I tym milym akcentem usuwam subskrypcje.
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Printable View
I tym milym akcentem usuwam subskrypcje.
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnie strony to jak widać rozmowa miedzy oswojonymi z tematem dotycząca konkretnych produktów. Nie widzę aby ktoś podczas niej poprosił o rozwinięcie konkretnego skrótu.
Założenia tematu są wyraźnie napisane na pierwszej stronie.Cytat:
jeżeli jednak założyciel tematu miał na celu wciągnięcie do zabawy "nowych" to niestety skrótami nie pomagacie
Skoro pisze post do konkretnej osoby, która wie o co chodzi uważam używanie pełnej nazwy za bezcelowe. Może jeszcze mamy spolszczać angielskie nazwy takie jak quick detailer czy sealant bo ktoś i tak nie zrozumie?Cytat:
jeżeli napisanie pełnej nazwy to zbyt duży wymóg to ja już nic nie poradzę
Jestem na kilku forach i wszędzie używane są skróty i anglojęzyczne nazwy.Cytat:
po prostu ludzie będą szukać w innym miejscu informacji i tyle
Jak najbardziej jest fajny :)Cytat:
no ale dla "Was" temacik pozostanie fajny
A to co nie mają klawiatury? Nikt nikogo tu jeszcze nie opieprzył za zadanie konkretnego pytania. Jak ktoś się boi zadać pytanie albo mu sie nie chce to ja nic nie poradzę. Przecież nikt nikogo na siłe nie będzie chciał przekonywać do detailingu. Dyskusja toczy się od kilkudziesięciu stron, wiele osób bierze udział w dyskusji, a tylko dwie osoby, które nota bene udziału nie biorą czepiają się akronimów.Cytat:
a może nikt się "nowy" nie odzywa bo nawet nie ma bladego pojęcia o czym ci " z grona" piszą ... ??
Koncząc to ot zapraszam do dyskusji i konkretnych pytan, a z pewnością uzyskacie jasną odpowiedz ja i inni chętnie wyjaśnimi i poradzimy jeśli ktoś czegoś nie będzie wiedział.
no i fajnie
bawcie się
pozdrawiam :-)
- - - Updated - - -
są tacy których przekonacie i tacy którzy będą szukać dalej
ale mniejsza z tym
nie mieszam Wam już w temacie
se detailingujcie :lol:
A czy ktos uzywal produktow Poorboy's world SSR 2,5 do usuniecia drobnych rys i odswiezenia lakieru?
Oraz wosku Poorboy's world Natty's Wax Red?
Bo ciekawy jestem..:)
Będziesz robił polerke ręcznie czy maszynowo? Jak ręcznie to lepiej chyba brać sprawdzonego Megsa Ultimate Compund, a co do Nattysa to jak już bierz Blue zamiast Red'a. Większość która miała oba po za kolorem i zapachem nie widzi różnicy więc po co przepłacać ;)
Po co te nerwy?
Moim zdaniem w temacie mogą spokojnie współistnieć i początkujący i zaawansowani. Jeżeli ci drudzy chcą sobie blubrać skrótami o tym czy qd jest qd i ile qd jest w bsd to pozwólmy im, początkującego takie rozważania natury egzystencjalnej i tak interesować nie będą, a jestem pewien że kiedy początkujący zapyta sensownie o cokolwiek związanego z początkiem zabawy w detailing, znajdzie się ktoś kto to bez spinania zwieraczy opisze czysto i czytelnie nie używając OMG_WTF_APC_QD.
przepraszam że się wtrącam ale lato w pełni a mi pokończyły się zapasy kosmetyków :/ jestem w trakcie kompletowania wszystkiego :D
Pierwsza paczka z czterech już u mnie :)
Załącznik 103558
nic jakiegoś specjalnego raczej niższa półka ale całkiem spoko kosmetyki.
Jedyne co mnie ciekawy to produkt podobny do Iron-X, zamysł działania ten sam na lotną rdze i pochodne tylko że jest z firmy Angelwax Revelation w dość atrakcyjnej cenie 45zł za 500ml zobaczymy co z tego będzie na bank pochwale się efektami.
Załącznik 103560
Jak dotrą do mnie pozostałe paczki też się pochwale :D
To może ja wrzuce legendę do pierwszego posta ,żeby początkujący mieli lepiej,bo mi naprawdę jak pisze szybko z oswojonymi w temacie nie jest łatwo rozwijać nazwy,wale skrótami bo tak łatwiej i szybciej
- - - Updated - - -
Tez właśnie kokpletuje jeszcze trochę gratow,i droga w kierunku SG to dobry pomysł ,co do tego produktu to na KA nie było testu ? Bo coś mi sie tak zdaje ,albo z czymś innym mi sie pomyliło