na przełomie lat `80/`90 miałem czasami okazję być wożonym 164 - świetna i piękna! wg mnie robiła większe wrażenie od W124 (które tez bardzo lubię)
inna liga to np W126 560SEL - to było wtedy premium pełną gębą w cenie z innej galaktyki
Printable View
Fajną wersję mieli, skóry w bananie i oczywiście busso. Podchodząc do auta ze starą maksymą, że autem jeździ się od wewnątrz i z zewnątrz może być brzydkie to było ok.
A co do pytania, to jeżeli AR ma być dla Fiata tym czym dla Toyoty jest Lexus, to odpowiedziałbym, że po prostu sprzedawać się nie musi.
Ale to jak bym chciał potrolować, bo co innego czy fakt czy FCA liczy na sprzedaż, a co innego powód dlaczego klienci nie wybierają auta.
No i trochę dużo tych marek w ofercie na które musi robić Fiat - Maseratti samo się też nie utrzyma.
A co do Fiata, mam znajomego kierownika serwisu, który od dawien buja się Fiatami, aktualnie najnowszym Tipo. Może jestem nienormalny, ale Tipo z zewnątrz też mi się podoba, jak Jaguary ;)
Tym bardziej byłem zaskoczony, że po wielu latach facet kategorycznie stwierdził, że to jego ostatni Fiat. Wiecie co jest powodem? Systemy wewnątrz, światła, dodatki... jak by się normalnie z SPK zgadał :D
Mówi, że w każdej marce widzi rozwój oprócz fiata, a to co w Tipo to już miał w starszym Punto. Więc to raczej nie tak, że tylko woźnice AR marudzą.
P.S. A na forum Jaguara wątek na 20 stron "Co was najbardziej wkurza w X-type" :D:D:D
Skoro mowa o Jaguarach ... to macie test największego wielbiciela DAS AUTO wśród dziennikarzy motoryzacyjnych
https://www.youtube.com/watch?v=O7TsaKQYn_0
Jak każdy, mam swoją dupę i swoją opinię - ale właśnie dlatego dziś, po lifcie Giulii, Jaguar nie jest już nawet warto rozważania.
Jaguar fajna alternatywa dla dla marek premium.Chociaz powiedzmy sobie szczerze w chwili obecnej najlepszym autem w segmencie D-ogolnikowo to BMW 3 G20.Auto kompletne.Posiadajace diesle roznakiej masci,dwulitrowe beznynowe R4,do tego wersje posrednia miedzy 330i a M3 ktora zaraz wyjdzie w kilku odmianach czyli 340i.Ma wyjsc wersja 340d w przyszlym roku.Lampy lasery,wykonanie premium,prowadzenie bardzo dobre i z wygladu ladny,sportowy.Oczywiscie nie obejdzie sie bez minusow-ciasny,drogi i za wszystko trzeba doplacac z wyposazenia.Bo w serii to typowe golasy.W206 moze namieszac.Audi bez szans.Lexus z nowym isem moze tez pokazac europie jak sie produkuje dobre auta.Giulia solidny gracz,niestety niedoceniany przez renome marki.Lift moze pomoc temu autu.Powinien byc duzy jak w 156 by sprzedaz nie zatrzymala sie w miejscu.
Wszystko się niby zgadza, ale BMW ma jeden minus - właśnie to, że jest BMW. Ale nawet tutaj nie wszyscy ten argument zrozumieją. Cenowo też nie jest to "okazja". Aby zwrócić uwagę, musi to być wersja ekstremalna, natomiast w przypadku Alfy każda zwraca na siebie uwagę. Dla niektórych to duża zaleta.
Fakt cenowo to co jest w cenniku to typowy golas po doposazeniu takiej np 330i w dodatki ktore powinny byc w aucie z segmentu D premium uderzamy w segment E i mozna miec serie 5.Takze tu trafiles w punkt.Cena za BMW i Mercedesa w segmencie D premium po doposazeniu jest przesadzona i nierozumiem fenomenu sprzedazy tych aut zeby dac tyle pieniedzy za nieduzego,niepraktycznego sedana.
Markę i tak muszą utrzymać, nawet do niej dokładać jeśli będzie potrzeba - w takiej sytuacji lepiej to robić sprzedając mniej droższych modeli na wysokiej marży, podnosząc prestiż marki niż tłuc tani chłam bez zarobku, dalej deprecjonując status Alfy Romeo. FCA wybrało pierwsze rozwiązanie i chwała im za to.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Muszą? Niby dlaczego? Mogą dopóki udziałowcy widza w tym interes, nikt się w sentymenty nie bawi.
Dlaczego w temacie się wypowiadają głównie użytkownicy, którzy nie jeżdżą gulią, stelvio i zabierają głos, a wszystkie wiadomością czerpią z youtuba?
To samo - po jednej czy dwóch jazdach to za wiele według mnie nie można powiedzieć o samochodzie. Wszystko wychodzi w praniu przy pokonywaniu kolejnych tyś km.
Bo temat nie jest o Giuli czy Stelvio tylko o sprzedaż na poziomie Rowu Mariańskiego. I o tym dlaczego Alfa nie jest w stanie zachęcić ludzi do kupna ich samochodów.
I co to za pierdololo o tym że samochodu nie można oceniać na jednej jeździe. Jak ktoś chce kupić samochód to idzie do salonu ogląda, ewentualnie umawia się na jazdę próbną i, uwaga, ocenia(!) rzeczony samochód po tej jednej jeździe i parunastu minutach oglądania go na wystawce w salonie. I na podstawie tej oceny plus paru innych rzeczy (takze recenzji z YT) decyduje czy samochód kupić czy nie.
Hehe, kilkanaście minut oglądania to nawet nie wystarczy żeby poznać ten nowoczesny info coś tam, którym niektórzy tak się tu zachwycają, a zwłaszcza Pan od VW :P
Wyobraźcie sobie taką sytuację, nie jezdziliscie wcześniej Alfą, wchodzicie na to forum, do tego konkretnego tematu.
Czytacie całokształt tej twórczości.... (najbardziej zasłużonych użytkowników nie wymienię, zeby nie budzic niepotrzebnych emocji.)
I teraz powiedzcie uczciwie, co myślicie o marce, autach i ich użytkownikach, tak byłych jak i obecnych?
W mojej opinii ten temat w aktualnej formie to żywa antyreklama, wszystkiego co zwiazane z marką. (Być może tylko ja tak to widzę, nie wiem...)
Ale tak jest, jeżeli o ocenę pojazdów plus testy recenzje z netu i tyle. Nie ma co się obrażać na rzeczywistość.
Jak szukałem auta dla żony, to najpierw przegląd modeli, recenzji i kilka wybranych na jeździe próbnej.
nie jeżdżę i nie jeździłem bo mi się nie podobała od dnia premiery
nie potrzeba czymś jeździć aby stwierdzić czy się podoba czy nie
podobnie jak nie ogląda się YT filmików o czymś co nie jest w kręgu zainteresowań
Mi się mnóstwo motocykli nie podobało a gdy się przejechałem to przepadłem. Np. Mt10. Yamahy obchodziełem szerokim łukiem. A teraz mam 2.
Wiadomo, motocykl to inny temat niż auto ale mimo wszystko gdy słyszę takie hasło że "nie jeździłem bo mi się nie podoba" to od razu zapala się lampka że nie warto wchodzić w dalszą dyskusję.
też nie wchodziłbym w dyskusję z kimś kto wybiera coś co nie spełnia jego oczekiwań estetycznych
...z kimś kto takowych nie posiada - również nie :D
to forum jest zadziwiające, nie może się nie podobać bo nie, trzeba pojeździć :D co za bzdura :D
Zadziwiające są dla Ciebie pewne rzeczy, więcej jak piszesz to że bzdura jest, że jazda próbna może coś zmienić, a dla innych bzdurą jest to, że dyskwalifikuje się zakup auta ze względu na wykonanie zaslepki zderzaka czy wygląd felg wersji, którą i tak nie bierze się pod uwagę podczas zakupu...
Tak - i ci "apacze" wymyślają mniej lub bardziej bzdurne teorie wmyśl zasady- jak się nie ma czego przypierniczyć to wypisuje się głupoty- jak sam widzisz naczytałeś opinii ahh.. ochh.., odbyłeś jazdę, kupiłeś i..klops - no szumi coś z tyłu i panie schowka w zamszyku ni ma - tragedia - jak sam widzisz Twoja teoria jest od przysłowiowej czapy.
Z kolei inny "głaska kotka" i pierniczy od rzeczy o jedynym słusznym poczuciu estetyki sam posiadając produkt, któremu bliżej do cepelii - coraz większy cyrk się tu robi.
Jedno dla tego wątku jest wspólnie - AR ma produkować wszystko od samochodów klasy A do super sportowego samochodu na poziomie ferrari najlepiej w cenie skody octavii do tego z 10 letnia gwarą.
- - - Updated - - -
błąd- opinie masz sobie sam wyrobić na podstawie własnych odczuć, a nie zaczytanych opinii innych użytkowników. Jeden zwraca uwagę na co innego niż drugi a tak przychodzisz nastawiony przez kogoś i sugerujesz się obcymi odczuciami. Potem po dłuższym użytkowaniu stwierdzasz że zupełnie nie zwróciłeś uwagi na inne rzeczy dla Ciebie istotne właśnie przez sugestie.
Nie do końca błąd. Jeśli przeczytasz dużo różnych opinii, wyważasz sobie jakiś wstępny pogląd. Ja najpierw sporo poczytałem o Julce, między innymi tu na forum, pojechałem do znajomego który też ma Julkę, co prawda w dieslu, ale jednak, przejechałem się, rozejrzałem dokładnie po wnętrzu. Samochód mi od razu podpasował, więc go kupiłem.
Dobre ;) Oby ;)
Oczywiście że gdzie indziej dawno by taki temat zamknięto, a z pewnością wyrzucono by trolli plujących na fanów marki i samą markę. Ale że tu takie trolle poprzyłaziły i są tak aktywne, świadczy o tym że Alfa im spokoju nie daje :rolleyes:, (choć wielu ma inne auta),- dla mnie to dobra oznaka jeśli chodzi przynajmniej o stylistykę Alf (bo to wszyscy widzą na ulicach), w przypadku innych marek (szczególnie VAG) takich negatywnych emocji nie ma :)
[MENTION=6]Piotriix[/MENTION] - wierzysz w to?
Nie zamyka tylko likwiduje, dlatego ich tam nie można zobaczyć. Czy inne fora niby takie tolerancyjne? Może spróbuj napisać na forum VW że najnowszy Passat czy Golf to "prymitywne wozidło" a fani tej marki to "garstka dziwolągów z zachciankami oderwanymi od rzeczywistości" lub "kilku krzykaczy od fikuśnego auta", to się przekonasz czy tam taka tolerancja jak piszesz...Po drugie...chciało by się komuś z was wchodzić np. na forum VW i pisać tam że to nudne i nijakie samochody a ich właściciele to bezmyślne i niezdolne do odczuwania wrażeń estetycznych i przyjemności z jazdy osobniki? Po co ...Volkswagen to Volkswagen, jaki jest jest każdy widzi...
Może i faktycznie, lepiej żeby takie wypowiedzi wkurzonych trolli tu były- paradoksalnie to też rezultat zrobienia przez Alfę fajnego auta, które innym psuje humor..
A dlaczego ktoś na forum VW ma pisać że passat to prymitywne wozidlo skoro ma wiele nowinek? Alfa je ma? Cho nigdy nie nazwałem i nie nazwę alfy prymitywny autem. Ale trochę tyły maja, i to fakt niezaprzeczalny.
sam mi powiedz ;)
http://jaguarclubpoland.net/forum/in...13215.285.html
Ani nie zamyka, ani nie likwiduje i można ich trochę zobaczyć. Tylko, żeby je zobaczyć, trzeba być na innych forach zarejestrowanym i chociaż trochę tam czasu spędzić...
Jestem na forum Lancii, Volvo, Fiata, a nawet Audi i takie "kontrowersyjne" wątki są, i nie ma żali, że trzeba je zamykać czy usuwać.
Dokładnie. Trzeba mieć trochę dystansu. To, ze samochód ma wady nie oznacza, ze nie można o ich mówić..
De gustibus non est disputandum
Giulia 2020 Test - z zewnątrz to jak widzę tylko nowy kolor nadwozia i nowy wzór felg:
https://www.youtube.com/watch?v=8T-5CevubQ0