciekało. Ogólnie to silnik po chipie i odczułem spadek mocy. Dwumas też do wymiany.
A gruszka? Lub łopatki jak to sprawdzić najszybciej?
-
Komputer i logi prawdę powiedzą.
Zadymił diesel!
-
Nie dymi. Na trasie depne pożądnie i puści dymka. Normalnie jest czysto. Dobra no i na zimnym puści.
-
Ruch gruszki możesz zaobserwować np przy odpalaniu.
Turbo ładuje ci do 2.5bar'a co jest granicą dla tego czujnika. Dodatkowo nie radzi sobie ze zbiciem - np. łopatki zapieczone. Odepnij przepływkę zobacz czy moc wróci. Ale i tak trzeba będzie szukać dalej
Kto robił mod'a?
-
Dolot,rurki pierdułki wszystko uszczelnienie.
Dodano po 2 minutes:
Moda robił Kacper - kacperwww jak wpiszecie w google.
Znany w grupie vag
Dodano po 4 minutes:
Produkuje fejsy jak vdc, vcds i bmw
Dodano po 2 minutes:
Allegro: kacperwww
Zna może ktoś?
Dodano po 2 minutes:
A jak najlepiej zrobić te logi? Tylko fes czy coś innego? A jak najlepiej spr.wtryski ? Przelewowo czy w fesie mg/inject? Co i jak trzeba Wam przygotować?