I może tarcze lepiej zabezpieczone przed korozją... Ja mam komplet TEXTAR PRO na obu osiach. Hamowanie jest dobre i zero piszczenia. Przewińcie sobie temat wstecz, wkleiłem fotki nawet.
Printable View
I może tarcze lepiej zabezpieczone przed korozją... Ja mam komplet TEXTAR PRO na obu osiach. Hamowanie jest dobre i zero piszczenia. Przewińcie sobie temat wstecz, wkleiłem fotki nawet.
Właśnie musiałem polec przy wymianie tarcz hamulcowych z tyłu bo nie mogłem znaleźć odpowiedniej nasadki przy demontażu jażma zacisku.
Jaka tam pasuje ?
Na pewno jakaś Exx ( nasadka torx ) - mi wyszło w pomiarze E11 ale czy na pewno ?
Oczywiście castoramę i julę mam zaraz obok ale takich dziwnych rozmiarów nie mają :(
Zawsze mogę kupić zestaw przez a..gro ale to muszę czekać.
Kurcze, zawsze coś wyjdzie przy alfie....
Witam mam takie oto pytanie. Padły klocki w mojej beli 2,4 200km i pytanie czy klocki były różne czy raczej zawsze standard? tarcz nie mierzyłem jeszcze ale są spore koła 17 i zaciski prawie dotykają felgi ale nie są czerwone tylko szare z napisem alfa romeo. chodzi mi o to czy na spokojnie mogę kupić wysyłkowo czy raczej pojechać z klockiem zużytym do sklepu.
testował ktos ceramiczne klocki ATE???
Jak sądzicie, do tarcz Zimmermannów CoatZ lepiej wziąć klocki Zimmermanna czy Ferodo Premier?
Obojętnie, nie zauważysz różnicy ;)
Pomóżcie mi bo już mi ręce opadają - obecnie mam zestaw na adapterze z AR166 pierwsze tarcze kupiłem brembo + klocki brembo po dotarciu zestawu ( ponad 800 km lekkiego hamowania ) zaczęły niemiłosiernie piszczeć i pojawiło się bicie przy hamowaniu z większych prędkości - dałem je do przetoczenia i zmieniłem klocki na Remse - wszystko ustało ale niestety tylko na kolejne 1000 km po tym czasie bicie wróciło ze zdwojoną siłą tak samo piszczenie przy lekkim hamowaniu. Zirytowany kupiłem nowe tarcze tym razem ATE + wróciłem do klocków Brembo jako że zużycie było znikome - obecnie zrobiłem ponad 2000 km i bicia brak ale tarcze płoną pomimo lekkiej jazdy - tego nigdy nie było na poprzednim zestawie druga sprawa jak się już zagrzeją też zaczynają piszczeć a przy mocniejszym zgrzaniu po odpuszczeniu hebla słychać tarcie o tarcze ( specyficzny dźwięk )
Obstawiam że te klocki są zbyt twarde do tych tarcz ale mogę się mylić - co byście polecali za klocki bo boje się że znów tarcze się pogną - wyślę o Ferodo albo po prostu ATE
Uprzedzając pytania - zestaw zacisków przed założeniem odświeżyłem - nowe gumki ,uszczelniacze, tłoczki w nienagannym stanie w zasadzie większość idzie wcisnąć ręką - piasty wyczyszczone ,zawieszenie komplet cały nowy
Blad docierania. Dowiedz sie jak sie dociera hamulce - chyba nawet w tym temacie pusalem